Podcast: Tapasztalatok és tanulságok a második ROG MEB után

Podcast: Tapasztalatok és tanulságok a második ROG MEB után

Túl vagyunk a második ROG Magyar Elit Bajnokságon. A színvonal idén is elit volt, de azért akadtak néha problémák. Az idei tapasztalatokról és tanulságokról beszélgettünk a szervezőkkel és menedzserekkel.

Pár évvel ezelőtt álmodta meg Daedalus és Cécidog a Magyar Elit Bajnokság koncepcióját, mert szerették volna, ha itthon is lehetőségük lenne a játékosoknak komoly díjazásokért versenyezni. Több éves munka, rengeteg tárgyalás, szponzorkeresés, szervezkedés és persze belefektetett idő, valamint pénz után tavaly megszületett a Magyar Elit Bajnokság. A verseny idén már az ASUS ROG neve alatt futott, innen szármaik a ROG Magyar Elit Bajnokság nevezés is. 

A ROG MEB döntője egy igazi WiLD parádé volt, mi pedig kiválogattuk a legszebb pillanatokat -videó

A WiLD fölényes győzelmet aratott a döntőben a THR felett, melyet mindössze három mérkőzés alatt ért el. Nagyon szépen játszottak a vadak, mi pedig összeszedtük nektek a legszebb megmozdulásokat a döntőről.

A verseny már augusztusban elindult a kvalifikációkkal, amik után az Afterglow és a Team Plague csatlakoztak a már négy tavalyról bent maradt csapathoz. Ezek voltak az idei győztes WiLD, a tavalyi győztes THR, illetve a harmadik-negyedik Rift Esport és a WSE. Az online kupa és az offline döntő is lezajlott azóta, amit a WiLD nyert 3-0-ra a THR-rel szemben. Azóta már eltelt egy kis idő, mindenki át tudta gondolni ezt az időszakot, mi pedig beszélgettünk egyet a Riot oldaláról a két megálmodóval; Tischler Márkkal aki az esemény főszervezője és gyártásvezetője is volt egyben, valamint a két döntős csapat menedzserével; Bone DaDDy-vel és Genicannel.

Alapvetően abban egyetértettek, hogy ugyan sok fejlődést mutatott a rendezvény tavalyihoz képest, még mindig akadnak területek, amiken javítani kellene, legyen az a produkciós rész, a csapatokkal való kommunikáció, a szabályrendszer, vagy épp a verseny formátuma.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.