Az SK nyerte meg az első Blast Pro Series-t

Az SK nyerte meg az első Blast Pro Series-t

Az első nap hibái után főnixként emelkedett fel a Blast Pro Series, ahol egész nap elképesztő meccsek, és az utóbbi idők egyik legizgalmasabb döntője fogadott minket.

Tegnap végre átélhettük, hogy milyen is az, amikor a világ 6 legjobb csapata egymásnak feszül egy versenyen. Bár a teljes képhez hiányzott az, hogy az Astralis dev1ce-szal lépjen pályára, hiszen ő a betegsége miatt távol maradt. Azonban így is meglepetést okozott a dán csapat, hiszen dennis-szel egészen a döntőig meneteltek, ahol az SK is csak éppen legyőzte őket. De mielőtt ennyire előre rohannánk, nézzük is át röviden, hogy mi történt a koppenhágai Blast Pro Series második napján!

Hiába várta mindenki a BLAST első napját, nem jött el

Ezúttal viszont nem a csapatok voltak a ludasok, a technika ördöge kavart be.

A csoportkörben a formátumból adódóan minden csapat játszott egy meccset a többivel, viszont nem játszottak hosszabbításokat, tehát döntetlen is lehetett az eredmény egy-egy Bo1 után. A győzelmek 3, a döntetlenek 1 pontot értek, és a két csoportelső jutott be a döntőbe, míg a 3. helyezett a maradék 3 csapat közül választhatott egyet a Standoffra. Az alábbi táblázatban azt nézhetitek meg, hogy a csoportkör végére milyen sorrend alakult ki:

Igen meglepő eredmények születtek, hiszen a NiP és a G2 is alul teljesített, míg az Astralis egy beugróval és a csapaton belüli szerepcserékkel is simán első lett, pályavesztés nélkül. Az utolsó fordulóban az ő helyük már biztos volt a döntőben, azonban az SK és a FaZe is versenyben volt még a 2. helyért. Karriganék azonban nem tudták legyőzni gla1ve-éket, miközben az SK-nak sikerült átgázolnia a North-on, tehát a brazilok készülhettek a Bo3 döntőre, míg a FaZe a Standoffra.

Standoff

NiKo-ék a hazai közönség szórakoztatását szem előtt tartva a North-ot választották ellenfélnek erre a furcsa showmeccsre. Itt 1v1 párbajokat játszottak, a cél pedig minden esetben a 10 kör elérése volt. Egy párbaj végén a szerzett pontokat jóváírták a csapatoknak, és értelemszerűen az nyert volna, aki többet szerez. Azonban döntetlen eredmény született (42-42), így az nyert, aki több fordulót vitt el az 5-ből. Ebben az esetben ez azt jelentette, hogy a FaZe lett gazdagabb 20 000 dollárral, hiszen 3:2 arányban ők voltak jobbak. Az egyes párbajokon az alábbi eredmények születtek:

  • M4 - rain vs. valde (7:10)
  • Deagle - NiKo vs. aizy (10:9)
  • AK47 - olofmeister vs. k0nfig (10:9)
  • CZ75 - karrigan vs. MSL (10:4)
  • AWP - GuardiaN vs. cajunb (5:10)

Ha pedig visszanéznétek, hogy mi is történt pontosan ezen a showmeccsen, akkor erre tessék:

Döntő

A nap végén pedig elérkezett a pillanat, amire a leginkább vártunk; vagyis a döntő. Az Astralis és az SK három pályán feszülhetett egymásnak, és az elvárásoknak megfelelően izgalmas csatát vívtak az elsőtől az utolsó körig! Mirage-zsal indult Bo3, amit a brazilok választottak, mivel itt érezték magukat a legnagyobb biztonságban. Viszont nagy kár volt nekik legalábbis, hogy az Astralis, főleg dupreeh, még kényelmesebben tudott játszani ezen a pályán. Az első félidőben 11:4-es eredményt hoztak T-ben, majd a fordulás után, egy kisebb SK comebacket követően, 16:11-re megnyerték a pályát.

Jöhetett Inferno, ahol nem sok esélye volt a braziloknak a győzelemre, hiszen a felújítás óta folyamatosan gyengélkednek itt. De mindenkit megleptek a játékukkal, és 10:5-ös terror oldalt tudtak elhozni. Az Astralis láthatóan nem bírta a nyomást ezúttal, és a második félidőben hamar megadták magukat FalleN lábai előtt, aki valami bomba formában játszott. Dupreeh nagyon eltűnt Infernon, és ez okozta leginkább a dánok vesztét.

1-1-es összesített állásnál nem is kívánhattunk volna jobb 3. pályát, mint Cache-t. Egyrészt az SK igen erős csapat itt, másrészt az Astralis-nak és dennis-nek is jól jött az, hogy egy kevésbé stratégia-orientált mapen kell játszani. Ennek megfelelően az utóbbi csapat keményen bekezdett CT oldalon, egészen 9:0-ás vezetésig tudtak menni. Ekkor azonban jött az SK, és a semmiből visszatértek a meccsbe hat körrel.

A második félidőben indult be a harc csak igazán: folyamatos adok-kapok és bámulatos körök követték egymást. A csapatok nagyon nem tudtak mit kezdeni egymással, és végül 15:15-öt mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban viszont hamar felőrlődött a hazai csapat, és a brazilok képesek voltak felülkerekedni rajtuk 19:16-ra, ezzel megnyerve a tornát. Az összesített statisztikákat nézve érdemes kiemelni FalleNt, aki tőle rég nem látott formát mutatott, és a célig cipelte a hátán a csapatát.  

Borítókép: Twitter

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!