Zoe még nem itta meg a reggeli kávét -élménybeszámoló az új karakterről

Zoe még nem itta meg a reggeli kávét -élménybeszámoló az új karakterről

A League of Legends legújabb kis üdvöskéje szigorú tesztelésen vett részt.

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tükrözi./

Mielőtt megvásároltam volna Zoe-t, két alkalommal próbáltam még a teszt szerveren. Már akkor is elnyerte a tetszésemet, de mégis jobb 30-as pinggel játszani az európai élő szerveren, mint 180-200-assal egy amerikai teszt szerveren.

Az első 10 percben a fejemet vakarva olvastam a képességeit, és próbáltam rájönni, hogyan is kell úgy elkasztolni a Q képességet (Csillagdeszka), hogy az minél nagyobbat sebezzen. Próbáltam balról, jobbról, fentről, lentről, de valahogy nem igazán éreztem az eredményt. Ilyenkor picit fel is bosszantottam magam. Majd elkezdtem nézni videósok próbálkozásait és megláttam, hogy a képességet hátra is lehet húzni, akár egy csúzlit és ekkor nagyobbat is sebez. Aztán ezt a gondolatot a hősbemutató videó is alátámasztotta, hogy a minél nagyobb távot tesz meg a lövedék, annál nagyobb az ereje.

Rúnatár: Zoe, az alkony szelleme

Megérkezett Zoe, és azonnal kaptunk az alkalmon, hogy kipróbáljuk élesben is.

A W képesség nagyon vicces és egyben hasznos, hiszen ennek használatával tudunk akár többször is flashelni egymást követően. Pozitívum, hogy még a varázslat elsütését követően bónusz mozgási sebességet is kapunk.

A legidegesítőbb képessége a karakternek és már-már szinte az egész játékban pályázhatna a legidegesítőbb képesség címre is egyaránt az altatása. Az altatás az első célponton hat arra, akit eltalál, legyen az minion vagy bármi. Az altatás 2 másodpercig tart, mégis úgy érzem mindig, mintha egy Morgana Q-val találkoznék. Elmehetsz sorozatozni, kajálni, adhatsz a kisállatodnak enni, te még akkor is aludni fogsz, vagy jobb esetben meghaltál. (Azért jobb eset, mert akkor legalább hamarabb szabadulunk az altatásból.) Ráadásul amíg durmolunk, a következő sebzés még nagyobb is!

Egyetlen egy dolog nem tetszik a karakterben, az ultija. Nincs sebzése. Oké, hogy gyakran lehet ezért használni, de egy 1 másodperces portálról beszélünk, ami alatt mozogni nem lehet, tehát nem egy Zed árnyékként kell elképzelni. Én valahogy többet vártam volna az új karakter ultijára, persze sokat tud segíteni, ha el kell kapni valakit, vagy ha a Csillagdeszkával nagyobb sebzést szeretnénk kiosztani, de ettől függetlenül kicsit csalódás.

A megérzésem azonban bejött a karakterrel kapcsolatban. Amilyen népszerű, olyannyira sikertelen a statisztikák alapján. Jó, persze lehet mondani, hogy mert még most jött be. Igen, valóban még friss a karakter, de úgy érzem a 47.71%-os győzelmi arány eléggé karcsú a középső ösvényen.zoemiddleSzintén statisztikák és személyes tapasztalat alapján Zoe még támogatóként is képes helytállni, bár kevesebb sikerrel, mint a középső ösvényen. Támogatóként ugyanis csak 43.51% győzelmi aránnyal rendelkezik, és ezzel a 32. helyen áll a 34-ből.shuppImádom a karaktert; összesítve tetszik (az ultiját leszámítva), de nem fogom Annie-t lecserélni Zoe-ra, ez már biztos. Nálam a tapasztaltak alapján maximum a második helyre pályázhat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!