Adventi naptár 13. nap: ISU-122S

Adventi naptár 13. nap: ISU-122S

Ma kapható a szovjetek tier VII-es DPM szörnyetege, amivel kevesebb, mint 18 másodperc alatt szedhetünk ki egy Tigris páncélost full HP-ról.

Az ISU-122S egy tier VII szovjet prémium tankvadász, ami brutális DPM értékkel rendelkezik és a mai napon az adventi kalendáriumból be is szerezhetjük. Az alap csomag a tankon kívül 100%-os BIA képességgel rendelkező legénységet és egy garázshelyet tartalmaz, míg az adventi ajánlat 8.605 forintos áráért cserébe az alapcsomag tartalmán kívül 3.500 aranyat és némi bónuszt kapunk küldetések és személyes tartalékok formájában. A kérdés továbbra is adott; megéri megvásárolni ezt a tankvadászt?

ISU-122S

Az ISU-122S azon ritka tankok közé tartozik a WoT-ban, amik a valóságban is léteztek. A tankvadászt a német nehéz tankok ellen fejlesztették ki, amik ellen meglehetősen hatékonynak bizonyult az igen erőteljes 122 mm lövegének köszönhetően. Az első prototípus 1944 áprilisában készült el, de augusztusban már szolgálatba is állították. 1944 és 1945 között összesen 675 darabot gyártottak belőle.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, célzásgyorsító, periszkóp

Előnyök

A tankvadász 4.109 DPM értéke úgy gondolom igen tekintélyt parancsoló. Ezt az értéket 100%-os legénységgel, BIA képességgel, fejlesztett töltésgyorsítóval és pótellátmánnyal értem el, de aki egy kicsit ügyesebb biztos feljebb tudja még ezt tornázni egy kicsivel. Ez a DPM elegendő ahhoz, hogy kevesebb, mint 18 másodperc alatt szedjünk ki egy Tigrist full HP-ról, ami a 390 alfa sebzésű és 5,69 töltési idejű ágyúnkkal játszi könnyedséggel meg is történhet.

Hátrányok

Ha rövidre szeretném fogni, akkor: lövegkezelhetőség, mozgékonyság, páncélzat és álcázás. A lövegkezelhetőség terén a lassú célzási idő, a pontatlan löveg és a rossz lövegsüllyedés talán még szódával elmegy, de ha esetleg mégis sikerülne jó pozícióba kerülni vele, akkor sem tudnánk maradéktalanul kihasználni a benne rejlő potenciált, mert mindössze 32 darab lövedéket vihetünk magunkkal. A horizontális lövegkitéríthetőség 8 fok jobbra és balra is, tehát sokat kell majd vele forgolódni, ami az alapból is rossz álcázási értékünket tovább csökkenti majd.

A végsebességünk 43 km/h óra, ami önmagában nem lenne rossz, de a fajlagos teljesítményünkkel - ami 13.10 le/t -, ezt csak nagyon nyögvevelősen érjük csak el. Erre rátesz egy lapáttal a lassú fordulási sebesség, amire szinte minden riválisunk köröket ver majd. Végül de nem utolsó sorban a 90 mm vastag front páncélzat kialakítása nem a legjobb, így maximum a tier V tankok lövései ellen véd majd, de azoknál is reménykedni kell majd abban, hogy a lövegpajzsunkat találják el, ahonnan tényleges esélyünk van pattintani a találatokat.

Ajánlás

A tankot talán csak a mazochistáknak tudnám ajánlani, de még nekik is csak félve. A tank egyetlen előnyét a rengeteg hátrányból kifolyólag, na meg persze a pályák kialakítása és az aktuális meta miatt nem lehet kihasználni, ezért egy-két kósza találatot vagy szerencsést pozicionálást leszámítva nem leszünk meccsdöntő tényezők a csatákban ezzel a tankvadásszal. Összességében; ahogy a játékban, úgy az adventi naptárban is csak egy tölteléktank az ISU-122S.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.