Majd egy év eltelt, de ismét a THR és a WiLD csap össze a ROG MEB döntőjében!

Majd egy év eltelt, de ismét a THR és a WiLD csap össze a ROG MEB döntőjében!

A tavalyi év leginkább a THR első és a WiLD második helyeiről szólt. Idén már nem volt ennyire egyértelmű kettejük erőviszonya, és az sem volt biztos végig, hogy ők találkoznak majd a döntőben.

Tavaly decemberben ért véget a ROG Magyar Elit Bajnokság első szezonja. Akkor is összesen hat csapat vett részt rajta, és a fődíj is nem kevesebb, mint 1,5 millió forint volt. Végül elég magas fölénnyel a többiek előtt, az akkori győztes THR és a második helyen végzett WiLD jutott be a döntőbe, melyet a Docler házban tartottak. Ma is ezen a helyszínen izgulhatják végig a mérkőzéseket a szerencsésebbek.

A rózsa vörös, az ibolya kék, a THR winstreaken nincsen fék!

Aioween | 16/12/12 13:13 A döntőben is felvette a kesztyűt a THR a WiLD-al szemben, és végül 3-1-re tudta legyűrni a vadakat. A több hónapig tartó idevezető út végül meghozta gyümölcsét, mind a játékosoknak, mind pedig a szervezőknek, és egy minden szempontból látványos döntőt izgulhattunk végig.

A két felállás természetesen más volt mindkét csapatnál. A THR-ben topon MarineHBS volt, aki azóta is tagja gárdának, de lehet, hogy ma megint cserélni fognak Benjivel, és ő megy a dzsungelbe, míg Benji topra. A dzsungelben akkoriban bluerzor volt, ő azóta a franciáknál játszik, őt váltotta Benji, de a MEB keretein kívül (mivel a cserét nem engedélyezték) már inkább Funzkai játszik. Miden nem történt változás, ott továbbra is Sk1nzor szedi szét általában ellenfeleit, míg az alsó ösvényen Joe, az ADC is fix ember maradt. Támogatói pozícióban tavaly LittlePwny volt, őt azóta Qgloof váltotta, viszont a ROG MEB-en kívül már inkább Vioreleeee játszik helyette.

Nem maradt változatlan a WiLD.CoolerMaster Multigaming felállása sem, sőt itt még több tagcsere történt. Tavaly topon még wAZIER játszott, helyette azóta Carabon érkezett, míg a dzsungelben Funzkai-t Sick váltotta le. Adm sem maradt miden, helyette Meight –vagy más nevén Faker Dog v2– játszik. Az alsó ösvény párosa, hi im mate és hextasy változatlan maradt; ők alkotják továbbra is a csapat alapját.

Menedzseri fronton nem történt változás, a tavalyi döntőn is Bone DaDDY és Genican, avagy Pálfy Tamás és Halász Norbert vezették a csapatokat, egy-egy meccset még közösen is néztek meg a nézőtéren.

Sok viszontagság, egy óvás és egy figyelmeztetés után azonban idén is ez bizonyult a két legerősebb magyar csapatnak, pedig eleinte nagyon úgy tűnt, hogy a Rift Esports és talán az Afterglow is felzavarják a vizet. Végül a Rift Esports idén is a 3. - 4. helyre futott be, ugyanúgy, ahogy a Team Plague is. Az Afterglow pedig az erősebb kezdés ellenére végül kiesett 5. helyen, ahogy a tavalyról bent maradó WSE is, ők utolsók lettek, és ezzel ők is búcsúztak a ROG MEB-től.

Ami a mai döntőt illeti, úgy gondolom nem is kaphattunk volna ennél méltóbb befejezést ezután az egy-két hónap után, hiszen továbbra is ez a két csapat a legstabilabb versenyeken, legutóbb a PlayIT-en is ők mérkőztek meg a döntőben, akkor a THR nyert, de nem a MEB-es felállással. A mérkőzések után DaDDy azt mondta, hogy a MEB-et mindenképpen ők fogják nyerni, szóval kíváncsian várjuk, hogy miként alakul a döntő sorsa, tavaly 3-1-re a THR nyert. Vajon idén a WiLD vissza tudja fizetni ezt a szívességet?

A közvetítésért természetesen ma is a Magyar LOLTV és kommentátorai felelnek majd, melyet a saját twitch csatornájukon követhettek. Érdemes lesz benézni, hiszen minden bizonnyal ezúttal is több értékes nyereményt sorsolnak ki a jól válaszoló nézők között, arról nem is beszélve, hogy legalább három –de jó esetben akár öt– izgalmas mérkőzést is megtekinthetünk. Találkozzunk élőben a Docler házban, vagy online a stream chatén, de semmiképpen se hagyjátok ezt ki!

Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!