3385 csalót bannolt ki idén az ESEA

3385 csalót bannolt ki idén az ESEA

Kitaláljátok, hogy melyik országból csaltak a legtöbben?

Nem titok, hogy az ESEA anti-cheatje jobban működik, mint a VAC. Kevesebb emberrel kell dolgoznia és fejlettebb is, mint a Valve kiöregedő rendszere. Állítólag jó pár száz csaló, akit kitiltottak az ESEA szervereiről még mindig szabadon rohangálhat MM-en, mert nem fogja meg a VAC. Természetesen ezek csak spekulációk, és pontos adataink nincsenek, hiszen a Steam egy ideje letiltotta az API-t, így manuálisan próbálják kiszámolni az ezzel foglalkozó oldalak. De térjünk is rá az országok helyezésére.

Jó pár ország felkerült a listára, de most csak a top harminccal fogunk foglalkozni. A sor a kazahokkal kezdődik, majd néhány európai országgal később ott vagyunk mi is, összesen 25 csalót sikerült kitermelnünk az ESEA-nak, ami nem a világ vége, de nem túl szép teljesítmény. A sor végül a litvánokkal záródik, akiktől 26 csalót bannoltak.

Tíztől a huszadik helyig már jó pár olyan ország van, akik játékosai ellen mi is játszunk, és sűrűn észre is vesszük, hogy valamiért mindig ezekből az országokból találkozunk csalókkal. A 20. helyen Argentína áll, míg a top 10-ről pont lecsúszó hármas az ukránok, lengyelek és a csehek.

És el is érkeztünk a hatalmas leleplezéshez: a legtöbb csalót az USA adta. A hatalmas lakosság miatt a majdnem 700-as szám annyira nem nagy meglepetés. Ugyanez a helyzet a második legtöbb csalóval rendelkező országgal, hiszen az Oroszoknál is hatalmas embertömeg van, és egész komoly kultúrája van a gamingnek, így ott is sokan játszanak. Talán az első igazi meglepetés (már akinek) a törökök, ahol 413 csalót bannoltak ki egy olyan országból. Itt 79 millióan élnek, míg Amerikában 320 millióan. A másik meglepetés Dánia, ahonnan 58 csalót bannoltak ki, pedig ott csak 5.5 millió ember él.

Összegezve a statisztikákat; az ESEA a legtöbb csalót Amerikában bannolta ki, viszont az egy főre jutó csalók száma egyértelműen Dániában a legmagasabb, de ez érthető is, hiszen nagyon sokan játszanak az északi országból, így nyilván több olyan játékos lesz, aki csaláshoz nyúl. Reméljük, minél több cheatert kapnak el továbbra is, talán egyszer ez a szám csökkeni fog.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!