Tudjátok melyek a legritkább kinézetek a játékban? Egyes skinekért anno akár 1000$-t is kiadtak!

Tudjátok melyek a legritkább kinézetek a játékban? Egyes skinekért anno akár 1000$-t is kiadtak!

Ha rendelkeztek ezek egyikével, akkor az elég nagy kuriózumnak számít. Ezek nagy része csak egy adott időben, esetleg eseményen voltak beszerezhetőek, jó eséllyel a legtöbbel nem is találkoztatok még játékban.

A League of Legends már több mint 8 éves. Ennyi idő alatt nem csak sok frissítés, új hős, tárgy, rúnák és több kliens jött ki, hanem rengeteg hőskinézet; azaz skin is. Ezek egy része a mai napig elérhető bárki számára, viszont akad nem egy olyan is, amik sokkal exkluzívabbak. Ez abból fakad, hogy nagyon kevés van belőlük a játékosok markában. Ez lehet amiatt, hogy egy skin csak nagyon rövid ideig volt elérhető boltban, esetleg valamilyen kritériumhoz volt kötve, netán egy eseményen osztogatták csak őket.

A Riot Games az "új" klienssel teljesen elvette az ajándékozás örömét

Aioween | 17/12/11 16:28 Karácsonykor mindenki szeret adni. Ugyanakkor szeretjük mindezt úgy tenni, hogy a meglepetésfaktor is megmaradjon, ami az új kliensben szinte teljesen eltűnt. A karácsony a szeretet ünnepe, legalábbis ezt mondják. Ilyenkor mindenkit elkap kicsit az ajándékozási vágy, és a LoL-os közösségen belül sok barát lepi meg egymást egy-egy hőssel, vagy hőskinézettel, vagy bármilyen más tartalommal.

Pár évvel ezelőttig még kódokkal is ki lehetett ezeket váltani. Voltak olyan szemfülesek, akik tonnaszámra vették, vagy szerezték be más módon őket, majd később aranyáron váltak meg tőlük. Emlékszem még olyan időkre, amikor egy Black Alistarért akár 1000 $-t is elkértek, ami horribilis összeg, ha belegondolunk. A Riot azonban megelégelte ezt a fekete piacot, és egy fix lejárati dátumot adott ezeknek a kártyáknak, amin a kódok szerepeltek. Ez azóta sincs másképp, például a MEB-ot kiosztott skinkártyákra is mindössze pár napunk volt beváltani, utána érvénytelenné váltak a kártyák. Ezzel akadályozta meg a Riot azt, hogy ne induljon be ismét egy fekete kereskedelem, hiszen az eladott kártyákból ők semmit nem kaptak, illetve hivatalosan nem is kérhettek el ilyen összegeket egy-egy skinért.

Ezeket a már nem elérhető skineket egyébként Legacy skineknek nevezik, ha ilyet nyitunk ládából, akkor van okunk az örömre, mert a boltban ezt jó eséllyel már nem tudnánk beszerezni. Ha ilyennel találkozunk, jó eséllyel egy igazi veteránnal van dolgunk, mivel a legtöbb esetben ezeket a skineket már semmilyen formában nem adták ki újra.

Voltak olyan skinek, amiket a kiadáskor készítettek el. Ilyen a Silver Kayle, mely a 2009-es megjelenés alkalmából jött ki. Mivel a boltok általában nem nagyon töltik fel a készleteiket, itthon pedig amúgy sem nagyon kapni ilyen kártyákat, szinte lehetetlen még olyan kártyát találni, amin érvényes kód lenne. Ha mégis találnánk ilyet, mint már mondtam, a Riot korábban (–pontosan 2014-ben–) érvénytelenítette ezeket a kódokat.

Szintén ritkaságnak számít a Young Ryze skin is, ahol az ifjú varázsló még embernek néz ki, nincs meg a későbbi jellemző kék bőre. Ezt a skint is azok a játékosok kapták meg, akik a játék dobozos verzióját rendelték meg megjelenése előtt. Bizony, a LoL-nak volt dobozos verziója is egykoron, ami így nézett ki, az ára azonban rejtély.

A Ryze Skin pedig ilyen volt.

Talán az egyik legismertebb és egyben legkeresettebb ritka skinek egyike volt a Black Alistar. Ezt a skint azok kapták meg, akik a digitális verzióját rendelték elő a játéknak megjelenése előtt. Mivel a játék egyébként free to play volt, és azóta is az, nagyon kevesen költöttek erre, így érthető, hogy miért lett ennyire ritka skin. Mégis nagyon sokan kereskedtek vele anno, hiszen egy vagyont ért, mint már írtam; akár 1000 $-t is. A 2015-ös update után így nézett ki.

Blitzcranknek is van egy elég ritka kinézete, mely a Rusty, vagyis Rozsdás Blitzcrank nevet viseli. Ehhez nem kellett semmilyen különleges esemény, vagy időszak úgymond, bárki megvehette a boltban. Viszont az árulását mindössze három hónapig engedték, mivel eléggé hasonlított a sima alap kinézetére és ebből az okból kifolyólag beszüntették az értékesítését, így érthető, hogy miért van meg kevés embernek. 2009-ben jelent meg a kinézet, de 2010 januárjában beszüntették azt. Természetesen aki ez alatt az idő alatt megvásárolta, az továbbra is rendelkezik vele.

Corkinak több ritka skinje van, hiszen a Red Baron sem túl gyakori, de a legritkább mégis az UFO kinézete. Ezt azok a játékosok kapták meg, akik fiókot hoztak létre 2010 január 14-e előtt. Ez egy promóciós ajándék volt arra az évre a Riottól. Ekkor még messze nem volt akkora a játék, mint manapság, így bizony kellettek ingyen tartalmak is, hogy behúzzák valahogy a játékosokat.

King Rammus nem sokban tér el testvérétől, leginkább a páncélzata más színű csak, a különlegességét nem is ez adja. Inkább az, hogy ha valaki játszott a betában, akkor az ezt a skint kapta meg. Eleinte persze ez nem volt nagy szám, de ahogy teltek az évek és cserélődtek a játékosok, úgy ennek a skinnek is nőtt az értéke. Egyre kevesebben maradtak aktív játékosok arról az időről, és ha valakin ilyet láttok, az jó eséllyel már lassan egy évtizede LoL-ozik. A neve pedig King Koopa-ra céloz, akivel a Super Marioban találkozhattatok, ő az akit a végén le kell nyomni, hogy megmentsük a királylányt.

A PAX skinekből rögtön három is érkezett, melyek mindegyike elég nagy értéket képviselt a fekete piacon, ezeket is akár több száz dollárért dobálták. Három éven át a 2009-es, 10-es és 11-es PAX Prime során osztogatták ezeket a skineket. Az első Twisted Fate volt, amit csak nagyon kevesen kaptak meg, akik részt vettek a 2009-es eseményen, melyen a játék megjelenését ünnepelték. Ez jelenleg a legritkább skin az egész játékban. A következő két évben pedig jöhetett Jax és Sivir is. Utóbbiból kiadtak egy új verziót is, ami most nemrég elérhető volt Neo PAX Sivir néven, de ez nem összetévesztendő az eredeti PAX Sivirrel.


A cikk a következő oldalon folytatódik!


A Riot Squad Singed-et is csak nagyon kevés játékos kaphatta meg a 2010-es Gamesconon. Bár nagyon ritkán elérhető a boltban, továbbra is ritka skin marad, hiszen a kódok már megszűntek, így nagyon nehéz beszerezni, már csak azért is, mert még az eladások időszakában sem folytatták a kiadását kódok terén.

Judgement Kayle-t azok a játékosok kapták meg, akik legalább 10 játékban versenyeztek az első szezonban. Emiatt elég nehéz megtalálni, hiszen ez a lehetőség nem mindenkinek adtott meg, hogy versenyezzen, ráadásul nem is nagyon árulták.

Végül, de nem utolsó sorban itt van még Urfwick. Őt újfent kiadták, és rengeteg kék esszenciáért lehetett megvenni, de hasonlóan a PAX Sivirhez, az eredetit elég nehéz volt beszerezni. Ugyan most megvehető volt, de egy jó ideig biztosan nem fogjuk a boltban látni. Anno ezt referenciákért kaptunk, ha valakit behívtunk a játékba és elérte a 10-es szintet. Hasonló volt a Medieval Twitch, amihez 10 barátunkat kellett meghívni. Ugyanez a szám Urfwicknál 50 volt, amit azért nem sokan értek el.

Ugyan nem tartoznak feltétlenül a legritkább skinek közé, de meg kell említeni a Victorious skineket is, melyeket csak a goldot elérő és afeletti játékosok kapnak meg minden évben. Ez a vonal egészen 2011-ig nyúlik vissza, ahol Jarvan kapta az első ilyen skint, igaz akkor még nem gold keretért, hanem egy bizonyos elo után adták. Őt követte Janna, Elise, Morgana, Sivir, Maokai, idén pedig Graves.






Az ő ritkaságukat az is adja, hogy a boltban, pénzért sosem voltak megvehetőek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.