December első napja sajnos nem kedvezett a magyaroknak a versenyeken

December első napja sajnos nem kedvezett a magyaroknak a versenyeken

Egyszerre három érdekeltségünk is volt tegnap magyar LoL kapcsán, egyrészről bluerzor küzdött a francia nemzetik címért, a THR és a Rift pedig a SEC keretein belül szeretett volna bizonyítani.

A pénteki napon egyszerre három csapatért is izgulhattunk a League of Legends-en belül, hiszen bluerzor és a GamersOrigin éppen Párizsban küzdött a Challenge France címéért, míg a THR és a Rift a SEC-en próbált győzelmeket szedni. Sajnálatos módon azonban ez a nap nem a magyaroknak kedvezett.

A mai nap francia bajnokot avatnak Párizsban

A mai nap kerül megrendezésre a Challenge France végső fináléja, a GamersOrigin és a Millenium között. Ez a Riot Games hivatalos francia nemzeti bajnoksága, melyet a legerősebbek között tartanak Európában!

A GamersOrigin nagyon magabiztosan érkezett a döntőbe, ahol ellenfele a Millenium volt. Nagy nap volt ez bluerzor számára, hiszen magyarként először került annak közelébe, hogy egyszerre két nemzet bajnoka is legyen. Sajnos a sors azonban máshogy gondolta és a GamersOrigin két hatalmas zakót kapott az első két mérkőzésen. Úgy tűnt már minden veszve van, de bluerzor a harmadik mérkőzésre összeszedte magát és csapatát és sikerült egy győzelemmel szépíteni. A negyedik mérkőzésen viszont ismét a Millenium bizonyult jobbnak, így be kellett érniük a második hellyel. Mintha a GO nem nagyon tudta volna, hogy mit mikor szeretne elérni, ezzel szemben a Millenium nagyon határozott volt a játékaiban.

Nézd meg esporthuLOL Challenge France Döntő: GamersOrigin vs. Millenium (BO5) // Kezdés: 20:00 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A magyar csapatoknak sem alakult jobban a tegnap. A SEC-en a THR és a Rift is képviselte hazánkat. Előbb a THR játszott a szerb x25 esports ellen, de sajnos 2-0-ra kikaptak. Míg az első meccsen valóban jobbak voltak a másik vereség külön egy idegölő hosszú vereség volt a THR számára, mely több mint 60 percen keresztül tartott. A THR vagy 20 percig Nexustornyok nélkül játszott és a szerbek egyszerűen nem találtak fogást rajtuk egészen az utolsó pillanatig, hiába a korai előny. Egy harmadik mérkőzésért kiáltott volna ez a széria, de ezt sajnos nem kaptuk meg. Ezzel együtt a THR kiesett a SEC-ről és nem lesz ott a bukaresti offline döntőn.

A Rift Esports helyzete egy fokkal jobb volt, ők ugyanis már kvalifikálták magukat, így a Bontech ellen leginkább a seed helyezésért játszottak. Az első mérkőzést még megnyerték, úgy is, hogy ezúttal Benzz ugrott be helyettesíteni ADC-ként, illetve topon már mumus100 volt. Hátrányból fordították meg ráadásul, és így megszerezték a vezetést. A szériát viszont innen nem tudták befejezni, a Bontech sok tekintetben jobbnak minősült, kulcsfontosságú célpontokra jobban koncentráltak és úgy alapvetően jobban mozogtak a pályán, illetve a pick/ban-ból is jobban jöttek ki bizonyos esetekben. A bukaresti döntő a Riftnek ettől függetlenül megvan, de már nem első seedként fognak érkezni, az biztos.

Nézd meg esl_esporthulol [HU] SEC VI - ONLINE Playoffs THR (HU) vs. x25 (SE) // RIE (HU) vs. BT (HR) című tartalmát a twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.