Egy éve volt a csúcson a Vega Squadron -azóta viszont már csak lefelé vezet az út

Egy éve volt a csúcson a Vega Squadron -azóta viszont már csak lefelé vezet az út

Napra pontosan egy éve verték meg a NiP-et 16:2-re, azóta elkerülik őket az eredmények.

Sokan emlékezhettek arra, hogy 2016. december 19-én, az ELEAGUE Major 2017 fő kvalifikációján, az orosz Vega Squadron hatalmas meglepetésre megverte a Ninjas in Pyjamas ötösét, akik ezzel történetükben először nem jutottak ki egy Valve által szponzorált eseményre. Akkor nem jött össze a kvalifikáció a Majorre, utána viszont a PGL Major Krakow 2017-en már ott voltak, bár már a csoportban kihullottak. De ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval 2016. december 19-e van, az ELEAGUE Major 2017 fő kvalifikációján vagyunk. Az orosz Vega Squadron az első három meccséből kettőt elbukott és egyet megnyert, a NiP elleni meccsel pedig végleg el is köszönhettek volna. De nem így lett. Cache-en csődöt mondott a svéd csapat, és könnyedén fordultak jR-ék 13:2-vel, majd nyerték meg a pályát 16:2-re, így már 2:2 volt a nyert-bukott meccsek aránya, és az utolsó, EnVyUs elleni összecsapás döntötte el, hogy ott lesznek-e Atlantában. Sajnos utóbbi nem jött össze, így csak egy szép emlék maradhatott a Major.

Ezután egyáltalán nem jött ki nekik a lépés, szinte minden versenyen, ahol részt vettek egyből kihullottak. Ott voltak a DreamHack Leipzigen is, ahol az 5-6. helyet csípték el. Sajnos azt kell mondani, hogy egészen a Minorig ez volt a legjobb eredményük. Részt vettek még néhány nyitott kvalifikáción, néhányon zárton is, de sehol nem jött össze valami komolyabb. A CIS Minort viszont megnyerték, ezzel elkezdhettek álmodni a Majorről. A Major kvalifikáción aztán óriási meglepetésre elverték az OpTic-ot, a TyLoo-t, majd végül a dignitas-t, ezzel pedig végre ez is összejött nekik.

Ott sajnos már a csoportban kihullottak, a VP-től, a PENTA-tól és az Immortals-tól is kikaptak, ezzel pedig utazhattak is haza Krakkóból. Ezt semmi komolyabb eredmény nem követte, közben volt egy China Top 2017 - Kunshan verseny, ahova meghívták őket (majd meg is nyerték a versenyt olyan csapatok ellen, mint a ViCi Gaming, a GoldenMix és a B.O.O.T.), ezzel pedig nagyjából 45 ezer dollárral térhettek haza.

Ezután még talán két "szép" eredményük volt: amikor az EPICENTER CIS kvalifikációján elsők lettek (és megverték a Na`Vi-t), illetve amikor a China Top 2017 Shenzenen megvédték a címüket, és ezzel együtt újabb 75 ezer dollárt. Legutóbb még volt egy ROG Masters 2017, ami az idei év talán "legfeleslegesebb" versenye volt: 250 ezres összdíjazású tornán olyan csapatok voltak, mint a TyLoo, a Gambit és még sok, kevésbé ismert csapat. Itt 3-4. helyig jutottak, ezzel pedig újabb 25 ezer dollárhoz jutottak.

Sajnos ez nem sok egy Major csapattól, főleg, ha annak tartják magukat. Kevés verseny, kevés eredmény. A HLTV rangsora alapján viszont még mindig a 25. helyen vannak. Most azonban újra bizonyíthatnak, hiszen az ELEAGUE Major 2018 Boston fő kvalifikációján (–újabb nevén a The New Challangers-ben–) ott lesznek, ahonnan már csak egy lépés az újabb Major szereplés.

Ők is olyan csapat lennének, mint a FlipSid3, hogy szinte csak a Majorökön szerepelnek?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Képek és borítókép: HLTV

Kövess Minket!