G2 Perkz AMA:

G2 Perkz AMA: "Hónapok óta tudtam, hogy mithy Amerikába akar menni különböző okok miatt"

Perkz elmondása szerint mithy és Zven távozása csak nekünk volt meglepetés, a csapaton belül ezt már hónapok óta tudták és készültek is rá.

Perkz az EU LCS mid lane-jének egyik meghatározó alakja. Ez nem csak az egyedi, néhol már túlzott önbizalmat sugalló megnyilvánulásainak köszönhető, hiszen sok mindent el lehet róla mondani, de azt nem, hogy rossz játékos lenne. Mondom mindezt úgy, hogy nemzetközi szinten a legjobb eredményük még mindig az idei MSI második hely, ahol 3-1-re kaptak ki az SKT-től. Tegnap AMA-t tartott redditen, ahol bárki kérdezhetett bármit, ő pedig szorgosan válaszolt. Mesélt a Zven és mithy helyzetről, PowerofEvil átigazolásáról, az idei All-Starról, hogy mit gondol más midesekről, és hogy mit is vár a 2018-as évtől a G2 színeiben.

Bjergsen az All-Starról: "Ennél rosszabb nem is lehetett volna"

Aioween | 17/12/12 14:37 Ugyan a nézők azok, akik biztosan jól érezték magukat az eseményen, Bjergsennek nem igazán jött be az egész több okból is, és meg merném kockáztatni, hogy nincs ezzel egyedül. Már amikor nyáron bejelentették az All-Star gálát, tudni lehetett, hogy az idei egy kicsit más lesz, mint az eddigiek.

Hogyan kerültél először a LoL profi szcénájába? Egyik nap csak véletlenül kaptál egy üzenetet, hogy kipróbálnának, vagy jelentkeztél egy adott pozícióra?

Sok évnyi solo queue grind van emögött, illetve több challenger csapatban is megfordultam, aztán összejött egy gárda Gillius-szal, Hiiva-val, SmittyJ-jel, és Jesiz-szel, mint ADC. Pár rosterváltás után mi voltunk az első számú challenger csapat, de végül összeestünk a mouz ellen, viszont így is bekerültünk az LCS-be, miután kitaszítottuk onnan az SK Gaminget.

Mit gondolsz Gillius-ról?

Jó játékos, nagyon magabiztos... lehet, hogy kicsit túlzottan is? Majd az LCS alatt kiderül.

Kit tartasz a nyugati világ legjobb midesének az idei évben?

Magamat.

Melyik hősöd rosszabb szerinted, Azir, vagy Ryze?

Szerintem az Azirom, Ryze-zal hihetetlenül jó vagyok.

Hogyan élted meg Zven és mithy távozását az NA LCS-be/TSM-be?

Nagyon őszinték voltak a témával kapcsolatban és már az offseason legelején felhozták, én pedig már hónapokkal ezelőtt tudtam arról, hogy mithy Észak-Amerikába szeretne menni, amit teljesen megértek és támogatom is ebben. A TSM az egyik legnagyobb brand a világon, ráadásul jó játékosokkal topon és miden, így jó esélyük van egy erős csapattá válni.

Amint elmondták, hogy biztosan távozni fognak, egyszerűen csak sírni kezdtem és eszembe jutott minden közös pillanatunk, amiket együtt éltünk meg Trick-kel és Expecttel. Rengeteg sikeres és sikertelen helyzeten vagyunk túl, mentális nehézségeken és persze győzelmeken. Olyan kötelék van köztünk, hogy ha 10 évig sem látom őket, akkor is közelinek fogom érezni magamhoz, de reméljük ilyenre nem kerül sor.

Mindezek mellett nagyon hálás vagyok nekik, mindketten nagyon keményen dolgoztak, mithy ráadásul a legjobb játékon belüli mentorom volt, ennél jobbat sem kívánhattam volna. Nagyon sok mindenre megtanított az első profi évemben, és rengeteg hasznos beszélgetésünk is volt a második évben is, aminek hála mindkettőnk szemlélete tágabb lett.

Ami Zvent illeti, ő volt a legjobb játékos az egész csapatban, időszaktól függetlenül, bármikor hajlandó volt feláldozni magát, ha az a csapat javát szolgálta. Az egyik legjobb csapatjátékos volt, akit valaha megismerhettem és még ezek mellett is baromi jó volt.

Nagyon fognak hiányozni, de azért úgy gondolom, hogy Hjarnan és Wadid szétszedik majd őket, amikor találkozunk az MSI színpadán.

Mi az általános véleményed az idei All-Starról? Volt némi dráma amiatt, hogy egy "NA" mides megy majd Európát képviselni (PowerofEvil azóta az NA LCS-be igazolt az OpTic Gamingbe - a szerk.), de a legtöbb rajongó amúgy sem igazán élvezte ezt az eseményt. 

Sokkal jobban szerettem az All-Start, amikor tele volt mókás játékmódokkal, mivel így kisebb volt a nyomás a játékosokon, inkább szórakoztatás volt a cél. Ha komoly tornát akar csinálni ebből a Riot, akkor lennie kell egy nyereményalapnak, ráadásul az nem lehet akármilyen, ami megint csak rossz, mert arra készteti a csapatokat, hogy 2-3 hetet komoly gyakorlással töltsenek a szünetük alatt is. Tehát mindent egybevéve, az All-Starnak egy vicces és felszabadult eseménynek kellene megmaradnia.

Fakert leszámítva, ki volt a legnehezebb ellenfeled?

Igazság szerint nem gondolom azt, hogy nagyon jó lett volna az ösvényen. Inkább mondanám Caps-et bizonyos hősökön, leszámítva persze a playoff teljesítményét. (Fakerre visszatérve -a szerk.) A vélemények változnak egyes játékosokról, és azt hozzá kell tenni, hogy ez volt a leggyengébb éve nemzetközi szinten. Ettől még mindig egy jó játékos, de a vele kapcsolatos érzéseim megváltoztak.

Mik a terveid az új csapattal? Mit gondolsz, mennyire fogjátok felvenni a versenyt akár helyi, akár nemzetközi szinten?

A hosszú távú terveim között szerepel, hogy megnyerjünk egy Bo5-öt egy koreai csapattal szemben. A középtávú terveim, hogy megnyerjük a tavaszi szakaszt és kijussunk MSI-re. Úgy gondolom ez most kissé nehezebb lesz, mert új a csapat, ugyanakkor rengeteg csapat változott, így nem lehet akkora gond. Ez a felállás véleményem szerint nagyobb veszélyt fog jelenteni nemzetközi szinten, mint az eddigi, legalábbis hosszú távon.

Mely csapatok lesznek a legjobbak az EU LCS 2018-as évében.

A 2018-as tavaszi szakasz két legjobb csapata a G2 és a Fnatic lesz.

Mit gondolsz Zoe-ról?

Nagyon király a képességrepertoárja, bár kicsit túl sokat tud. Egyes dolgokat nerfelni kellene rajta, hogy kiegyensúlyozottabb legyen.

Mit bántál meg a leginkább profi játékosként?

Semmit nem bántam meg. Minden amit tettem, legyen az jó vagy rossz, meghatározta azt az embert, aki ma vagyok.

Milyen játékokkal játszottál a League of Legends előtt?

Régen játszottam a CoD4-gyel, leginkább barátokkal. Nagyon szerettem az Assassin's Creed sorozatot is mielőtt elkezdtem a LoL-os pályafutásom, de ahogy felnőttem ez a rajongás eltűnt. Emellett szerettem még az Age of Mithology-t is, az volt az első PC-s játékom.

Mit gondolsz arról a jelenségről, illetve drámáról, ami az EU-t elhagyó játékosokat érte, mondván az NA régióba jobbak a fizetések?

Úgy gondolom, hogy teljesen jó döntés egyesek számára az, hogy NA-be mennek. Ez a lehető legjobb karrierdöntés számukra. Nem igazán nyitottam ki a számat ilyet komoly témák kapcsán, de úgy gondolom, hogy az, amit PoE redditen illetve Twitteren kapott a döntéséért, egyszerűen gusztustalan. Abban egyetértek, hogy bizonyos helyzetekben máshogy is kifejezhette volna magát, és nem kellett volna egy külön reddit posztot írni erről, ami miatt csak rosszabb lett az egész, de voltam már a helyzetében, és el tudom nektek mondani, hogy  nagyon rossz érzés, mikor az egész internet téged szapul.

A lehető legjobb döntést hozta meg azzal, hogy magának kampányolt, mivel én nem tettem és inkább visszaléptem a közösségi felületekről. Ha nagyon őszinte akarok lenni, egy kicsit még örülök is, hogy nem én mentem végül az All-Starra, de ugyanakkor kicsit szomorú is vagyok, hogy nem rám szavaztak az emberek. Az All-Star csak elvonta volna a figyelmem arról, hogy felkészüljek a következő szezonra, és akkoriban még azt sem tudtam, hogy mi lesz a csapatommal. Ezt leszámítva úgy gondolom nincs igazi dráma.

Ami a fizetéseket illeti, azokról nem szeretnék beszélni, de a legjobb európai játékosok akár kétszer, vagy háromszor annyit fognak keresni mint eddig, ami azért elég durva.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.