A Riot Games az

A Riot Games az "új" klienssel teljesen elvette az ajándékozás örömét

Karácsonykor mindenki szeret adni. Ugyanakkor szeretjük mindezt úgy tenni, hogy a meglepetésfaktor is megmaradjon, ami az új kliensben szinte teljesen eltűnt.

A karácsony a szeretet ünnepe, legalábbis ezt mondják. Ilyenkor mindenkit elkap kicsit az ajándékozási vágy, és a LoL-os közösségen belül sok barát lepi meg egymást egy-egy hőssel, vagy hőskinézettel, vagy bármilyen más tartalommal. Ki ne szeretne arra belépni a kliensbe, vagy akár azzal szembesülni egy játék után, hogy valami újjal gazdagodtunk egy kedves ismerősünknek hála?

Összegyűjtöttük a hamarosan megvásárolható téli hőskinézeteket

2009-től 2017-ig egy helyen az összes eddigi-, és a hamarosan megvásárolható téli hőskinézetek is.

A válasz erre valószínűleg az lenne, hogy bárki és mindenki. Sajnos azonban a valóság már nem ennyire szép, ugyanis erre a mostani kliensben nincs igazán lehetőség. Jelenleg az ajándékozás ugyan működik, de ez a meglepetésfaktor teljesen ki lett belőle ölve. Az új kliensben ha kapunk valakitől valamit, akkor azt mindössze egy kis sárga pötty jelzi az értesítések alatt, amit egy kis harang jelképez.

És tényleg csak ennyi. Lehet, hogy a barátunk, vagy bárki más egy tök értékes, akár legendás, vagy ultimate skint fog nekünk ajándékozni, de akkor sem kapunk többet ennél a kis sárga pöttynél. Ráaádsul mostanság már a daily questet is ez jelzi, tehát az emberek nagy része meg sem fogja nézni azzal a gondolattal, hogy úgyis csak a napi wint jelzi a rendszer, hogy ismét elérhető. Ugyan ha rákattintunk erre, és megnézzük az értesítéseket, ott lesz a skin és ilyenkor már megjelenik az animáció is, de miért ne lehetne ez automatikus?

Adni jó és persze sokan nem várnak el semmit cserébe, de azért legalább az ajándékozott öröme és meglepődöttsége mindenkinek jól esik, ettől viszont jó eséllyel el fogunk esni, ha pedig mi kérdezünk rá, hogy megnézte-e, akkor már egyből sejteni lehet, hogy miről is van szó. Ugyan a pöttyön kívül egy nagyon rövid ideig egy kisebb ikon felugrik, de ezt nem biztos, hogy mindig észrevesszük, hacsak nem nézzük aktívan, és persze akkor is lemaradunk róla, ha épp nem nézzük a klienst, ami bőven előfordulhat. Legalább az üzenetet még megkapjuk, ami az ajándékhoz jár.

Ehhez képest a régi kliensben amint befejeztük a meccsünket, vagy épp beléptünk a kliensbe, azonnal egy hatalmas felugró ablak várt minket az ajándékozó nevével, az ajándékozott tartalommal és azzal a személyes üzenettel, amit hozzá biggyesztett. Ez ugyanúgy működött Mystery Giftekre, vagyis zsákbamacska hőskinézetekre. Csak a vak nem vette észre, hogy ajándékot kaptunk valakitől.

Ugye mennyivel látványosabb? Főleg, ha az ajándékozott nem is tudott róla, vagy nem számított rá, például pont karácsonykor. Nem is igazán értem, hogy ezt az egyszerű, de nagyszerű funkciót egyáltalán minek kellett kivenni. A játékosokat is bátorítja arra, hogy ajándékozzanak, azaz pénzt költsenek a játékra, így mondhatni a Riot is magával tenne jót, ha valami hasonlót visszaraknának a kliensbe.

Szerintetek is eléggé észrevehetetlen az a sárga pötty? Ti szoktátok tudatosan nézni, vagy nem is foglalkoztok vele?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!