Legendás lapok, amiket nyugodt szívvel lehet törni: Classic szett (1.rész)

Legendás lapok, amiket nyugodt szívvel lehet törni: Classic szett (1.rész)

Folyamatos kérdés, hogy van-e értelme törni kártyákat a dustért? Ebben a cikksorozatban azt vesszük végig, hogy mit lehet nyugodt szívvel elpusztítani.

Legendary lapot betörni mindig egy fájdalmas dolog, hiszen összesen 400 varázsport kapunk vissza egy 1600-as kártyából. De egy olyan játékosnak, aki alig, vagy egyáltalán nem akar költeni a játékra, bizony be kell törnie a gyenge narancssárga lapokat, hogy a fontos alacsonyabb rangú kártyákat össze tudja pakolni valamiből. Ezért ebben a sorozatban a mostani standard szettekből összeállítunk egy listát az olyan kártyákból, amit könnyű szívvel lehet a kalapács alá küldeni. Az első részben a klasszikus szett kerül a középpontba.

Gruul

Alapból ez a lény teljesen rendben van és még azt is lehet mondani, hogy erős. De az a legnagyobb baja, hogy amikor a pástra kerül, akkor semmilyen hirtelen hatása nincs a játék képére. Sokkal jobb lehetőségek vannak ezen kívül 8 mana értékben.

Lorewalker Cho

Az öreg Cho csak a mém paklikba jó sajnos. Az egyik legnagyobb ellentmondás vele kapcsolatban, hogy az ember semmilyen kártyát nem akar adni az ellenfélnek, ha pedig egy lény alapú pakliba kerül, még akkor is gyenge, hiszen egy 0/4 szinte semmire nem jó.

Illidan Stormrage

Ez a lap még akár jó is lehetne, de sajnos a statok áldozata lett. Túl kevés az életereje és a kis Flame of Azinthot tokenek is könnyen elhullanak. Ha Illidan 5/7 lenne és a lángok 1/2 statokat tudnának mutatni, akkor ez a lap nagyszerű lenne, de addig simán kuka.

Millhouse Manastorm

A kis gnóm statjai nagyszerűek, de a hátránya akkora, hogy senki nem kockáztatja be, hogy egy versenyen a pakliba tegye. Tipikus esete a nagy kockázat, kevés profit helyzetnek.

Nat Pagle

Nat esete mutatja, hogy egy kis változás és az új lapok kijövetele gyorsan a feledés homályába taszíthat valamit. Először is, mikor a lapra még az volt rá írva, hogy a kör végén húzhat lapot, akkor sok pakliban ott volt, de mikor ez megváltozott arra, hogy a kör elején érvényesül a képesség, akkor mindenki dobta. Ezen kívül már túl sok jó lehetőség van 2 mana körül, ami miatt a jóképű horgászt senki nem használja.

Nozdormu

Az csábító dolog, hogy rávegyük az ellenfelünket a gyorsabb játékra, de egy 9 mana 8/8 egyszerűen nem elég. A képességének igazán nincs hatása, és legtöbbször saját magunkat sikerül nehezebb helyzetbe hozni vele.

The Beast

A 9/7 összesen 6 manáért tök jól hangzik, de ha levonjuk belőle a bendőjében lévő 3/3-at, ami az ellenfél oldalára kerül, akkor ez már csak 6/4, ami bizony elég gyenge. Szinte soha nem lehetett látni kompetitív pakliban, ezért nyugodtan lehet törni.

Vannak még olyanok, akiken el lehet gondolkodni. Teszem azt King Krush, Hogger, Tinkmaster Overspark, vagy akár Cenarius. De velük mindenképpen érdemes óvatosan bánni, hiszen még akár egy metában lehet értékük, csak kell nekik egy kis szinergia.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!