Hirdetés

Adventi ajánlat 7. nap: M4A3E8 Thunderbolt

Itt a Fury szteroidokon nevelkedett tesója, az M4A3E8 Thunderbolt!

Hirdetés

A következő tank, amiről szót fogunk ejteni az M4A3E8 Thunderbolt lesz, amit ugyan a Fury kapcsán már megemlítettem, de ha már szinte mindenben lepipálta régi variánsát, akkor igazán megérdemel egy részletesebb elemzést is. A tank önmagában 4.150 forintba kerül, és az adventi ajánlat részeként 18%-os kedvezmény mellett 7.169 forintot fizethetünk érte és persze némi bónuszért. A legénység egyébként alapból 100%-on kezd, és egy beépített testvériség (BIA) képességgel is rendelkezik.

M4A3E8 Thunderbolt

A tank a 37. Tank Zászlóalj kötelékében szolgált Creighton Abrams alezredes parancsnoksága alatt. Szinte mindenben megegyezik egy mezei M4A3E8 Shermannel, attól az apró különbségtől eltekintve, hogy megerősített front páncélzattal látták el. Mire elég mindez a WoT-ban?

Előnyök

A jármű kétszer olyan vastag fronttal rendelkezik, mint az M4A3E8 Sherman vagy épp a Fury, tehát még az M4A3E2 Shermannél is jobb védettséggel bír. Leginkább ebben tér el a tier VI-os Shermanektől és szinte minden másban megegyezik velük. Talán azt lehetne még felírni az előnyök mellé, hogy a lövegkezelhetősége egy hajszállal jobb, mint a másik háromnak, de úgy gondolom ebből a gyakorlatban alig lehet észrevenni valamit. 

A menet közbeni pontosságot, a lövegsüllyedést és az erős tornyot az előnyünkre fordíthatjuk –bár ez eddig minden Shermanre és a legtöbb amerikai tankra igaz–, amennyiben olyan ellenféllel találkozunk, ami ellen nem elég pusztán az extra védelem.

Hátrányok

Ami senkit se érhet meglepetésként, az a tény, hogy az extra páncélzat miatt némiképp lassabb hasonszőrű társainál, ami a fajlagos teljesítményénél jelenik meg. Kétségbeesni ennek ellenére nem kell, mert a pazar talaj ellenállási értékeinek hála nem válik lomhává.

Feltehetően az extra védettség miatt, de lényeg a lényeg, hogy visszacsíptek kicsit a tűzgyorsaságából is, ami miatt a DPM-ünk kicsit alacsonyabb lett, illetve 1on1 szituációkban mindig lövéshátrányban leszünk egy másik Shermanhez képest. Persze, ha ebbe belekalkuláljuk azt, hogy az ellenfél rólunk többször is lepattan majd, míg mi szinte biztos sebzést osztunk vissza, akkor már nem is olyan vészes ez a hátrány.

Ajánlás

Röviden: a tankot mindenkinek csak ajánlani tudom. A kezdők számára azért, mert a játék elején a potya 100%-os legénység beépített BIA képességgel hatalmas segítséget jelent, míg a profik a tank remek paraméterei miatt találhatják meg benne azt a pluszt, amit keresnek. A gyűjtők pedig újfent egy olyan tankra tehetnek szert –feltéve, ha eltekintünk a több, mint fél tucat játékban található Shermantől–, ami nagyon egyedi a maga nemében.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?