Adventi naptár 11. nap: T-44-100

A francia közepes prémium tank után bemutatkozik a szovjetek tier VIII-as bestiája!

A Lorraine 40t-hez hasonlóan a T-44-100 is a drágább prémium tankok közé tartozik, hiszen az ára 12.898 forint alapból, és 17.213 az adventi csomagban, ezért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a garázsunkban szeretnénk tudni ezt a harckocsit. Úgy gondolom a tank kicsit túl van árazva, hiszen 2016-ban ingyen hozzájuthattunk, ha teljesítettük a küldetéseket.

T-44-100

A T-44-100-at elsősorban az STG "Guard"-dal szeretném összevetni, ugyanis nagyon esélyes, hogy pár nap múlva megvásárolhatjuk majd azt is, ezért az összehasonlításuk úgy gondolom meglehetősen fontos. A T-54 mod. 1 ebből az összehasonlításból kimarad, mert gyakorlatilag csak a front páncélzat vastagságában van különbség, illetve ami különbséget említek ezen kívül a T-44-100 és az STG között, az többnyire a T-54 mod. 1-re is igaz lesz. Nem utolsó sorban a T-54 mod. 1-et bármikor megvehetjük, míg a T-44-100 csak most, ahogy az STG is csak most lesz megvásárolható, feltéve persze, ha bekerül az adventi naptárba.

Ajánlott felszerelés: Stabilizátor, töltésgyorsító, optika

Előnyök

Amiben a T-44-100 jobb, mint az STG, az a DPM, ami a meglehetősen jó tűzgyorsaságából adódik. Percenként kicsit több, mint 8 lövés leadására vagyunk vele képesek, ami 250 alfa sebzés mellett 2085,71 kiosztott sebzésre elegendő percenként. Ezt a tűzgyorsaságot minden gond nélkül ki is használhatjuk, hiszen 56 lövedéket vihetünk magunkkal a csatába. Lövegkezelhetőség szempontjából is jobb, mint az STG: gyorsabban szűkül, kevésbé szór és jobban le lehet vinni a lövegét.

Ha ez nem lenne elég, akkor kicsit mozgékonyabbak is lehetünk vele, mint az STG-vel, hiszen e téren minden szempontból jobb egy hajszállal. Nagyobb a végsebesség, erősebb a motor, ebből következően jobb a fajlagos teljesítmény, minimális a talaj ellenállása és jól fordul.

Bár az ajánló részben is kitérek majd erre, de szeretném itt is kihangsúlyozni, hogy önmagában a T-44-100 nem egy rossz tank, sőt ha a puszta élvezeti faktort vesszük alapul, akkor minden kétséget kizárólag tudnám ajánlani, de mielőtt rányomnátok a vásárlásra, olvassátok tovább a cikket.

Hátrányok

Mivel a "soft statok" jobbak, mint az STG "Guard" esetében, ezért biztos azon töprengtek, hogy miért nem írtam egyszerűen annyit, hogy mindenben jobb, és pont. A válasz pedig rendkívül egyszerű: az aktuális meta miatt. Bár nagyon jól néz a statisztikában a rengeteg vörös kiemelés, ami arra akarna utalni, hogy az STG mindössze átlagos páncélátütés, alfa sebzés és páncélzat terén jobb a T-44-100-tól, de ha jobban megfigyeljük, akkor rájövünk, hogy a különbség csak néhány tizedes jegy, azaz szinte semmi.

A T-44-100 hatalmas DPM értéke szintén mutatós adat, de a 190 mm páncélátütés sokszor már a tier VIII-as tankok ellen is kevés, ráadásul ahhoz, hogy ezt maradéktalanul ki is használhassuk, sok feltételnek teljesülnie kell. Először is annak, hogy kedvező pozícióban legyünk, hogy folyamatosan lőhessünk, a másik pedig a páncélátütés, hogy sebzést vihessünk be, aminél vagy szerencsénk van, vagy prémium lőszerünk.

Megemlíthetném még a torony páncélzatban rejlő különbségeket, és érvelhetnék amellett, hogy az STG tornya mennyivel jobb kialakítással rendelkezik, de most eltekintek ettől. A T-44-100 nem egy rossz tank, de szerintem a jelenlegi metába az alacsony páncélátütési értéke és alfa sebzése miatt nem illeszkedik, és ebből a szempontból az STG sokkal jobban megállja a helyét.

Ajánlás

A tankot kevésbé ajánlom, mint az STG-t, mert nem egy kiemelkedő jármű, ellenben elképzelhető, hogy összejöhet vele egy-két emlékezetes pillanat, ezért azt sem szeretném írni, hogy nem éri meg megvásárolni. Ha a normál T-44 tetszett, akkor ez is egész biztosan fog, de mindenképp szükséges hozzá némi játéktapasztalat, mert a jármű nagyon kevés hibát tolerál, ezért oda kell vele figyelni. Ha épp ez a tank hiányzik a garázsodból, nincs kedved az STG-re várni vagy épp a szovjet közepes tankokba szeretnél legénységet képezni, akkor jó választás lehet. Minden más esetben ott a T-54 mod. 1, vagy pár nap múlva remélhetőleg az STG.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.