S04 Vizicsacsi: "Nem számítottam ekkora érdeklődésre, szinte az összes top európai csapat megkeresett és pár amerikai is"

Megkerestük Vizicsacsit csapatváltása kapcsán, és feltettük azokat a kérdéseket, amik valószínűleg sok embert izgatnak most, úgy mint a váltás hátterében álló okok.

Futótűzként terjedt el főleg idehaza a hír, hogy Vizicsacsi négy hosszú év után végre csapatot váltott és maga mögött hagyta az UOL-t, valamint a rózsaszín csapatmezt. Helyette a Schalke 04 csapatához igazolt át, ahol egy igazi vegyes felvágottal fog játszani, vagyis lesznek igazi veteránok, mint Nukeduck, Vander és ő maga, valamint friss tehetségek is, mint Pridestalker és Upset.

Úgy néz ki, hogy Vizicsacsi a Schalke 04-ben folytatja

A csapat közeli források szerint Vizicsacsi és Nukeduck leigazolása már a célegyenesben van.

Ez alkalomból mi is felkerestük a legendás topost, hogy elmesélje, mégis mi állt döntésének hátterében, kik keresték fel, miért pont a Schalket választotta, és hogy milyen gondok adódtak eddig a Unicorns of Love-on belül. Nem is nagyon húznám tovább a szót, lássuk mit mondott Vizicsacsi!

Többször is említetted, hogy mindenáron ki szeretnél jutni a VB-re. Ez mennyire játszott szerepet a döntésedben, hogy három év alatt egyszer sem sikerült az UOL-lal a VB szereplés?

Természetesen szerepet játszott, de nem ez volt a fő indokom a csapatváltásra. Kitűztem magamnak azt a célt, hogy a szakmailag legmegfelelőbb ajánlatot választom, és miután átnéztem minden opciómat, illetve belelátásom volt több csapat munkásságába is, a Schalke 04 Esport csapatát találtam erre a legmegfelelőbbnek.

Elég sok kritika érte többször is a volt csapatodat, és hiába minden szezon kezdete, hogy most minden jobb lesz, végül a célegyenesben mindig elbukott a dolog, ráadásul nem feltétlenül mindig csak a játékosok voltak a hibásak. Te hogy látod ezt?

Valóban mindig a célegyenesben buktunk el. Tavaly is sikerült egy remek tavaszi szezon és nyáron engedtünk le. Szerintem mindenkinek megvannak a saját elképzelései, hogy ez miért van így. Én személy szerint a nem megfelelő mentalitást láttam fő oknak, és úgy éreztem, hogy könnyelműen vettük a nyári szezont, mert hogy ilyen jól szerepeltünk tavasszal és adottnak éreztük, hogy ez ismét sikerülni fog nyáron is. Márpedig a megfelelő erőfeszítések híján nincs eredmény.

Mikor a szezon végén beszélgettünk, nagyon borúsan válaszoltál a csapat jövőjét illetően. Már akkor sejtetted, hogy váltani fogsz, ha egy számodra kicsit is megfelelő ajánlatot kapsz?

Nem döntöttem még akkor, hogy váltani fogok-e, csak annyit tudtam, hogy megnézem a lehetőségeimet. Arra viszont nem is számítottam, hogy ekkora érdeklődés lesz irántam, és szinte az összes európai top csapat megkeres, ráadásul amerikai ajánlatok is befutnak.

Most már nyilvános a teljes csapatfelállás is, de gondolom úgy tárgyaltál, hogy tudtad, kik mellett fogsz majd ülni. Mit tudsz elmondani a csapattársaidról, mennyire ismered őket?

Természetesen azt is fontosnak tartottam, hogy kikkel fogok együtt dolgozni, úgyhogy vettem a fáradtságot, hogy személyesen is játsszak minden egyes leendő csapattársammal és kicsit jobban megismerjem őket. A jungler „Pridestalker”, egy fiatal, tehetséges játékos, aki rengeteget fejlődött amióta LCS-be került. Kiváló formában van jelenleg, jó kommunikációval. A lövészünk, „Upset”, szintén egy fiatal tehetség, akit sokan már az európai lövészek között a legjobbak közé sorolnak, ráadásul még jóval több potenciál is van benne. A supportja pedig nem más, mint „Vander”, akivel korábban is játszottak már együtt, és biztos vagyok benne, hogy az európai bot lane-ek között a legerősebbek közé fognak tartozni. Mid lane-re egy veterán játékos érkezett, „Nukeduck”, aki minden egyes szezonban stabil tagja volt a csapatának és más mid lanerek is rendkívül elismerően nyilatkoznak róla. Összességében szerintem nagyon erős csapatunk lett, remek infrastruktúrával, és jó esélyekkel indulunk majd az új szezonban. Hogy mennyire leszünk sikeresek, az innentől már csak rajtunk múlik, de úgy gondolom, hogy meglesz a kemény munka mindenki részéről és remélem, hogy az európai top csapatok között leszünk számon tartva.

Nem tudom, mennyire beszélhetsz már erről, de hány megkeresésed volt az offseason-ben és kik voltak ők?

Jöttek ajánlatok európai top csapatoktól és amerikai csapatoktól is. Ez összességében rendkívül pozitív tapasztalat volt számomra, és úgy érzem sikerült is a legjobb döntést hoznom.

Ha jól tudom, a G2 és a Schalke ajánlata között vacilláltál, mégis a Schalke-t választottad, miért? Nincs potenciál a jövő évi G2-ban, vagy valamilyen személyes ellentét van?

A Schalke csapatát választottam más csapatokkal szemben, mert ők pont azokat a profi körülményeket biztosítják, amiket kerestem, és amiket kitűztem magamnak célul, amikor úgy döntöttem, hogy körülnézek más csapatoknál. Semmilyen személyes ellentétem nincs senkivel, egyszerűen azt választottam, amelyik a szakmailag legjobb ajánlat volt, és ahol tudom, hogy lesz esélyem további fejlődésre, és csapatként is jó eséllyel indulhatunk a bajnokságban.

Mit szólt a család a hirtelen jött váltáshoz, bár gondolom ők azért előbb tudtak róla, mint a nagyvilág?

Természetesen folyamatosan egyeztettem velük és ők is segítettek mindenben, amire szükségem volt, és teljes mértékben támogatták a döntésemet.

Visszatérünk az EU LCS-ben is a Bo1 formátumra, ami jóval kevesebb meccset jelent színpadon a nézőknek, és persze nektek is. Mi a véleményed erről a váltásról?

Kevesebb meccs lesz, de követhetőbbek is lesznek ezek, és sokan panaszkodtak a Bo3-as rendszerre, mert sokszor akkorra különbségek voltak egyes csapatok között, hogy fölösleges volt több meccset lejátszani. bo 1-ben viszont simán előfordulhatnak meglepetések, és az esélytelenebbnek kikiáltott csapat is előhúzhat olyan váratlan meglepetést, amivel bezsebelhetik a győzelmet. A meccsek mindenképpen izgalmasabbnak ígérkeznek így és a tét is nagyobb lesz a játékosok számára, hiszen nincs hibázási lehetőség.

Nem fog hiányozni a sok ökörség és poén, ami az UOL-ra volt jellemző?

Bizonyára fog valamilyen szinten, de biztos vagyok benne, hogy ez minden csapat életében jelen van. Amire figyelni kell, hogy meg kell találni azt a mértéket, ami elfogadható, és ami nem megy a gyakorlás rovására. Annyi biztos, hogy szerintem játékon belüli viccelődésnek és komolytalanságnak nincs helye, hanem a lehető legtöbbet kell minden meccsből kivenni. Azon kívül viszont jót tesz csapatösszetartás, csapatépítés szempontjából, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ez is jelen lesz nálunk is.

Mikor láthatunk Schalke mezben focizni és/vagy sakkozni?

Reméljük minél hamarabb. Ami azt illeti, lesz egy gelsenkircheni edzőtáborunk még December során, amely során a csapatépítés, egymás megismerése, illetve a jelenlegi patch és a meta megértése lesz majd a cél. Az esemény során pedig biztos, hogy lesznek közös fotóink a csapattal és a stábbal.

Milyen reakciókat kaptál eddig a rajongóktól a váltásod kapcsán?

Ha jól láttam, elég vegyes reakciók jöttek eddig, de biztos vagyok benne, hogy a szezonok során sikerül majd bizonyítani, hogy jó döntés született.

Sajnos a mezeket még nem kapták meg, így képen nem tudta megmutatni, de jobb ha hozzászokunk jövőre, hogy a rózsaszín helyett kék-fehér mezben fogjuk látni Vizicsacsit.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!