s1mple:

s1mple: "elfelejtettük, hogy milyen érzés is megverni valakit egy döntőben"

A WESG kvalifikációs győzelem után készített a fiatal ukrán tehetséggel interjút a HLTV.

Tegnap este a Team Ukraine (Ukrajna) győzelmével ért véget a WESG barcelonai kvalifikációja, ahol a CIS és az európai régió nevezői harcoltak egymással a 40 000 dolláros fődíjért. A döntő után a HLTV leült beszélgetni a győztes csapat sztárjával; Aleksandr "s1mple" Kostylievvel. Az interjúban a WESG-es szereplés mellett szó esik a Na'Vi helyzetéről, bondikról és electronic-ról is.

Mesélnél kicsit arról, hogy milyen ebben a felállásban játszani? Ugyebár a Na'Vi 3 játékosa és két ex-csapattársad, markeloff és bondik is benne van. Milyen volt a légkör, és milyen volt velük játszani?

Nagyon jó volt mindannyiukkal játszani. Sokat beszélgettünk egymással és megértettük, hogy a Na'Vi rendszerét kell játsszuk. Ez lassú, de mindannyian türelmesek voltunk. Akárhányszor játszottunk, csak 20 másodperc maradt a körből, amikor megindultunk egy lerakóra. Soha nem láttam még ilyet.

Mindenki hallgatott Zeus-ra, aki kane-nel együtt zseniális dolgokat hívott, és közben mindenki készen állt, hogy megszerezze ezt a trófeát. Nem számítottam rá, hogy ennyire elkapnak az érzelmek a győzelem után, tudod? Igaz, hogy egy mix vagyunk, de az érzelmek nagyon erősek voltak a döntő után.

Ami az érzelmeket illeti, ezek inkább abból erednek, hogy az országodért játszottál, vagy abból, hogy régóta nem nyertetek semmit?

Nagyon nyugodt voltam a döntő előtt, de ahogy elkezdtünk játszani kezdtem magam rosszul érezni... Nem tudom, valahogy jól esett megnyerni ezt a versenyt. Csak Zeus és kane nyert a csapatból versenyt idén, ráadásul a Majort. Mi, a többiek, egyszerűen elfelejtettük, hogy milyen érzés is megverni valakit egy döntőben, és a győztes csapatban játszani.

Nagyon sok force kört nyertetek, főleg a döntőben. Szerinted miért volt ez?

Amikor Zeus és kane behívott egy ilyen kört, azt mindig megbeszéltük, és pontosan tudtuk, hogy mit fogunk csinálni. Igaz, nem tudtunk készülni a versenyre, de azért 4-5 pályát átnéztünk, és készen álltunk. Volt struktúránk és tervezett köreink, és ez alól a force körök sem kivételek.

A meccs előtt átbeszéltük a köröket. Sajnos az első pisztolykört elvesztettük, de utána sok force-ot megnyertünk, és ezért büszke vagyok a társaimra.

Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz bondikról. A HellRaisers-nél kispadra került, és most a TyLoo-val játszik. Jelenleg tehát nem játszik sem CIS, sem európai csapatban.

Bondik igazán meglepett engem ezen a versenyen, de komolyan. Olyan szerepeket és pozíciókat játszott, melyekhez egyáltalán nincs hozzászokva, és egy olyan nyelven kellett beszélni közben, amit másfél éve nem használt játék közben a nemzetközi csapatok miatt, mint a HR vagy a TyLoo. Remek versenye volt mindezek ellenére is. Ha a HLTV adna az itteni szereplésért MVP-díjat, akkor én azt mondanám, hogy ő érdemelné meg a leginkább, mert az ő játéka volt a leghatékonyabb a teljes tornán.

Örülök annak, hogy itt lehetett. A TyLoo-val ki kellett hagynia egy versenyt emiatt, de megmondta nekik, hogy márpedig ő mindenképp jönni akar. Jött és győzött, ezért nagyon büszke vagyok rá. Nagyon szereti Ukrajnát és büszke a hazájára. Ez egy nagy eredmény most neki.

Egy picit beszéljünk a Na'Vi-ról is, hiszen nemrég megszereztétek electronic-ot. Hogyan mennek a dolgok most a csapatnál?

Electronic elképesztő, hogy őszinte legyek. Amikor idejött, volt két hetünk a gyakorlásra, és már akkor láttam, hogy teljesen másképp gondolkodik a játékról. Nagyon sok mindent tud, rengeteg gránátot is, így nagyon jó és könnyű, ha az ember vele marad egy clutch helyzetben. B1ad3 nagyon sokat segített neki abban, hogy felnőjön játékosként is. Ezért mindenképp megérdemel egy köszönetet. Sok játékost kinevelt az évek alatt, akik mindannyian jó csapatokban játszanak már.

Az utolsó versenyetek idén a DreamHack Winter lesz. Mit gondolsz, milyen esélyetek van?

Sokat készültünk, de még idő kell nekünk. A DreamHack Winter lesz a felkészülésünk a Major előtt. Természetesen meg akarjuk nyerni a versenyt, de több jó csapat is ott lesz rajtunk kívül. Csak két hetünk volt a felkészülésre, de még előtte lesz egy 2-3 napos bootcampünk Ukrajnában, ha innen hazaértünk, utána pedig irány Svédország. Reménykedem benne, hogy jól szereplünk majd, és a Na'Vi-val is sikerül elérni valamit a jövőben.

Képek: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!