Hamarosan telefonszámunkkal is erősíthetjük a LoL fiókunk védelmét

Hamarosan telefonszámunkkal is erősíthetjük a LoL fiókunk védelmét

A jól bevált biztonsági lépés már a PBE szerveren van.

A napról-napra fontosabb adatbiztonság egyik leghasznosabb vívmánya a Riothoz is eljutott, és úgy tűnik, hamarosan élesben is bevetik a mobilszám összekötést a felhasználói fiókokhoz. E-mail címünkkel eddig is összeköthettük, sőt, hogyha komolyan gondoltuk a játékot, ez kimondottan ajánlott volt, hiszen ha bármilyen probléma merült fel, például eltulajdonították a fiókunkat, akkor az összekötött e-mailünk felhasználásával tudtunk a Riot supportoktól segítséget kérni. De ezenfelül, ha vásároltunk RP-t, akkor a számla is oda érkezett meg.

Mennyire fejlettek a skill-jeid? -Itt egy játék, hogy megtudd a választ

Itt a nagy lehetőség, hogy leteszteld, hogy mennyire fejlettek a motorikus képességeid. Egy kis mechanikai játék, amit a LoL játékosoknak terveztek.

Ezt a lehetőséget egyébként számos helyen használhatjuk, például Steamen, vagy Facebookon már elég hosszú ideje, és bizony egy nagyon hasznos funkció. Az elve egyszerű: ha egy új IP címről lépsz be a fiókodba, akkor előtte küldenek az általad megadott mobilszámra egy SMS-t, az abban lévő kódot pedig be kell írnod a felugró ablakba. A rendszer csak azután enged be, hogy ezt megtetted. Természetesen kiemelt fontosságú oldalak esetén, például online bankoknál ez az SMS funkció általában minden bejelentkezésre érvényes, így ez is változó lehet, a fejlesztőtől függ, mennyire veszik szigorúan. Feltehetően a Riot számára elegendő lesz az is, ha új IP-ről lépünk be, bár való igaz, hogy sokak fiókja időnként egy-egy autó értékével vetekszik.

Na de hogyan is kell majd mindezt megcsinálni? Az újítás egyelőre PBE-n érhető el, épp ezért ki is hangsúlyoznám, hogy nem kell azonnal rohanni összekötni, bőven ráértek majd akkor, ha a rendszer már az éles szerverekre is kikerül. Ha megnézitek a következő képeket is, láthatjátok, hogy nem valódi telefonszám szerepel rajtuk.

Először is a kliens beállításait kell megnyitni a jobb felső sarokban található kis fogaskerékkel. Utána a General (Általános) fülön választhatjuk ki a Mobil Verification lehetőséget, ekkor ez az ablak ugrik fel.

A telefonszám beírása után érkezik is az üzenet, ami tartalmazza a megerősítő kódot.

Ennyi is lenne, ha mindent jól csináltunk, akkor megjelenik a kis zöld pipa a piros x helyén. A dolog külön érdekessége a fenti szöveg, miszerint bizonyos versenyeken csak úgy lehet majd részt venni, ha SMS-es megerősítéshez van kötve a belépés. Ez alátámasztja azokat a korábbi pletykákat, miszerint a Riot a kliensen belüli mini tornákat tervez, amelyeken bárki indulhat majd.

Én személy szerint nagyon örülök ennek a funkciónak. Ezzel sem fognak megszűnni a fióklopások, mivel sokan nem fognak élni a lehetőséggel, hogy fizikailag is saját magukkal egy szobába helyezzék a fiókjuk biztonságát (telefon), de valószínűleg nagyban csökkenteni fogja a számukat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.