Ki nyerne: egy Smite - Cho'Gath - Kalista hármas, vagy egy Jarvan zászló? -videó

Ki nyerne: egy Smite - Cho'Gath - Kalista hármas, vagy egy Jarvan zászló? -videó

Rengeteg Baron lopást láthattunk már az évek során, legyen az egy Orianna ulti, vagy akár egy Lulu Q, de ez azért nem mindennapi, ráadásul egy hivatalos versenyen!

Most hétvégén zajlott Stuttgartban az ESL Winterfinals versenye, amire érkeztek szép számmal a játékosok és csapatok, többek közt az azóta LCS-be jutott Giants is képviseltette magát. Ez a cikk azonban nem róluk szól, hanem az SPG csapatában játszó Lurox-ról, aki Jarvanozott egy adott meccsen.

Felavattuk a Clash-t, íme a tapasztalataink

Egy napos csúszással, szombaton tudtunk nekivágni barátaimmal az Összecsapásnak, ám az élményből mindez semmit sem vett el; lássuk mi mindent éltünk át ez alatt a két nap alatt. Heldeus | 17/12/12 07:34 Már hónapokkal ezelőtt felröppentek az első hírek egy olyan játékmódról, amely kliensen belüli minibajnokságokon való szereplésre ad lehetőséget.

Nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét gárda 12-12 gyilkossággal rendelkezett, igaz a Mysterious Monkeys enyhe toronyhátránnyal küszködött és ez az aranyban is meglátszott. Lépéselőnyük volt azonban a Baronnál, amit el is kezdtek annak rendje és módja szerint. A piros csapat csak késve érkezett a helyszínre, egyedül Jarvan volt a közelben. Mindkét dzsungeles rendelkezett Smite-tal, szintegyenlőség is volt köztük. Mondhatnánk, hogy ez így elég két esélyes, de a kék oldalon ott volt még egy 16-os szintű Cho'Gath 6 jelzővel és Kalista is bőszen dobálta a dárdákat a Baronba. Papíron ennek egy free Baronnak kellett volna lennie, ám Jarvan máshogy gondolta.

Szegénynek még rálátása sem volt a control wardok miatt, így tényleg csak vakon tudott tippelni, hogy mikor kell beugrania. Az ugrásra viszont már nem volt szükség, mert tökéletesen időzített, és a zászló sebzése önmagában is elég volt. A kék csapat két hibát is elkövetett. Csak a Kalista dárdákra bízták magukat, vagyis sem a Cho'Gath ultit, sem Xin Zhao Smite-ját nem használták el, így pedig Jarvan egy stílusos swagflaggel elvitte az orruk elől az erősítést.

Természetesen a kommentátorok, a közönség, az online nézők is megőrültek, mert ilyet aztán nem látni minden nap. Nem szerettem volna a Mysterious Monkeys helyében lenni, két fix Baron biztosító hős és egy smite mellett elveszíteni a Baront eléggé tilt pillanat lehetett! A Twitch chat is megőrült, de nem is nagyon tudom hibáztatni őket.

Sok érdekes lopást láttunk már, de ilyen pofátlanul nem sikerül senkinek minden nap. Párat azért csak kiemelnék az elmúlt évekből, amik hasonló kaliberűek: PowerofEvil Orianna Shockwave lopása a 2015-ös EU LCS elődöntőjében az SK ellen, Hylissang Lulu Q-ja az idei alapszakasz során a Splyce ellen, és Piglet vak Corki rakétája a 2015-ös NA LCS alapszakasza során, ráadásul pont a TSM ellen.



Ezek azok a pillanatok, amikért igenis érdemes követni a profikat, mert lehet, hogy sokkal rendezettebb és összeszedettebb a játékuk, de bakik, véletlenek azért itt is előfordulnak.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!