Rekop György, a híres humorista életében először látogatott el egy LoL-os e-sport eseményre

Rekop György, a híres humorista életében először látogatott el egy LoL-os e-sport eseményre

A ROG MEB döntőjén kint volt Rekop György, híres humorista is, aki munkatársaival egy új sporttematikájú csatornán dolgoznak, ezért belekóstoltak kicsit az e-sportok világába is. Megkérdeztük, hogy honnan jött az ötlet, és persze azt is, hogy merre tartanak?

Rekop Györgyöt valószínűleg sokan ismerik már, a híres humorista feltűnt a Dumaszínházban, a Showderklubban, valamint a Trollfociban is volt műsorvezető. Ezúttal új területre evezett az e-sportokkal. Bár korábban már volt némi tapasztalata ilyen téren a FIFA-nak köszönhetően, a League of Legends világa, és persze maga a játék is teljesen új volt számára.

Hi im mate: "Sokkal jobb ez a felállás, mint a tavalyi"

A döntőt követően természetesen elkaptuk egy interjúra a győztes WiLD-ot, akiktől hi im mate és Sick állt a rendelkezésünkre. Véleményük szerint jobb ez a mostani felállás, és nem igazán érte őket meglepetés a döntő során.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy egy ilyen viszonylag e-sportokon kívüli egyént mi vihetett rá arra, hogy pont egy League of Legends eseményre jöjjön el. Mint elmondta, neki is feltűnt az e-sport növekedése, mind külföldön, mind az országban egyaránt. Ő is előítéletekkel érkezett, mint a legtöbb laikus, de hamar nyilvánvalóvá vált számára is, hogy itt sokkal többről van szó annál, hogy 10 fiatal leül a gépek elé játszani. Komoly felkészülés áll mindkét gárda mögött, edzővel és haditervvel, no meg rengeteg gyakorlással. Maga a műsor profizmusa is meglepte, hiszen nem mindenki gondolná, hogy már hazánkban is ennyire komoly infrastruktúra áll egy-egy verseny mögött, a helyszíntől kezdve a használt technikán át egészen a kommentátorokig, a nagyfokú nézői érdeklődésről nem is beszélve. 

Állítása szerint magából a mérkőzésből annyira sokat még nem értett meg a játéktudás hiánya miatt, de ennek ellenére a kommentátorok előadása igazán élvezetessé tette az egészet még a számára is. A ROG MEB alatt elég sok mindenre fény derült a számára, és meg kellett tapasztalnia, hogy bizony itt sem lehet csak úgy beállni beszélni egy játékról, komoly szakmai háttértudásra van szükség. Kérdésemre, miszerint kipróbálná-e a játékot azt mondta, hogy ha nem is feltétlenül a LoL-t, már csak a szükséges tanulási idő miatt, de más játékokka, mint mondjuk a PUBG, szívesen játszik alkalomadtán.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon a továbbiakban is összefutunk-e vele és csapatával távolabbi e-sport rendezvényeken, vagy ez csak egy egyszeri hóbort volt inkább a részükről. Akárhogy is fog történni, szívesen vennénk mi is, és a közösség is, ha nem csak szigorúan az e-sport szereplői foglalkoznának a témával. Talán, ha úgy hozza a sors, egy szép napon még e-sport témájú stand-upot is láthatunk majd Rekop Györgytől.

Az eseményről ők is készítettek egy szabad nyelvezetű videót, de mindenképpen érdekes és persze vicces is, mit is várna az ember egy Rekop György Zsozéatya párostól!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!