Pittsburgh székhellyel indult egy új multigaming szervezet

Pittsburgh székhellyel indult egy új multigaming szervezet

Pittsburgh Knights néven indít lokalizált szervezetet a Liquid ex-edzője és az Immortals volt kreatív igazgatója.

Rob Lee, az Immortals volt kreatív igazgatója és James O'Connor, a Team Liquid egykori edzője, úgy döntöttek, hogy egy Pittsburgh székhelyű e-sport szervezetet alapítanak, Pittsburgh Knights (Lovagok) néven. Az alapötlet szerint egy, a lokális közönségnek szóló multigaminget akarnak létrehozni, ahol a rajongók is a 2,4 milliós városból lesznek többségében. Ahhoz, hogy ez minél sikeresebb legyen, sok jó ötletük is van, amiből mások is meríthetnek majd. De nézzük is sorjában, hogy mit tudunk eddig róluk!

A tervek szerint több játékban is szeretnék képviseltetni magukat. Egyelőre Super Smash Bros. és PLAYERUNKNOWS'S BATTLEGROUNDS csapatuk van, de emellett szponzorálnak League of Legends, PUBG és Heroes of the Storm streamereket is. A jövőben szeretnék betenni a lábukat az Overwatch, a LoL, a Dota 2 és a CS:GO e-sportokba is. Sőt, utóbbi azért is izgalmas lehet, mert Lee elmondása szerint először női csapattal próbálkoznának Counter-Strike-ban.

A szervezet mögötti alapötlet, vagyis a pittsburghi rajongóbázis kiemelése egyébként –mily meglepő–, de a hagyományos sportokból ered. A város több, sikeres profi sportcsapatnak is otthont ad (MLB-ben a Pirates, NFL-ben a Steelers, NHL-ben pedig a jelenlegi bajnok Penguins lehet ismerős). O'Connor elmondása szerint a helyiek számára nagyon fontosak ezek a csapatok és sportok, így a mindennapi élet részeivé váltak.

Ezt az odaadást szeretnék átültetni az e-sportokba. Terveik szerint a helyi közösségnek szervezett programokkal sokat lendíthetnek majd a pittsburghi e-sporton, melyeket a saját közösségi tereikben szeretnének létrehozni az embereknek. Ami azt illeti, versenyszervezőként és produkciós cégként is próbálkoznak majd, hogy minél több eseménynek adjon otthont Pittsburgh a jövőben. Ha ezek bejönnek, akkor kétség sem fér hozzá, hogy nagyon hűséges rajongókat szereznek majd, és a legnagyobb szervezetek között találják magukat egycsapásra.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!