Bjergsen az All-Starról: "Ennél rosszabb nem is lehetett volna"

Ugyan a nézők azok, akik biztosan jól érezték magukat az eseményen, Bjergsennek nem igazán jött be az egész több okból is, és meg merném kockáztatni, hogy nincs ezzel egyedül.

Már amikor nyáron bejelentették az All-Star gálát, tudni lehetett, hogy az idei egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Sajnos nem abban a tekintetben, hogy esetleg újabb vicces játékmódokkal bővítenék a palettát, sőt, inkább az ellenkezője lett. Az All-Star lényegében egy ugyanolyan nemzetközi torna lett, mint az összes többi, ahol a csapatok egymással küzdenek rendesen az Idézők szurdokában. Az egyetlen színfoltot maximum az 1 v 1, illetve a csapatok felállása okozhatta, de azt leszámítva minden korábban megszokott móka elmaradt.

A profik is elmondták a véleményüket a rúnákról, nem mindenkinek tetszik!

Aioween | 17/12/12 13:27 Több mint egy hónapja nyúzzuk már az új rúnákat, viszont az All-Star gálán láthattuk őket először nemzetközi versenykörülmények között. Pár profi elmondta, hogy mit is gondol az újításokról. Lezajlott az All-Star gála melyet végül az LPL, azaz a kínai régió nyert, sőt az 1 v 1-es versenyszámot is Kína egyik legelismertebb és szeretett játékosa, Uzi nyerte meg.

Ezt nehezményezte Bjergsen, aki elég szókimondó volt az eseményt illetően a saját streamjén. Figyelembe véve, hogy Bjergsen nem streamel napi rendszerességgel és emiatt átlag 30.000 nézője van, elég sok emberhez eljutott a véleménye. Elmondása szerint az egész All-Starból egy tryhard tornát csináltak, de a prizepool, vagyis a nyereményalap teljesen elmaradt, nem volt konkrétan díj a kupán kívül. Ez persze kissé pénzhajhásznak tűnhet elsőre, de ha belegondolunk, elég sok ráció van benne. A 8-ból 7 csapat a világ másik feléből repült át Észak-Amerikába, hogy ezen részt vegyen. Bizonyára a Riot azért gondoskodott a játékosokról, de az idő az pénz, amit így nem tudtak például személyes gyakorlással tölteni.

Ami neki még nem tetszett, hogy ilyen körülmények mellett is a "holiday seasonben", vagyis az egyetlen igazi vakációjukból kellett időt lecsippenteni, hogy erre a versenyre készüljenek, elvégre mindenki új környezetben és új csapattársakkal is játszott. Össze kellett szoktatni a csapatot ilyen rövid időn belül, amennyire lehetett, és azért a közös gyakorlás is fontos lenne. Ráadásul a versenynek ezúttal úgymond különleges helyszíne sem volt, főleg az amerikaiak számára, mivel az NA LCS stúdiójában történtek a dolgok, így neki ez különösképp úgy jött le, mint egy újabb munkahét. A közönség is ebből fakadóan jóval kisebb volt, oda mindössze pár száz ember fér csak be, az olyan sztárok pedig, akik itt játszottak, nem ehhez vannak szokva, főleg nemzetközi szinten. 

Röviden tömören a végére még csak annyit mondott, hogy "Ha őszinte akarok lenni; ennél rosszabb nem is lehetett volna".

Kicsit elgondolkoztam a különböző okokon, amik ezt az egész jelenséget okozhatták. Lehetséges, hogy a Rift Rivals annyira sok anyagi forrást kivett volna az anyacégből, hogy ezt már nem akarták nagyra fújni? Esetleg megcsúsztak a dolgokkal, és ezért csak ezt sikerült összehozni? Ezekre a kérdésekre jó eséllyel nem kapunk választ, de én szívből remélem, hogy jövőre megfontolja ezt a döntését a Riot Games, és visszaállítja az All-Star régi dicsőségét, amit az emberek nem azért keresnek és néznek, hogy még egyszer utoljára tryhardolni lássák a játékosokat, hanem épp ellemkezőleg: Egy felszabadult, vicces környezetben, szokatlan és jó hangulatú meccseket játsszanak egymás ellen, mint amilyen a tandem mód is volt tavaly. Ez az az versenyszám, ahol például Bjergsent és Fakert, a világ talán két legismertebb midesét egy képernyő előtt láthattuk, hiszen ketten irányítottak egy karaktert, egyikük az egérért felelt, a másikuk a billentyűzetért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!