Mit jelent megnyerni egy Majort?

A pénz és a dicsőség mellett más jelentése is van egy ilyen kupának.

Vajon miért van az, hogy ez az egy trófea tudja a legkomolyabb játékosokat is sírásra bírni? Mert ez egy szimbólum, méghozzá egy igen erős fajta, de minek is a jelképe ez?

Az első válasz, ami eszembe jut, hogy ez a szimbóluma a megkérdőjelezhetetlen győzelemnek. Megnyerted a legnagyobb versenyt, és ez a koronád. De ennél többről van itt szó, nem csak jobban játszottál egy meccsen, hanem végig jobb voltál, mint az ellenfeleid.

Ebben az esetben a kupa a tökéletességet jelképezi. Pont ezért nem szeretjük annyira a szerencsés győzelmeket, mint azt, ahol a tökéletes játékunkért díjaznak, ez a profiknál sincs máshogy. A szerencsés győzelem az elején ugyanolyan édesek, de később keserédessé válhat az érzés. A győzelem pillanatában érzett öröm ezt még elnyomja, de később az adrenalin és a dopamin szintje csökken, és egyből előjönnek azok a fránya gondolatok, hogy megérdemeltük-e ezt a győzelmet. Erre tökéletes példa az LDLC 2014-es DreamHack Winter győzelme.

Ezzel ellentétben néhány Major győzelmet többre tartunk. Ilyen például az Astralis győzelme, amely a folyamatos tökéletesség mintapéldája volt, és benne volt az előző három év felkészülése és szenvedése. De nem a trófea készítette ezt a tökéletességet, ez csak igazolta azt. Mert a Major képviseli a legnehezebb és legfontosabb versenyt a CS:GO-ban. Azért a legnagyobb teljesítmény, mert ez a legnehezebb, ha le tudod győzni a legkomolyabb ellenfeleket; az azt mutatja, hogy te vagy a legjobb.

Pár helyzetben viszont nem. Így néha egy Major nem mutatja meg a csapat igazi erőfeszítését, vagy tökéletességét. Például a Krakkói Majort, ha az Immortals nyerte volna meg, akkor elverték a BIG-et, a Virtus.pro-t és a Gambitet. Míg a Gambit a fnatic, Astralis és az Immortals csapatán verekedte át magát. Ha a Majorok csak a győzelemről szólnának az Immortals győzelme pont ugyanolyan édes lett volna, mint a Gambité. De ez nem így van. A kazahok győzelme kemény munkával a tökéletesség eredménye; ezért többet ér.

Amit ebből ki akarok hozni az, hogy a legtöbb győzelem a tökéletességet mutatja, és ez a Counter-Strike vége. Ez nem lehet egy diadal, vagy csak egy szerencsés egyenes kieséses szakasz. A trófea csak ideig óráig mutatja azt, hogy te mennyire jól játszottál. Ha ezt tartani tudod, vagy beleivódik a személyiségedbe, akkor éred el az igazi nagyságot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!