Hódít a Spell Hunter -de hát ennek papíron nem kéne működnie!

Hódít a Spell Hunter -de hát ennek papíron nem kéne működnie!

Kibler volt az az ember, akinek sikerült elkövetnie a paklit, és még ő is meglepődött a győzelmi arányokon. Azóta futótűzként terjed a ladderen.

Amikor megérkezett a To my Side! Hunter spell, akkor a legtöbben egyszerűen nem értették, hogy most ez mégis micsoda. A legtöbb fórumon lehúzták, a nagy streamerek mindannyian azt mondták, hogy játszhatatlan, kb. mindenki úgy volt vele, hogy a Blizzard már megint összerakott egy mémet. Az alázás addig folytatódott, hogy már maga Ben Brode is beleugrott a vitába és elkezdte nyugtatni a kedélyeket, hogy várjunk még, jönnek még lapok, amik miatt ez is jó lesz. Ebben teljesen igaza lett, hiszen megérkezett a Legendary Hunter fegyver, a Rhok'delar, ami tökéletes kártya ide kiegészítőnek. De ez nem volt elég, a közösség véleménye fikarcnyit se változott. Aztán eljött a kiadás napja, és miután mindenki kibontotta a saját adagját, elindultak a sufnituning paklik. Az első kincses ládát pedig Kibler nyitotta ki, megszületett a Spell Hunter.

I Stand Alone - Kibler Spell Hunter

Deck kód: AAECAR8IjQHJBIAH6asCx64C6dIChtMC4eMCC6gCtQOHBJcIxQj+DPixAt3SAt/SAuPSAurjAgA= 

Ezt a paklit tegnap láttam meg Kibler csatornáján és mire ma felkeltem, több fórumon is ott van az első oldalon. Benne van minden, amit az utóbbi pár napban a közösség és még a streamerek is játszhatatlan kategóriába soroltak. Valamilyen szinten pedig igazuk volt, és én sem értem igazán, hogy miért, de működik, mégpedig nagyon jól. 

Taktika

Végignézve pár Kibler és Kiwi'n Bacon meccset a paklival, több dologra is rájöttem. Maga a pakli egy reaktív valami, mondjuk ez nem egy nagy felfedezés, lévén csak varázslatok vannak benne, no meg fegyverek. Viszont a végére rájön az ember, hogy ez bizony egy értékalapú pakli. Ha megnézzük a benne lévő kártyákat, akkor az jön ki, hogy mindig arra törekszik, hogy relatíve jó cseréket csináljon. A Candleshot egyszerűen beteg, annyi helyen jó tud lenni, hogy azt nem is gondolná a játékos. Le lehet vele kapni a Divine Shieldet Tyrionról olcsón, Redemtion után be lehet zúzni az utolsó sebzést akárhova és cserék után azt a kis pluszt, ami hiányzik néha, bőven megvan. Az Eaglehorn Bow folyamatosan aktiválódik, mert a pakli tele van Secret lapokkal, és egyszerűen nem lehet körbejátszani mindent, valamelyik tuti aktiválódni fog. Az pedig egy dolog, hogy a Hunter DK nem tudja kezelni az új Beast lapokat, de attól függetlenül még mindig hihetetlen értékeket állít elő. Végül pedig ami még feljött, hogy a pakli egyszerűen azért győz, mert a benne lévő kártyák bitang erősek, de lássuk mire is gondolok pontosan.

To my Side!

Erre mondják azt, hogy "From meme, to game". Azt eddig is tudtuk, hogy három Animal Companion jobb, mint egy. Viszont az erősségi faktor nem lineáris. Ha a három különböző Beast egyszerre van a páston, akkor az erejük exponenciálisan növekszik, mert kiegészítik egymást. A helyzet pedig kettőnél is ugyanez. Az lehet, hogy egyszerűen, hogy megegyezik a két három manás kártyával, de szinte minden kimenetel jó. A lap erejét pedig senki nem kérdőjelezte meg, ha aktiválódik. De arra senki nem gondolt, hogy lesz olyan pakli, amiben van helye.

Emerald Spellstone

Ahogy ezt már Zridex is kifejtette nekünk, ez a legjobb Spellstone, de tényleg. Könnyű fejleszteni, és már az első szintjét is megéri kirakni, ha csak a statokat nézzük. Ha úgy van, akkor akár kétszer is meg tudja fordítani a meccset.

Flanking Strike

Ez a kártya beteg, erre nincsen jobb szó. Úgy illik a pakliba, mint a borsó meg a héja. 4 manáért egy közepesen erős leszedés és egy 3/3-as lény, ebben a manasávban talán az egyik legjobb Standard kártya. Nyilván nem igazán lehet összehasonlítani, de nyers erőben valahol ott van, mint anno a Piloted Shredder.

Wandering Mosnter

Végül pedig meg kell említeni ezt a kis szépséget is. Sokan legyintettek erre is, hogy csak egy drágább "get down!", pedig nem az. Én inkább azt mondanám rá, hogy aggro gyilkos. Nagyon-nagyon erősen ajánlom, hogy a kezdő kézbe ez mindig maradjon ott, és a Tracking esetében is nagyon kevés olyan lap van, amit választanék ehelyett. De mégis miért? Nos azért mert, iszonyatosan jól cserél az 1 és 2 droppokkal a legtöbb esetben. Persze a Druid ütheti arccal a miénket, meg mondjuk a Pirate Warrior is, hogy aktiválja. De gondoljatok bele, az első esetében tempóveszteség, a másodikban pedig sebzés kiesés. Nem olyan erős, mint a Spellstone vagy a Flanking Strike, de közel van.

Konklúzió

A pakli nagyszerű és nagyon-nagyon vicces, csak ajánlani tudom. Íme két videó is arról, hogy mit, hogyan kéne csinálni, az első persze az alkotóé, ott tekerjetek bele, mert nem egyből megy a buli.

Kibler

Kiwi'n Bacon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!