S1mple lett a DH Winter MVP (mondjuk ilyen statokkal nem is meglepő)

S1mple lett a DH Winter MVP (mondjuk ilyen statokkal nem is meglepő)

A verseny MVP-jével készített interjút a HLTV, ahol a teljesítményéről és a Major felkészülésről kérdezték.

S1mple hónapok óta húzóember a Na'Vi-ban, erőfeszítéseit pedig végre siker koronázta, hiszen csapatával nemes egyszerűséggel átgyalogoltak a DreamHack Winter mezőnyén. Az új szerzeménnyel, Electronic-kal karöltve emberfeletti teljesítményt mutattak szinte minden meccsükön. S1mple-t régóta minimum a világ öt legjobb játékosa között tartják számon, de ilyen teljesítménnyel a Majorön akár újra ő lehet a legjobb. 2017-ben az ukrán tehetségnek alig volt rossz versenye, jól látszik ez a statisztikáin is, mi is nem egyszer beszámoltunk arról, hogy milyen elképesztő megmozdulásokra képes még akkor is, ha a csapata többi tagjának nem megy. Az, hogy most már electronic is mellette van, és a WESG-en egy teljesen ukrán gárdával kellett játszania, csak jót tett neki; néhány meccs kivételével gyakorlatilag végig parádézott novemberben. 

A legutóbbi 21 meccsén kétszer került mínuszba a K/D-je. 20 évesen elképesztően sokat dolgozott ezért s1mple, és úgy néz ki végre, hogy a munka beérett. Az elődöntőben és a döntőben is kimagaslóan játszott, és embertelen clutch-csokat/entry-ket hozott össze csapatának.

Az EnVy-t például így lőtte szét:

A döntőben sem ült a babérjain, az első pályán egyből +17-be lőtte magát, és elképesztő entry-kkel segítette csapatát a győzelem felé.

S1mple a mérkőzés után természetesen megkapta az MVP díjat, de a vele készült interjúban végig szerény maradt.

Elképesztően jól játszottál az egész versenyen, ezt láthatjuk a jövőben is tőled?

Igen, remélem. Nem fogok változtatni a felbontáson, a célkeresztemen és megpróbálok jobban aludni, mert tudom, hogy ha jobbak az estéim, jobban is játszok.

Körülbelül másfél hónapotok van felkészülni a Major kvalira. Mi a tervetek erre a pár hétre?

Azt beszéltük, hogy tartunk egy egyhetes szünetet. Aztán elkezdünk felkészülni az újév előtt, úgy érezzük, hogy más csapatok is ezt fogják csinálni. Az újév után lesz kb. három napunk pihenni, onnantól pedig végig gyakorlunk. Nagyon fontos verseny ez a szervezetnek és a csapatnak egyaránt, szóval reméljük, sikerül kvalifikálni magunkat, és ott is jól teljesítünk. Nagy a nyomás, hiszen ez lesz a következő nagy verseny.

Mit fogtok gyakorolni leginkább? Valamit észrevetettek, amit gyakorolni kell electronic-kal?

Szerintem csak a map pool-unkon kell dolgoznunk. Persze az egyéni skill is számít, de fejleszteni kell pár helyen a taktikákat, és jobban meg kell ismernünk egy-két pályát.

Természetesen, ha s1mple és electronic is így fog játszani a kvalin, mint ezen a versenyen, nagyon nehéz dolga lesz bárkinek szembeszállni velük. Vajon a Na’Vi újra hű lesz méltó, régi nagy híréhez..., vagy csak egy hirtelen fellángolásról van szó? A Major kvalifikáció mindent eldönt majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!