Adventi naptár 16. nap: T26E5 Patriot

Adventi naptár 16. nap: T26E5 Patriot

A tankot egy kis szerencsével Holiday Ops ládából is kinyithatjuk, így máris két okunk is van részletesebben foglalkozni vele.

A T26E5 sima és Patriot festéssel is megvásárolható garázshellyel együtt 10.258 forintért, míg az ára 17.258 forintra rúg az adventi csomagban. Természetesen a Holiday Ops ládanyitogatós őrületének keretein belül egy rakás szerencsével akár 1717 forintból is a garázsunkban tudhatjuk. A Patriot egy ízig-vérig powercreep harckocsi, így a Liberté és az E-25 mellett –véleményem szerint– ez a harmadik ajánlott vétel, -de vessük bele magunkat az elemzésbe!

T26E5 Patriot

A tankból összesen 27 darabot gyártottak, amiket többnyire kísérletekre és próbákra használtak fel, tehát a valóságban nem bizonyult a legjobbnak ez a jármű. A WoT-ban ennek épp az ellenkezője igaz.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, stabilizátor, optika

Előnyök

A tank a tier VIII vetélytársaihoz képest nagyon magas DPM-mel rendelkezik (2085), és itt most elsősorban a többi powercreep tankhoz viszonyítok, mint például a Chrysler és a Defender. A DPM a sztenderdnek mondható 90 mm löveg 240-es alfa sebzéséből és 6,90 másodperces újratöltési idejéből tevődik össze. Amiben ez a löveg mégis eltér a szokásos amcsi ágyúktól az a páncélátütés (230 mm), a lövedék típusa (APCR) és a lövedék repülési sebessége, ami az APCR lövedék miatt különösen magas (1.021 m/s). Lövegkezelhetőség terén szintén príma értékekkel rendelkezik. Nagyon pontos, gyorsan szűkül és mozgás közben is minimális a szórás. A lövegsüllyedés pedig az amerikai tankok megszokott -10 fokos értékét produkálja.

A mozgékonyságról csak annyit, hogy én sokáig közepes tanknak hittem, aztán egyszer csak megláttam egy oda nem illő nehéz tank ikont a minitérképen és realizáltam, hogy ez valójában egy nehéz tank. Magyarul a mozgékonyságunk nagyon jónak számít.

A páncélzat terén kiváló torony páncélzatról és kielégítő test páncélzatról beszélhetünk. A torony páncélzat szinte átüthetetlen, de közepes távolságról, illetve egészen közelről a kupolánkat ellőhetik, ami ugyan nem sokszor fordul elő, de bele kell kalkulálni ennek a lehetőségét is a játékunkba. Ha jobban megfigyeljük, akkor a Chrysler pont ugyanolyan vastag fronttal rendelkezik, mint a Patriot, de a gyakorlatban mégsem lesz a védelmünk olyan hatékony, mint a Chrysleré. (Érdekesség, hogy a Chrysleren a kupola nem gyenge pont, ami meglehetősen furcsa.)

Hátrányok

Az előnyök között megemlítettem a tank-szentháromság mindegyik összetevőjét, így aztán felmerül a kérdés; hogy nincs is gyengesége? A válasz az, hogy van is és nincs is. A tank azért nem említhető egy lapon a Defenderrel, mert a lövege miatt sokkal nehezebb vele sebzést bevinni, illetve a páncélzata miatt könnyebb is likvidálni. Ennek ellenére a Patriot átlagosan 33.775 kreditet hoz csatánként, ami a második legjobb kredithozam a Type-59 átlagos bevétele után. (A Defender csak a 9. ebben a listában.)

A tank hátrányát tehát az adja, hogy igényli a gondolkodást, a megfelelő pozicionálást, a tudatos célzást és a komplex játékismeretet.

Ajánlás

A Patriot nekem az egyik kedvenc prémium tankom, amit úgy gondolom igazán jól lehet használni Team Battle-ben és SH-ban is. Ez nem az a harcjármű, amit a kezdő játékosoknak ajánlani tudnék, de a tapasztaltabbak biztosan szórakoztatónak találják majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.