Adventi naptár 14. nap: WZ-111

Mire megy egy régi, tier limites nehéz tank a jelenlegi metában?

Ismeritek azt a történetet, amikor az ember leugrik a tizedikről és minden emeletnél azt mondja, hogy "eddig jó..."? Nos ebben a cikkben az "eddig jó" egyenlő lesz a tier limittel, de kezdjük is az elején. A WZ-111 a mai napon 12.650 forintért vásárolható meg garázshellyel együtt, de akár 17.213 forintot is fizethetünk a tankon felül 4.450 aranyért és némi bónuszért cserébe. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy az Alpine Tiger variánst vegyük meg. Említettem már, hogy a tank tier limites?

WZ-111

A WZ-111 alapjául az IS-2 és IS-3 szovjet harckocsik szolgáltak, a fejlesztés pedig a '60-as éves elején kezdődött meg, de a tesztelésen felmerülő rengeteg probléma miatt a fejlesztést 1964-ben leállították.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, stabilizátor, célzásgyorsító / optika

Előnyök

A WZ-111 DPM tekintetében az erős középmezőnybe sorolható, ugyanis több sebzést vihetünk be vele percenként, mint a 112-vel vagy épp az Obj. 252U-val, de elmaradunk az IS-6-tól és az IS-3A-tól. A löveg szórása és célzási ideje a vetélytársakhoz képest nem rossz, de a különbség szerintem észre sem vehető.

Mozgékonyság tekintetében az 50 km/h végsebesség egy nehéz tankhoz képest nagyon jó, a gyorsulás szódával elmegy, és a fordulási sebesség is kielégítőnek mondható. Persze nem fogjuk lehagyni a közepes tankokat, de az extra mozgékonyság mindig jól jön.

Szerencsére a páncélzatára többnyire építhetünk egy-egy párharcban, mert a 120 mm front páncélzatról nagyon könnyen lecsúszhatnak a találatok, és a 230 mm vastag torony páncélzat is jó védelmet ad a számunkra. Az más kérdés, hogy a hasi lemezen közepes távolságról már biztosan beütnek minket, míg közelharcban a kupolánkat penetrálhatják, de legyünk pozitívak és vegyük úgy, hogy a testünk nagy részéről lepattannak majd a lövések.

Hátrányok

A WZ-111 minden előnyénél említhető valamilyen negatívum is. Az ágyúnál például az, hogy a gyengébb 122 mm löveggel van felszerelve, így az átlagos páncélátütésünk csupán 175 mm, ráadásul a lövedékünk is lassan, 800 m/s sebességgel repül. A Defender esetében ez az érték 1000 m/s, míg az IS-3A-nál 1400 m/s. Az 5 fokos lövegsüllyedést pedig nem lesz egyszerű megszokni.

A mozgékonyságnál a kevés HP-val rendelkező motor lesz a baj, míg a páncélzatnál a hasi lemez és a kupolák miatt vihetnek be minket egyszerűen.

Ajánlás

Ha az Alpine Tiger variánst kaptuk volna meg, akkor azt mondanám, hogy megfontolandó a megvásárlása, mert egy különleges festéssel ellátott harckocsit szerezhetünk meg. Önmagában a WZ-111 nem ad semmi igazán értékelhetőt. A Löwe például egy olyan prémium tank, amit bármikor megvásárolhatsz, nagyon jó farmolásra (9.000-rel több kreditet farmolhatsz vele csatánként) és játékélmény tekintetében is kenterbe veri a WZ-t.

Egy dologra lehet jó a WZ-111: legényképzésre. Jelenleg csak a 112-vel és a WZ-111-gyel van lehetőségünk a kínai nehéz tankjaink legénységét fejleszteni, és mivel a két tank szinte mindenben megegyezik, amiben meg nem, abban a WZ-111 a jobb, ezértebben az esetben kimondottan ajánlott a WZ-111-et választani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.