Globális hiba a Valve-nál; CS-ben és Dotában is szenved a meccskereső

A világ minden táján arról panaszkodnak, hogy elérhetetlen a meccskeresés CS:GO-ban és DotA 2-ben.

Valami nagyon nincs rendben a Valve-nál, hiszen a legnagyobb CS-s Redditfórum, az r/GlobalOffensive tele van olyan posztokkal és kommentekkel, hogy a világ minden táján gondok vannak a meccskereséssel.

Ezúttal nem hackerek lepték el a lobbikat, hanem nemes egyszerűséggel kidob az MM egy olyan üzenettel, mintha nem nyomtál volna rá az "Elfogadás" gombra. Ez eddig rendben is lenne, csak az a baj, hogy a gomb se jelent meg, úgy pedig köztudottan nehéz elfogadni. Hasonló probléma áll fent a DoTA 2-nél is, ahol az alábbi hibaüzenettel dob ki a keresőből:

Egyes oldalakon arról írnak a felhasználók, hogy az ausztrál szerverek teljesen leálltak. Jó kérdés, hogy mennyire igaz. Mindenesetre a Valve még nem adott ki semmilyen közleményt az ügyben. Ami a megoldást illeti, az alábbi módszer segítségével sikerült orvosolnia a gondot néhány CS:GO játékosnak. A lépések a következők:

  1. Jobb klikk a CS:GO-ra a Steam alkalmazáson belül
  2. Tulajdonságok
  3. Helyi fájlok
  4. Játékfájlok épségének ellenőrzése

Természetesen semmi nem garantálja azt, hogy a fenti módszer segít is, ám egy próbát mindenképpen megér, semmit sem veszíthetünk vele. A DotA 2-nél azonban nem láttunk még semmilyen megoldást a helyzetre, ám ott többnyire ausztrálok érintetek a Reddit posztok szerint.

De mi okozhatja ezt? A Dotára még nem láttunk kreatív magyarázatot (értsd: esti mesébe illő találgatást). CS:GO-nál már annál inkább: többen is arra tippelnek, hogy a játékba épp a sokak által várt Panorama UI-t akarják bevezetni, és annak a "mellékhatása" ez a jelenség. Megfontolandó, hiszen a Valve anno még azt ígérte, hogy 2017-ben azon lesznek, hogy elhozzák a Panorama UI-t, és a határidő lejárta már vészesen közeleg...

Ha ne adj' Isten belefutnátok ebbe, akkor legyetek türelemmel addig, amíg nem érkezik hivatalos megoldás a problémára, amennyiben a fenti trükk nem segít. Bár ezen a ponton már az is sokat lendítene a helyzeten, ha a Valve legalább reagálna rá.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!