A Steam többé nem fogad el Bitcoint

A Steam többé nem fogad el Bitcoint

Nem tudnak olyan pénzt elfogadni, aminek perceken belül 25%-kal nő vagy csökken az értéke.

A Bitcoin betört az átlag emberek tudatába is, és elképesztően mainstream lett. Ennek az egyetlen problémája az, hogy a pénznem a sok érdeklődés miatt percenként változtatja az értékét. Tegnap reggel még 12 ezer dollár volt, éjjelre már 21 lett, jelen állás szerint pedig 15 ezer dollár, ami valljuk be egészen elképesztő ingadozás. Pont ezért nem tudja többé elfogadni a Steam a Bitcoinos vásárlásokat.

“A Bitcoin eddigi történetében is ingadozó pénznem volt, de mostanra extrém határokig megy el, néhol 25% értékét veszítve órák vagy napok alatt. Ez egy nagy probléma azoknak a vásárlóknak, akik ezzel szeretnének fizetni. Amikor BTC-vel fizetünk átküldjük a Steamnek az adott összeget és egy kis pluszt, amivel fedezzük a BTC hálózat díját. Az értéke csak egy bizonyos ideig biztosított, így ha valaki túl lassan csinálta, akkor már nem annyit ért a pénze, mint amennyit ő gondolt. Mostanra értünk el oda, hogy akkora változások történhetnek, amik már számítanak.”

Végül így zárták le:

“Ebben a pillanatban már nem tudjuk támogatni a Bitcoint, mint fizetési eszköz. Később még visszahozhatjuk, de egyelőre túl ingadozó.”

Hatalmas logisztika problémákat vet fel ez, és valószínűleg azért nem tudják többé elfogadni, mert többet buktak vele, mint amennyit nyertek. Teljesen érhető húzás a Steam-től, de amint lenyugszik a Bitcoin szerintem azonnal vissza fogják állítani, így nem kell megijedni, ha valaki pont most akarta elkölteni nagy mennyiségű Bitcoin-ját játékokra vagy skinekre.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!