Oroszok törik fel a FIFA18 fiókokat!

Oroszok törik fel a FIFA18 fiókokat!

Egy FIFA18 felhasználó orosz hackerek áldozatává vált, miután illetéktelenül beléptek a fiókjába.

A játékos kapott egy furcsa emailt az EA Sports-tól, melyben csalással vádolták, pedig szó sem volt ilyesmiről. Redditen azt állítja RSgodson, hogy soha nem volt meg neki a FIFA18, ennek ellenére ott volt a népszerű program a vásárolt termékek listáján a kliensben.

A játék ingyenes próbaverziójának megrendelését oroszul írták, és felszólította a felhasználót, hogy változtassa meg a jelszavát, majd hozzon létre bejelentkezési megerősítést a biztonsági rés elkerülése végett.

Egy másik felhasználó rákérdezett, hogy az email nem pusztán halászati célból lett e kiküldve, RSgodson azonban tisztázta a dolgot.

"Határozottan az EA-től érkezett. Tovább kutakodva, úgy tűnik, hogy a fiókom veszélybe került. Ránéztem az Order History-ra (Korábbi rendelések), és több, mint 1 hónapja megtörtént a FIFA18 megvásárlása. Egyébként lövésem sincs az orosz nyelvről, és miután megpróbáltam megváltoztatni a jelszavam, kiadott egy biztonsági kérdést, oroszul."

Javasolták neki, hogy minden kifizetését vonja vissza. Egy részét biztosan visszakapja, és utána zárolni vagy törölni kellene az accountot.

Sokan nincsenek is tisztában a betöréssel, mivel a hackerek megváltoztatják a nyelvet oroszra, így az EA-től származó email a spam mappába landol. 333x nevű játékos osztotta meg a következőt:

"Mikor meghackelték a fiókomat, azonnal átállították oroszra. Ekkor jött az email, amit a spam mappában láttam, ráadásul az állt benne, hogy megváltozott a jelszavam. Tiszta szerencse, hogy véletlenül rábukkantam."

A hackerek úgy tűnik, hogy rutinszerűen megváltoztatják a biztonsági kérdést, az EA-t pedig bombázzák a belépési problémák miatt. Végül a dolog megoldódott, ráadásul RSgodson 60 plusz Origin ponttal gazdagodott.

Mindenképp érdemes azonnal kapcsolatba lépni a kiadóval, ha csalás vádjával kapunk emailt, hiszen elképzelhető, hogy semmi ilyesmi nincs a hattérben, és nagyobb veszélybe került a fiókunk, mint gondolnánk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!