CIS derbi és német szervezetek csatája -elkészült a DH Winter csoportbeosztása

CIS derbi és német szervezetek csatája -elkészült a DH Winter csoportbeosztása

December első napjaiban is lesz mit nézni.

Hamarosan itt a tél (hmm... Winter is coming!), ezzel együtt pedig 2013 óta már folyamatosan a DreamHack Winter is. A verseny múltja olyan szempontból is érdekes, hogy ezen a mérkőzésen volt az első hivatalos Major, -akkor még mindössze 250 ezer dolláros összdíjazással. Aztán 2014-ben is megkapták a Major címet, ezután viszont 2015-ben a Jönköpingbe utazók csalódhattak, hiszen a Valve más versenynek szavazott bizalmat. Ezután sem lett jobb, hiszen azóta a rendezvény kikerült Valve által szponzorált állomások közül, és ez most sem változott.

A versenyt ennek ellenére évente megrendezik - ezzel pedig ez az egyik legrégebben futó versenysorozat. Idén sincs ez másképp: a 100 ezer dollár összdíjazású versenyre a hat meghívott csapat mellé (BIG, mousesports, Natus Vincere, Gambit, EnVyUs, Heroic) ketten csatlakoztak az online kvalifikációról (North Academy és a Rise Nation). A csapatokat december elseje és 3.-a között láthatjuk majd egymással megküzdeni, először a csoportkörben egy vigaszágas kiesési rendszerben, ahol az alsóág Bo3 lesz, majd a csoportok első két helyezettjei továbbjutnak a playoffba, ahol már az egyenes kieséses rendszerben kell menetelniük - szintén Bo3-ban.

Az "A" csoportba a Gambit, a Natus Vincere, a Heroic és az NA kvalifikációról bejutó Rise Nation került. Ha itt minden a papírforma szerint alakul, akkor a két továbbjutó a két kelet-európai csapat, a Gambit és a Na`Vi lesz. Arról viszont, hogy ki lesz az első és ki a második, már egy izgalmasabb mérkőzés fog dönteni. A Gambit nem sokat vesztett az erejéből Zeus távozása óta, -kiváló kazah csapat lettek az ukrán segítsége nélkül is. Bár tény az is, hogy Majort ezzel a felállással nem igazán fognak nyerni. A Na`Vi eddig hiába gyengélkedett, az új igazolással, electronic-kal és a mellette lévő s1mple-vel szinte kötelező eredmény a második hely, csak plusz extra az irányítójuk Zeus, akinek múltbéli csapattársaival kell majd szembenéznie.

A "B" csoport már kevésbé megjósolható, ott már első ránézésre is látszik, hogy leginkább a BIG-mouz-EnVy hármas fog harcba szállni az első két helyért, a North Academy egyelőre egyikőjükhöz sem ér fel -egyelőre. Ha mindenképpen tippelnem kéne, akkor az EnVyUs és a mousesports fog továbbjutni, a BIG hiába Major-legenda, az utóbbi időben ez nem látszik az eredményeiken.

Péntek (december 1.) délben a Gambit - Rise Nation összecsapással kezdődik a torna, majd fél 2-kor a mouz és a North Academy játszik, délután 3 órakor Heroic - Na`Vi meccs lesz, fél 5-től pedig BIG - EnVyUs. Hat órakor aztán a csoport elsőségért küzd meg az "A" csoport két győztese (Gambit/RiseNation - Heroic/Na`Vi), a nap zárásaként pedig fél 8-kor ugyanezt láthatjuk a "B" csoport győzteseivel is (mouz/North.A - BIG/EnVyUs).

Szombaton délelőtt 10 és 13 órától lejátsszák a két csoport kiesési meccsét (Gambit/RiseNation - Heroic/Na`Vi és mouz/North.A - BIG/EnVyUs), majd 16 illetve 19 órától a feljutási meccseket is.

Vasárnap elkezdődik (és még aznap be is fejeződik) a playoff, délben játszik az "A" csoport elsője a "B" csoport másodikjával, majd 15 órától ugyanez lesz fordítva is. Este 7 órától pedig a torna két legjobbja összecsap a nagydöntőben az 50 ezer dolláros fődíjért.

Szerintetek ki fogja vasárnap este felemelni a trófeát?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép: flickr

Kövess Minket!