Hogyan legyünk profi CS:GO játékosok?

Hogyan legyünk profi CS:GO játékosok?

Öt tanács, amely segítheti a CS:GO karriered.

Ahogyan a profi sportolói pálya is egy lehetséges út a tehetséges sportemberek/atléták előtt, úgy az e-sport karrier is kezd elérhető távolságba kerülni azon kivételes adottságú emberek előtt, akik hivatásos pályafutással kacérkodnak.

Az iparágba egyre több támogatói, finanszírozó réteg lát fantáziát, így egyre vonzóbbá válik ez a hivatás, ezért folyamatosan érkeznek a tehetséges fiatalok, hogy szerencsét próbáljanak ebben a világban. Persze nem minden a pénz, de a siker egyben kiváló honoráriummal is jár.

De mit is kell tenni ahhoz, hogy utolérjen a siker? Hogyan válhatunk profivá? Most nem a célzásról és a gránátokról/pályákról lesz szó, hanem –a team-dignitas jóvoltából– hasznos tanácsokról azoknak, akik CS:GO karrierépítésbe kívánják vágni a fejszéjüket.

Válts MM-ről

Természetesen egy bizonyos tapasztalattal már rendelkezned kell (pl. DMG), de a klasszikus MM mellett ekkor már kiváló alternatívát nyújtanak a Valve-n kívüli szervereket futtató szolgáltatások, mint az ESEA vagy a FACEIT. Egyrészt, elkerülhető a trollkodó, toxic csapattagok, másrészt 128 tickes szerverek pontosabb, jobb játékkal kecsegtetnek, így a fejlődés útjába sem állnak ezek a zavaró tényezők. Jobban koncentrálhatsz a saját játékodra és jobban bízhatsz a csapatban.

Gyűjts kapcsolatokat, építs csapatot

Lehet, hogy te vagy a legjobb soloban, de egyedül nem fogsz messzire jutni. Szükséged lesz kapcsolatokra, és egy jó csapatra a tovább lépéshez. Ez egy csapatjáték, ezért egy kiváló morállal, összhangban lévő, összetartó csapattal van a legnagyobb esélyed.

Fogadd el a visszautasításokat és a vereségeket

Az az út amire ráléptél, nem könnyű. Tele van buktatókkal és nehézségekkel. Lesznek hullámvölgyek. De ha észben tartod, hogy hova szeretnél eljutni, és a mindig a célt tartod a szemed előtt, könnyebben veheted az akadályokat. Mindig maradj higgadt, tanulj a hibáidból. A profivá váláshoz professzionális szemlélet is kell, a csapat is ezt a képet építi fel rólad. Ugyan öt fő kell ahhoz, hogy a versenyeken elinduljatok, de a személyes hozzáállásodról és teljesítményedről alkotott vélemény meghatározhatja a karriered.

A nagy lépés a profik közé – ESEA Main/MDL/Pro

Ez az a momentum, ahol a legtöbb játékos - még azok is akik profik lehetnek - beragadnak. Az ESEA magasabb ligáiban, vagy például az FPL-ben is, már megjelenhetnek az ajánlatok. Fizetés fejében, nevezési díjak fizetésének ígéretével kereshetik meg a játékosokat. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy hosszú időre elkötelezik magukat. Ezért mindig, alaposan el kell olvasni a szerződéséket.

Lehet, hogy 2 hónap múlva kiderül, hogy nem a megfelelő ajánlattal éltél. Ne félj elutasítani egy megállapodást, mert lehet, hogy egy sokkal jobb lehetőség jobb szembe holnap. Természetesen nem biztos, hogy az SK Gaming, vagy az Astralis keres meg téged, de jobb, ha nem korlátozod le magad egy kis csapatnál. Főleg, ha az a fejlődésedben is gátol.

Örökség

Összességében a végső cél az, hogy megismerjenek, és az emberek tudják, hogy ki vagy a CS:GO szcénában. Függetlenül attól, hogy hány versenyen indultál, milyen tapasztalatod van, amit az emberek észrevesznek, az az első helyezés. A tornákon való győzelem növeli annak lehetőségét, hogy rád találjanak, ezért törekedj arra, hogy minden egyes játékot megnyerj. Egy kevésbé esélyes csapatban pedig próbálj minél nagyobb meglepetést okozni. Gyakorlás kell a tökéletesítéshez, viszont jó csapattársnak lenni, egy kulcskérdése a sikerességnek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!