A békaemberek bosszúja: KnC Murloc Paladin pakli bemutató

A békaemberek bosszúja: KnC Murloc Paladin pakli bemutató

A Mrglglglgl elől senki nem menekül!

A Kobolds and Catacombs alig több mint egy hete érkezett, így a meta még javában formálódik, viszont máris feltűnt néhány olyan pakli, amire mindenféleképpen érdemes odafigyelni. A legendás Val'anyr köré épülő Aggro Paladin például Legend 1 képes és közel 60%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. Az összeállításról már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Az Aggro Paladin nagyon hasít -Uther kihasználja a formálódó metát

Ben, Sensevida | 17/12/11 15:40 Az előző héten érkezett Kobolds and Catacombs ismét újra megkavarta a ladder metáját, és az előttünk álló néhány hét különösen izgalmas időszaknak számít majd. A legtöbb játékos már nekiállt kísérletezgetni az új lapokkal, és első körben a Legendary fegyverek köré kezdtek el paklikat kreálni.

Az aggrodin mellett a Murloc Pala is elég szépet megy a ladderen, szóval úgy döntöttünk, bemutatjuk nektek a deck Kobolds and Catacombs változatát. Biztos emlékeztek még a pár hónappal ezelőtti nerf csomagra, amiben a Murloc Warleadert gyengítették és aktív képessége már csak +2-t ad +2/+1 helyett. A kis békaemberek köré épülő listák ezt igencsak megérezték akkor, és a tier listákon lévő dominanciájukat kénytelenek voltak átadni a Tempo Rogue-nak vagy a Razakus Priest-nek. A KnC kiegészítő ráadásul nem hozott új Murloc lapokat, szóval sokan úgy voltak vele, hogy az összeállítás ezzel mehet is a süllyesztőbe, és a csodás Mrglglglgl csatakiáltás végleg eltűnik majd a ladderről. 

Szerencsére nem így lett és a Vicious Syndicate, illetve a Hsreplay oldalak statisztikái szerint, a Murloc Paladin visszatért és átlagban több mint 60%-os győzelmi arányának köszönhetően veszélyesebb, mint valaha. Érdekes módon a pakli több verzióját is azonos hatékonysággal játsszák ladderen, mi viszont most Arai listáját szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami 8320 dustba kerül és ebben a hónapban a Legend 1-et is elérte. 
hs blizzard murloc paladin
Kód: AAECAZ8FArnBArfpAg7FA9sDpwXjBacI06oC07wCs8ECncICscIC48sC+NIC+9MC1uUCAA==

Aki játszott már valaha Murloc Paladinnal, az tisztában van vele, hogy a mérkőzés során legfontosabb feladatunk a pást elborítása és az ellenfél minél nagyobb nyomás alatt tartása. A mulligan stratégiánkkal igyekezzünk rámenni a Murloc Tidecaller, a Hydrologist, továbbá a Vilefin Inquisitor keresésére, mivel ezek kiváló early gamet biztosítanak számunkra, és a hsreplay statisztikái alapján, ha a meccs elején nálunk vannak, átlag 66%-ban lesz miénk a győzelem. Ha megalapoztuk a seregünket és a pást már a miénk, érdemes agresszív módba kapcsolni a Murloc Warleader és a Gentle Megasaur segítségével, akikkel akkor járunk a legjobban, ha sikerült curve-ön kijátszani őket. A stratégiába különösen beleillik az Unidentified Maul is, amivel nem csak leszedhetjük az ellenfél által kirakott fenyegetéseket a korai körökben, de még tovább buffolhatjuk a lényeinket a páston.

A frissen érkezett Call to Arms is jó szolgálatot tesz, ugyanis a Recruit mechanika által megidézett három lénnyel még inkább növelhetjük a nyomást vagy egy esetleges board clear után újra feltölthetjük az asztalt. Ha már itt tartunk, sajnos a kis békaemberek nem feltétlenül időtállóak gyenge statjaik miatt, viszont a Corridor Creeperrel ebből is előnyt kovácsolhatunk, ami ugye, ha a kezünkben van, minden lényünk halálával olcsóbbá válik, és akár 0 manáért is kicsattinthatjuk az asztalra. Sunkeeper Tarim védekezésre és támadásra is egyaránt alkalmas, viszont arra kell törekednünk, hogy pástra kerülésekor minél több minionunk legyen lent, ezzel a maximális értéket kinyerve a lapból. A Val'anyr habár jó szolgálatot tehet, elég lassú ebben a pakliban, szóval a győzelmünket nem ez a lap fogja feltétlenül garantálni. Néhány változatban nem is szerepel, ha nem dobta ki számotokra valamelyik pakk, akkor feleslegesen ne költsetek rá. 

A pakli egy módosított változatával a Cloud9 profi mesekártyása, Alexandr "Kolento" Malsh is játszott minap high legendben, ha kíváncsiak vagytok rá, miként teljesített vele; az alábbi videóban megtudhatjátok. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!