Pantheon, az elfeledett spártai továbbra is az élmezőnyben

Pantheon, az elfeledett spártai továbbra is az élmezőnyben

Pantheon a statisztikai mutatók alapján továbbra is kitűnő hős.

Pantheon esete ugyanúgy érdekes a számomra, ahogy pár nappal ezelőtt Sivir helyzetével kapcsolatban is átnéztük a statisztikai mutatókat. Az adatokat jelen esetben is az op.gg és a champion.gg oldalakról gyűjtöttük.

Kezdjük a champion.gg mutatóival:

Tisztán látható, hogy Pantheon győzelmi aránya a 7.18-as frissítésig visszamenőleg NEM ESETT 53% ALÁ! Továbbá, a népszerűsége az új rúnáknak köszönhetően csak nőtt, míg a 7.21 esetén 2.24% népszerűséggel rendelkezett, a 7.22-es frissítésben 3.67%-kal zárt.

satt1

Az op.gg oldalán is alátámasztottuk ezeket az információkat:

A 7.22-es frissítésnél 53.74% győzelmi és 5% népszerűségi aránnyal zárt. Szintén látható a bal oldali győzelmi arányt mutató grafikonon, hogy a legjobb 6 topos hősben mindig benne volt. Gyakrabban szerepelt az első 5-ben, a 7.18-as frissítés során volt egy pici csúszás, és csak a 6. helyet tudta elhozni.

stat2

Pantheon legnagyobb erőssége a lethality. Amikor idén megváltoztatásra került a lethality, akkor többek között Miss Fortune és társai mellett Pantheon is vissza tudott ülni a nyeregbe. Legutoljára módosítást a 7.22-es frissítés során kapott, ahol a statisztikák ellenére tovább erősítették! A Q képességén (Spear Shot) a sebzés 65 / 105 / 145 / 185 / 225-ről 75 / 110 / 155 / 195 / 235-re nőtt továbbá az E képesség (Heartseeker Strike) is kapott egy kis erősítést. Ez utóbbi képességnél a sebzés értéke 80 / 120 / 180 / 230 / 280-ról 100 / 150 / 200 / 250 / 300-ra nőtt.

PBE: ARURF, Új hős- és őrszemkinézetek, hősöket és rúnákat érintő számos változtatás

Éppen csak, hogy megjelent a 7.23-as frissítés, mi máris beleássunk magunkat a 7.24 legelső frissítési jegyzeteibe. Érkeztek új hőskinézetek, új őrszemkinézet, számos apróság és természetesen most sem maradtak el a hősöket és rúnákat érintő változtatás sem! Nézzük szépen sorban, mit is várhatunk az év utolsó frissítése során.

Gondolom említeni sem kell, hogy ha a lethalitynak köszönhetően ilyen erős, akkor érdemes rá vásárolni egy Youmuu's Ghostblade-t legalább. Persze ezt lehet fokozni akár a Draktharr-al, vagy egy Edge of Night-al. A Black Cleaver mindenképp javasolt rá.

Rúnák tekintetéből az alábbit tudom ajánlani:

Az Uralom rúnaágon belül érdemes az Áramütést választani, 3 másodperc alatt elég egyszerű 3 különálló támadással vagy képességgel eltalálni az ellenfelet, hiszen egy Pantheonról beszélünk. A Hirtelen csapásnak köszönhetően gyakran előforduló helyzetekben sokkal nagyobb sebzést tudunk kiosztani 5 másodpercen keresztül. A Szemgolyó-gyűjtemény és a Mohó vadász segítségével tovább növelhetjük az amúgy is kegyetlen erőnket, akár véglegesen is. A másodlagos rúnaágon a Precizitást választottam, azon belül elsősorban a Diadalt. Ennek a rúnának a segítségével aranyat és életerőt nyerhetünk vissza. A Legenda: Kitartás pedig véglegesen növelheti a kitartásunkat, ezáltal szintén tovább erősítve Pantheont.

rrunes3

Pantheon nem kapott sem gyengítést, sem erősítést a 7.23-as frissítés során, így továbbra is bátran merjük ajánlani mindenkinek.

cccd

Nektek mi a véleményetek Pantheonról? Írjátok meg nekünk hozzászólásban!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!