Két módszer segítségével több millió érmét szedett össze egy FUT játékos

Két módszer segítségével több millió érmét szedett össze egy FUT játékos

A Squad Building Challenge és a Silver paklik hosszútávon igazi aranybányáknak bizonyulnak, ha egy kicsit értünk hozzájuk.

Egy játékos az elmúlt évben 12 fontos befektetéssel több, mint 12 millió FUT érmét szerzett a FIFA17-ben. A különös technikáknak köszönhetően vált gazdaggá és bárkit meg tudott vásárolni, aztán úgy döntött; megosztja velünk miként is sikerült ezt elérnie. Jelenleg a FIFA18-ban is már 2 millió felett jár, így lehet, hogy érdemes utána olvasni, mit és hogyan csinált.

Soha ne vegyél Gold paklit

Az egyik legfontosabb tanácsa, hogy egyáltalán ne vegyünk arany csomagokat. Akár valódi, akár ingame coint szánnánk rá, ne tegyük, mert rengeteg ilyet nyitnak ki az emberek minden nap és folyamatosan elárasztják a piacot ezekkel a kártyákkal, így eléggé elértéktelenednek a másodlagos marketen. Lényegében 7.500-at költünk rá és örülhetünk, ha a felét visszahozza, míg a bronz és silver paklik garantált profitot jelentenek hosszútávon a Squad Building Challengenek köszönhetően.

Ezzel a módszerrel, egy idő után azt a futballistát veszed meg, amelyiket csak szeretnéd. Emberünk a FIFA17-ben C. Ronaldot, Balet, De Geat és Zlatan Ibrahimovicot is könnyűszerrel megszerezte. Mindezt az előbb említett Squad Building Challenge segítségével.

Az SBC-ben különleges igényeknek megfelelő csapatok összeállítása után kapunk jutalmat. Az érméid elköltése helyett, ez az igazi lehetőség a Gold paklik beszerzéséhez. Minden kedd este például, a Marquee Matchupok az SBC-n belül érhetőek el. A FIFA rajongók százezrei keresik a megfelelő labdarúgókat, melyek szükségesek a teljesítéséhez. Ha neked már megvannak netán, akkor nagyon könnyen be tudod fejezni ezeket a kihívásokat és óriási nyereségre tehetsz szert az extra készleteid eladásával.

Lényegében minden focista kártyája értékes az év egy adott pontján. Neked pedig akkor kell eladnod, amikor a maximális árát eléri.

Ez a része egyszerű. Minden kedden vagy szerdán ellenőrizd a Marquee Matchupok követelményeit, és listázd azokat a játékosaid, akik megfelelnek ezeknek.

Képzeljünk el egy Sheffield United - Sheffield szerdai Marquee Matchupot, ahová a Championshipből kellenek emberek. Emberünk az első naptól megtartotta az angol másodosztályos kártyáit a silver és bronz csomagokból, így könnyedén meg tudta csinálni ezt a derbit, majd eladta az összes többi Championshipes lapját, nagyjából 500-1000 coinért/darab. Ennek során a múlt szezonban 200.000-nél is többet keresett. Ez a módszer arról szól, hogy csak bronz és silver paklikat veszel és leselejtezed (discard) az in-form kártyákat, majd élvezed a későbbi jutalmakat.

Csak Silver és Bronz csomagot vásárolj

Soha ne vegyél Gold-ot. Az előbb említett paklikból a standard verzió a legbiztonságosabb befektetés, 2.500 egy silverért és 400 egy bronzért. Ha érzed magadban a brókert, akkor természetesen a prémiumokat is megveheted (3.750/silver, 750/bronz). Ezek nagyobb kockázatot rejtenek, de természetesen nagyobb jutalmakat is adnak, sőt, ha a 2 extra lap az ritka (rare) futballista, akkor még nagyobb profitra tehetsz szert. Emberünk csak akkor vásárolt prémium csomagot, mikor már több, mint 150.000 érméje volt, ha pedig ez alá csökkent, akkor újra a standard pakkok kerültek előtérbe.

Liga SBC

Az alábbi ligák olyan SBC-kkel rendelkeznek, amelyekben egy csapat teljesítése specifikus csomagot jelent, az összes team kihívást elvégezve pedig rating-booster kártyákat unlockolhatunk:

  • Super Lig (TUR 1)
  • Liga Bancomer MX (MEX 1)
  • Liga NOS (POR 1)
  • Orosz Liga (RUS 1)

Ha úgy döntesz, hogy megcsinálod ezeket, rakd el későbbre azokat a játékosokat, akik ezekben a bajnokságokban játszanak. Mikor már 9, vagy annál több futballistát van ezekből az együttesekből; vásárold meg az utolsó néhány hiányzót a legalacsonyabb értéken és már készen is vagy! Ezzel hozzájutottál egy új pakkhoz és egy lépcsőfokkal közelebb jutottál a még komolyabb jutalomhoz. Érdemes fokozatosan elvégezni ezeket az SBC-ket, mintsem a pénzünket pazarolnánk a store-ban.

A Premier League (ENG 1), a Bundesliga (GER 1), a Calcio A (ITA 1), a Ligue 1 (FRA 1) és a La Liga (SPA 1) is rendelkezik a szezon bizonyos pontján garantált SBC-kkel. Ennek eredményeképpen ajánlja az úriember az ezüst játékosok megtartását ezekből a klubokból, de a bronzosokat érdemes listára tenni. (A legtöbb klubnál ezekben a ligákban high rated csapatok szükségesek SBC-k teljesítéséhez, így a bronz lapok feleslegesek.)

Mi a teendő Silver Pakk nyitás esetén

Először is keresd meg a fentebb említett bajnokságok SBC-ben valószínűleg hasznosítható labdarúgóit. Tehát: TUR 1, MEX 1, POR 1, RUS 1, ENG 1, GER 1, ITA 1, FRA 1 és SPA 1. Ha tervezed bármelyik ligának az Squad Building Challenget megcsinálni, akkor helyezd át ezeket a játékosokat a klubodhoz, ha nem, akkor tedd őket a transfer listre. Az összes többi bajnokság futballistáit addig őrizd meg (rakjuk a stashbe), míg nem használható fel egy Marquee Matchupnál, vagy új SBC nem érkezik, melyben szükség lehet rá.

A standard Manager Contracts kártyákat helyezd át a klubodhoz (ez az egyetlen amit használt emberünk is).

Listázd a következőket:

  • Player Fitness kártya (+40) 150/200-ért. (150 a licit ára, 200 - buy it now.)
  • Shiny Manager kártya 150/250-ért
  • Standard Player Contracts kártya (’10/10/8’) 150/200-ért
  • Shiny Player Contracts kártya (’20/24/18’) 200/250-ért

Rakd Transfer List-re:

  • Összes duplikált játékos
  • Shiny Squad Fitness kártya (+20)
  • Healing kártya (csapat és játékos)
  • Shiny Kits kártya
  • A legnagyobb ligák menedzsereit - ENG 1, FRA 1, GER 1, ITA 1, SPA 1

Quick Sell:

  • Standard Kits kártya, hacsak nem akarod használni
  • Player Training kártya, hacsak nem akarod használni
  • Goalkeeper Training kártya, hacsak nem akarod használni
  • Összes többi menedzser kártya, hacsak nem akarod használni

Ezek után menjük át a transfer listre és nézzünk körbe a kártyáink között, amiket oda pakoltunk. Kattintsunk az összehasonlításra (compare price) és, ha egy csomó ugyanolyan lap a piacon 150/200-ért van, állítsuk mi is át. A 150/200-nál magasabb árakon felsorolt kártyáknál vegyük figyelembe a legalacsonyabb "Buy It Now" elérhető árat, majd emeljük meg a "Buy It Now" árát 100-200 érmével. Tehát, ha a legolcsóbb értéke például Emre Mornál 1.900 coin, mi 2.100-ért adjuk, az induló ára viszont 100-200 érmével kevesebb legyen. A lapot valószínűleg nem veszik meg azonnal, de 24-48 órán belül lesz vásárlónk.

Mindig egy órán keresztül listázzuk a kártyákat. Ennek a módszernek az a kulcsa, hogy a listánk folyamatosan teljes legyen, és frissüljön, amilyen gyakran csak lehetséges.

Mi a teendő Bronz Pakk nyitás esetén

Hasonló a teendőnk, mint az ezüst pakliknál. Ismét keresd meg a következő ligákhoz tartozó SBC-k játékosait: TUR 1, MEX 1, POR 1 és RUS 1. Ha ilyen SBC-ket csinálsz, tartsd meg őket. Ha nem, helyezd őket az átigazolási listára. Az összes többi bajnokság labdarúgóját a klubnál kell tárolni mindaddig, amíg egy Marquee Matchup nem jön létre. A Premier League (ENG 1), a Bundesliga (GER 1), a Calcio A (ITA 1), a La Liga (SPA 1) és az Ligue 1 (FRA 1) bármelyik játékosát rakjuk át az átigazolási listára.

A bronz Player Contracts kártyákat (’15/6/3’) felhasználhatjuk.

Listázd a következőket:

  • Player Fitness kártya (+20) 150/200-ért

Rakd Transfer List-re:

  • Duplikált játékosok
  • Shiny Squad Fitness kártya
  • Healing (csapat és játékos) kártya

Quick Sell:

  • Standard Player Contracts kártya
  • Shiny, non-shiny Manager Contracts kártya
  • Összes Kit kártya, hacsak nem akarod használni
  • Player Training kártya, hacsak nem akarod használni
  • Goalkeeper Training kártya, hacsak nem akarod használni
  • Minden más menedzsers kártya, hacsak nem akarod használni

Az átigazolási listánál nagyjából ugyanaz a teendőnk, mint a fentebb leírtak. Sok kártya 150/200-ért megy el, de átlagosan csak 3-at kell eladunk csomagonként, hogy profitot termeljünk.

Megjegyzés az In-Form (TOTW) kártyákról

Ha bármelyik ezüst, vagy bronz pakliból kibontasz egyet, és nem tervezed megtartani, ne add el, csak legalább kéthéttel később. Ameddig a csomagban van (a következő hét szerda 18.00-tól, aztán hét szerda 05.59-ig), gyenge ár/érték arányuk van, mivel mindenki egyszerre eladná őket.

Miután meghaladtuk a 100.000 érmét, érdemes bármelyik vasárnap és kedd között 3-4 TOTW futtbalistába befektetni. Ehhez keresd meg a "Special" játékost a piacon a Buy It Now árnál (9.400 - 10.400), és válaszd ki a számodra legjövedelmezőbb goldot. Általában 11.500-ért újra eladhatod őket (-néha még többért is). Egy-egy ilyen vásárlást követően 2-3 hetes elraktározást követően 13-14.000-ért túl lehet adni rajtuk.

Ha valamelyik mez vagy menedzser nem kelt még el, miután 48 óra után frissítettél, quick sell-el megszabadulhatsz tőlük. Az összes többi itemnél az első nap után csökkenthetjük az árat szép fokozatosan, míg el nem kel, viszont a játékosokat hagyjuk kint 150/200-ért, és előbb-utóbb el fogják vinni. Hidd el, megveszik majd. Egy idő után pedig nagyon meggazdagszol belőlük.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!