Alaposan megizzadt a FaZe a mexikói hőségben

Alaposan megizzadt a FaZe a mexikói hőségben

Végre nem volt útban az SK, de a németek majdnem megtréfálták Olofékat.

Tegnap éjszaka véget ért az év utolsó nagy versenye, ahol végül a FaZe és a Mouz csapott össze, miután előbbi a fnaticot, utóbbi az Astralist ejtette ki a döntőbe jutásért. A németek nem adták könnyen a bőrüket, de végül rain vezetésével a FaZe-nek sikerült dupla OT-ban legyűrni őket.

Nuke

A döntőt Nuke-on kezdték a csapatok, ami a mousesports választása volt. Ez meg is látszott, hiszen CT-ben nagyon jól kezdték a meccset, nagyon simán, 11-4-re nyerték a félidőt. Természetesen a FaZe sem hagyta magát és majdnem ez a meccs is hosszabbításra került, de végül Oskar behúzta az utolsó kört és a meccset is. A végeredmény 16-14.

Inferno

Hátrányban érkezett tehát a FaZe a második pályára, Infernora, amely elképesztő izgalmakat hozott: mindkét félidő 8-7-es eredménnyel zárult, csupán néhány körre volt a mouz a végső győzelemtől, de a kétszeres ráadásban GuardiaNék jobban bírták a nyomást és 18-22-re behúzták a mapot. Érdekesség, hogy Karrigan elképesztően jól lőtt, irányítóhoz képest simán felfért a második helyre és majdnem meglőtte a 30 fraget, de azért Olofot se kellett félteni, akinek egyre jobban megy a FaZe színeiben.

Mirage

Elérkeztünk az ECS Mexikó utolsó pályájához, ami stílszerűen Mirage lett. Mintha az előző mapot néztük volna, csak más köntösben, hiszen a két félidő megint csak 8-7 lett, az elsőt a Mouz, a másodikat a FaZe nyerte. Az egész meccsen mintha Olof és Sunny külön párbaját láttuk volna, hiszen a finn tehetség 41 killel végzett, míg a svéd veterán 38-cal. A hosszabbítást végül megint a FaZe bírta jobban, a 19-17-es végeredménnyel pedig ők nyerték az év utolsó nagy CS:GO versenyét és az ezzel járó 250.000 dollárt.

A verseny MVP-je rain lett, aki 1.19-es ratingel zárta a döntőt és megint megmutatta, hogy még mindig a világ egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa.A verseny több produkciós csapat szerint is az idei év legjobbja volt, az ECS tényleg odatette magát, és nem csak a játékosoknak volt VIP kiszolgálása és szállása, de az egész bajnokság, mind szervezésileg, mind játékos teljesítményekben egészen kitűnőre sikerült. Ha van verseny, amivel öröm lezárni egy évet, akkor ez az lett, az egyetlen hiba, amiről ők egyáltalán nem tehetnek, hogy Mexikóba sajnos nem jutott ki az SK, így nem láthattunk még egy gigászi döntőt ebben az évben. Egyértelmű, hogy a világ két legjobb csapata az SK és a FaZe; a kérdés már csak az, hogy ez a duo meddig tud a csúcson maradni.

Elképesztő döntő volt, és reméljük, hogy többet láthatunk ebből a mousesportsból, akik ennyire szerethetően és elképesztően játszanak. A FaZe-nek pedig talán sikerül kibújni az SK árnyékából és újra elfoglalhatják a trónt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!