40 fragig meg sem állt NiKo a Team Liquid ellen -ECS S4 döntő 1. nap

40 fragig meg sem állt NiKo a Team Liquid ellen -ECS S4 döntő 1. nap

Nagyon jól megy az Astralis-nak beugróval, a Cloud9-t és a FaZe-t is elverték.

A tegnapi napon elkezdődött a FACEIT saját ligájának, az ECS-nek a LAN döntője a mexikói Cancun városában. Mindkét csoport első néhány meccse lement, ahol aztán bőven voltak meglepetések.

A verseny nyitómeccsén a fnatic játszott a Luminosity Gaminggel, ahol aztán be is jött a papírforma. Cobblestone-on egy 10:5-ös félidőt követően a svéd ötös tudott nyerni 16:12-re. A siker nagyrészben Lekr0 és flusha érdeme volt, előbbi 1.73-mas, utóbbi 1.53-mas értékelésig menetelt.

A második meccset az A csoport másik két csapata, a mousesports és az OpTic játszotta. Az esélyeket tekintve ez olyan 50-50 lett volna, hiszen egyik csapat sem (sokkal) jobb a másiknál. A meglepetés már itt is elkezdődött, hiszen Mirage-on egy 12:3-mas félidő után 16:4-re kikaptak oskarék.

A győztesek meccsén aztán a fnatic és az OpTic csapott össze a csoportelsőségért. Azonban az OpTic kapott egy zakót a fnatic-tól, ha már ők odaadták a sajátjukat a mouz-nak (–bár kétlem, hogy a verseny helyszínén olyan hideg lenne, na mindegy...–) Szóval újra Cobble-n játszott a fnatic, ahol KRIMZ igazából halomra lőtte az európai mixet. Annak ellenére, hogy az OpTic nyerte az első pisztolykört, többet nem tudtak elhozni KRIMZ-nek köszönhetően, aki egy CZ-vel (na, meg egy MAC-10-zel) lehozta a második kört. A félidőig már csak egy kört engedett el a fnatic, utána viszont már be is fejezték a meccset, így megszerezték a csoport első helyét. Mint írtam, a legjobb messze KRIMZ volt, ezt a statisztikája is jól mutatja: 2.15-ös értékelést kapott, ami egyáltalán nem gyenge (bár a nap folyamán lesz szebb). Érdekesség még, hogy mixwell az egész meccs alatt csak 2 fraget lőtt.

Következhetett az Astralis és a Cloud9 összecsapása. A meccs viszonylag az Astralis-nak állt, viszont az sokat gyengített rajtuk, hogy az egyik kulcsemberük, dev1ce nem lehet ott velük, helyette RUBINO ugrott be. A meccs elég szorosnak nézett ki, hiszen a CT oldal kevésbé ment a dánoknak, mindössze 8:7-re nyertek, pedig Train eléggé CT-pálya. T oldalon aztán megmutatták, hogy annyira nem kell lesajnálni őket dev1ce miatt, így ott 8 kört nyerve, 16:11 behúzták a meccset.

Jöhetett a nap talán legemlékezetesebb és legjobban várt meccse, a FaZe - Liquid. A pálya Mirage lett, aminek az első félidejét javában az észak-amerikai ötös uralta, aminek egy 9:6-os fordulás lett a vége. Itt aztán NiKo is bedurvult, aki összesen 40 (!!!) fraget lőtt a Liquidre. Ez még egy MM-en is sok, nemhogy egy profi meccsen, a világ ~10. legjobbja ellen. A bosnyák játékosnak összejött, -sőt; ezzel még HLTV rekordot is döntött, hiszen profi meccsen, ahol két topcsapat játszott ilyen még nem fordult elő, hogy valaki elérje a 40-et. Így aztán NiKo-val az élen CT-ben csak 3 kört vesztettek, így lehozva a meccset 16:12-re.

Jöhetett a B csoport győzteseinek a meccse, az Astralis és az európai sztárcsapat, a FaZe mérkőzése. A pálya ezúttal Overpass volt, ami különösen is fájó lehet(ett volna) az Astralis-nak, mivel ezen a mapen tényleg az egyik legfontosabb elem a hiányzó AWP-s. Itt viszont nagyon nagyot játszott a helyette beugró RUBINO, aki 32-t rakott a FaZe-re -ez csak kicsivel kevesebb, mint NiKo előzője. Ennek hála be is húzták maguknak a pályát nagyon szorosan, 16:13-ra. Ezzel talán ők lettek a nap meglepetései, hiszen elég sokan letettek róluk a stand-in miatt, most azonban megverték a FaZe-t és a Cloud9-t is, akik valljuk be, hogy nem rosszak.

A verseny természetesen ma is folytatódik, 15:15-től a Luminosity Gaming játszik a mousesports-cal egy Bo3-mat, aztán 18:15-től észak-amerikai derbi lesz, a Cloud9 és a Liquid fog összecsapni, szintén egy Bo3 keretében. 21:15-től aztán az OpTic játszik a mouz/LG meccs győztesével -a változatosság kedvéért szintén Bo3-mat. A közvetítés mivel YouTube exkluzív, ezért ne is keressétek Twitch-en, ide kattintva juttok el a közvetítés oldalára, ahol még FACEIT pontokat is nyerhettek.

A FACEIT is ládákat fog osztogatni az ECS meccsein

A ládákból pedig nem skinek esnek, hanem FACEIT pontok, amiket elképesztően sok mindenre el tudunk költeni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!