Hogyan lehetne életet lehelni a CS:GO-ba?

Hogyan lehetne életet lehelni a CS:GO-ba?

A PUBG az 1.0-ával még több játékost fog elszipkázni, a CS:GO-nak pedig csak a profi szcénája működik egészségesen.

Régóta tudjuk, hogy a CS:GO nem haldoklik, csak szép lassan rohad. Egyre kevesebb a játékos, a lényegi update egyszerűen csak egy kis vérfrissítés. Ezt a PUBG csak felgyorsította, hiszen jó pár játékos vándorolt át az újra és izgalmasra. De vajon miért lehet az, hogy a CS:GO-nak így elengedték a kezét, és mivel lehetne újra a helyes útra terelni? MACHINE tweetelte ki a fő gondolatmenetet, én pedig szubjektív véleményemmel fűszereztem azt.

Anti Cheat

Az örök téma, ami egy játékost sem hagy nyugodni és már milliószor átrágta mindenki, még sem érti senki. A VAC elavult, és szinte semmi jót nem mutat fel, az Overwatch (őrség) pedig maximum a halottnak a csók kategóriába sorolhatjuk, hiszen több száz üggyel később is, aminek 70%-a tisztán csal maximum 5-10%-ról kapunk értesítőt, hogy bannolva lett, és akkor még sokat mondok. Az ESEA vagy a FACEIT anti cheat-jei se túl jók, de bőven jobbak, mint a VAC, ha szeretnének valamit kezdeni a CS:GO-val és azt akarják, hogy visszatérjenek a játékosok, ez lenne az első lépés.

Matchmaking újradolgozása

A veteránok már tudják, hogy a rank up érzése szinte semmit nem ad a játékhoz, mindenki addig grindol, ameddig rá nem jön, hogy ennek túl sok értelme nincs is. Az első lépés, amivel ezen segíteni lehetne, az a szezonok bevezetése. ELO alapon mindenki "tiszta lappal" indulna a szezonok végén, de nyilván úgy, mint a legtöbb játékban, ha silver voltál, akkor a pár rangsoroló meccsed után mondjuk ne supreme-be dobjon, de legyen kitörési lehetőséged, hátha több energiát ad a folytatáshoz. A másik újdonság, ami segítene az a szezon végi jutalmak. Olyan skineket kapnának a játékosok, amik nem eladhatók és nem cserélhetők. Cserébe viszont minél magasabb rankon vagy, annál szebb és használhatóbb fegyverekre kapsz skint. Mondjuk sheriffben vagy sasban még csak famasra/galilra kap valaki skint, de Supreme-ben már M4A4-re, Global Elite-ben pedig AK-ra.

Emellett egy apróság van, ami inkább a magas rankoknál segítene. Egy hivatalos lista, vagy csak egy látható ELO rendszer, ahol megnézheted, hogy hányadik helyen is állsz például a Global Elite-en belül. Mert mégis csak jobb azt látni, hogy a négyezredik játékos vagyok, mint azt, hogy Global Elite, úgyhogy ennél nincs feljebb.

Ti melyik újdonságnak örülnétek a legjobban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!