Vízumproblémák miatt törölték az amerikai WESG kvalifikációs LAN-t

A WESG szervezői úgy döntöttek, hogy LAN helyett inkább online kvalifikációkat tartanak.

Az USA külpolitikája nem könnyíti meg az e-sportversenyek szervezőinek életét, ebbe pedig a WESG is beleszaladt most. Az Alisports nyilatkozata szerint több játékos esetében is problémába ütközött a vízumkérelem, ezért inkább online kvalifikációt tartanak a LAN esemény helyett CS:GO-ban és Dota 2-ben. A StarCraft és Hearthstone versenyek menetében viszont nem lesz változás. A dátum minden esetben marad az eddigi; vagyis február 1. és 4. között játsszák le a meccseket.

De ezért kénytelenek két régióra bontani az egészet, hogy ne legyenek gondok a pinggel sem. Azoknak, akiknek bármilyen költsége felmerült a vízumkérelemmel a résztvevők közül, visszatérítést ajánlott fel az Alisports. Az alábbi beosztásban megtekinthetitek, hogy ki melyik régióban játszik majd.

CS:GO

Észak-Amerika: Dél-Amerika:
Cloud9 (USA) Team One (Brazília)
Mythic (USA) Elite Wolves (Peru)
Muffin Lightning (USA) Isurus Gaming (Argentína)
French Canadians (Kanada) Vault (Észak-DA)
subtLe (Kanada) rEAK (Dél-DA)
Team Mexico (Mexikó)  
SK Gaming (Brazília)  

 

Dota 2

Észak-Amerika: Dél-Amerika:
USA Brazil
Kanada Argentína
Mexikó Peru
  Észak-DA
  Dél-DA

Ezzel együtt változott a továbbjutást érő helyek elosztása is. CS:GO-ban 5 férfi és 1 női jut tovább Észak-Amerikából, míg 2 férfi és 1 női csapat Dél-Amerikából. Dota 2-ben a legjobb 4 mehet a globális döntőre az északi, míg 3 a déli régióból. Egyéb változásról nem esett szó, ám érdekes helyzetet vetít előre. Közeleg a bostoni CS:GO Major és a 2018-as versenyek is hamarosan startolnak nem csak Counter-Strike-ban, de egyéb e-sportokban is. Ha pedig a vízumproblémák ilyen mértékben lehetetlenítik el a versenyszervezést az USA-ban, akkor az ehhez hasonló megfutamodásokból trend lesz, és mások is követni fogják az Alisports-ot.

Borítókép: HLTV

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!