2017 legjobb hőse a voksaitok alapján!

2017 legjobb hőse a voksaitok alapján!

Hétvégén kíváncsiak voltunk arra, hogy szerintetek ki volt 2017 legjobb hőse. Szép számmal szavaztatok, lássuk akkor az eredményt is!

A League of Legends immáron kilencedik életévét tapossa a hivatalos kiadástól számítva. Rég elmúltak már azok az idők, amikor két vagy három hetente kapunk új hősöket. Ennek egyszerű oka, hogy lassan már 140 hősünk is van, inkább a meglévőket próbálják kiegyensúlyozni, vagy épp teljesen átdolgozni. 

Szavazás: melyik volt a legjobb, 2017-ben megjelent hős?

5 hős, 5 különböző poszton! Avagy nézzük, hogy szerintetek melyik új karakterek mentek a legnagyobbat 2017-ben!

Idén is volt erre példa, az év elejét Warwirck-kal kezdtük, őt követte Galio, Urgot és végül Evelynn. Ugyan ezek nem új hősök, de ha megnézzük azt, hogy milyen szintű képességbeli és kinézetbeli változásokat kaptak, akár újaknak is titulálhatnánk őket. Mi viszont ezúttal nem rájuk voltunk kíváncsiak, hanem ténylegesen az új tartalmakra. A 2017-es évben összesen négy megjelenés volt, ám öt hőssel.

Emiatt egy kicsit többet kellett várni év elején Xayah és Rakan párosára, akiket csak áprilisban dobtak ki. Úgy gondolom, majd minden tekintetben sikerült őket eltalálni, hiszen a profi metát is felbolygatták rendesen. Xayah sokáig a top 3 ADC volt, de szégyenre most sincsen annyira oka, Rakan pedig szintén közkedvelt supportnak számít, főleg szerelme mellett, a plusz hatótáv miatt. Az egyetlen idegesítő dolog velük kapcsolatban számomra maximum az volt, hogy be nem állt a szájuk, ha egymás mellett játszanak.


Őket követte Kayn, aki elsősorban dzsungelesként mutatta meg magát, és szintén kapott némi szerepet a profik között is, igaz nem akkorát, mint a páros. Teljesen át kellett értékelnünk a gankelési útvonalakat vele szemben, és rögtön két új játéktechnikát is behozott. Az egyik a falakon át való mozgása, ami miatt nagyon nehezen kiszámíthatóvá válhat, illetve ilyen fajta, végleges átalakulást sem láttunk még előtte.

Ornn elsőre nem volt a legjobb karakter. Az alapkoncepció nagyon ötletes volt, ahogy a passzív képessége is, hogy magának kovácsol tárgyakat, de a számok terén egyszerűen gyenge volt. Ez azóta jócskán megváltozott, pár buffnak köszönhetően, és jelenleg is egy bitang erős topos, akit nehéz leradírozni a pályáról.

Végül, a preseason előtt alig egy-két héttel megjelent Zoe. Eléggé felborzolta a kedélyeket a játékosok között, és ő is bemutatott egy új mechanikát, a drowsy-t, mellyel elaltatja ellenfeleit. Emellett mások summoner képességeit és egyes tárgy aktívokat is magáénak tudhat időközönként, ez igazán kiszámíthatatlanná teszi. Ide-oda ugrálása ugyan hamis mozgékonyságot sugall, valójában nem annyira mozgékony menekülések és lekövetések terén, de a falakon túlról még így is nagy veszélyforrás hatalmas burstjének köszönhetően.

Ne is húzzuk tehát tovább a szót, nézzük az eredményt! 

Több mint kétezren szavaztatok, és a szavazataitok alapján 2017 legjobb hőse Kayn lett, több mint 600 vokssal. A második helyen az új ADC kis kedvenc, Xayah lett, míg a bronzérmet Ornn kovácsolta magának. Őt követi negyedik helyen Xayah hű szerelme; Rakan, míg az utolsó helyen a legfrissebb Disney ihlette kislányunk; Zoe végzett.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!