Több mint 80 millióan nézték a VB-t egy adott időben, de nem a döntő során!

Több mint 80 millióan nézték a VB-t egy adott időben, de nem a döntő során!

A League of Legends versenyei között a világbajnokság ér a legtöbbet, így érthető, hogy ezt övezi a legnagyobb figyelem. Idén ez a tendencia azonban megdőlt.

A League of Legends nagyon jó évet zárt a versenyek terén, hiszen sok rekord megdőlt. Egyrészt a világbajnokságot egy korábbi évben sem követték még ennyien, mint idén, de nem ez az egyetlen érdekesség a listánkon.

Nézd meg, hány pentakilled volt idén, és még sok minden mást!

Bátran jelenthetjük ki, hogy az egyik legmozgalmasabb éven vagyunk túl a League of Legends történetében. De vajon Veled mi történt az idén? Hány pentakilled volt, kivel voltál a legjobb, vagy épp a legrosszabb.

Az idei évben összesen 545 körüli volt a profi játékosok száma, mely egyben 109 csapatot jelentett, összesen 13 régión keresztül. A profi meccseket tekintve (nemzetközi és regionális Riot rendezvényekre értve -a szerk.) összesen 31 pentakillt láthattunk idén.

A legvéresebb meccset az EU LCS-ben játszották, a nyári szakasz 10. hetében, a két részvevő csapat pedig a Splyce és a Team Vitality volt. A mérkőzés során összesen 79 gyilkosságot hoztak el. A leghosszabb mérkőzés pedig a nemrég játszott All-Staron történt, ahol a döntőben az LMS és az LPL gárdája 80 percen és 1 másodpercen keresztül küzdött egymással.

A legrövidebb mérkőzés a profi ligákban 16 perc, 52 másodperc volt, melyet a török ligában produkált a Fenerbahce. Ugyan a nemzetközi adatok között nem szerepel, de ezt a rekordot mi magyarok megdöntöttük a ROG Magyar Elit bajnokság során, ahol a döntőben a harmadik és egyben utolsó mérkőzést a WiLD 16 perc, 42 másodperc alatt nyerte a THR-rel szemben.

A legtöbb sebzést egy adott meccsen Sneaky osztotta ki a World Elite ellen, szintén a világbajnokság során.

Az év legtöbbet használt hőse Varus volt, aki összesen 1274 alkalommal szerepelt a profik kezei között, míg a kispadon a legtöbbet LeBlanc csücsült, őt 1834 alkalommal tiltották.

Ebben az évben találkozott színpadon először Faker és Ronaldo. Előbbi háromszoros LoL világbajnok, miután az idei nem jött össze, míg utóbb három FIFA Év Játékosa címmel rendelkezik. Szintén idén mérhette össze tudását egy versenyen mind a 13 régió az MSI során, amit összesen 364 millió egyedi néző követett az elejétől a végéig számolva.

Volt még egy Rift Rivals-unk is, idén először, ahol öt tornát tartottak a világ több pontján. Összesítve itt az egyidejű nézői rekord 8,3 millió volt, és a só mennyisége is végtelen volt.

Ami pedig a VB-t illeti, itt azért voltak meglepetések. 144 játékos vett rajta részt, akik összesen 28 nemzetet képviseltek. A VB menetét a Pick'em során egyetlen egy ember sem találta el a világon. 264 965 minion halálozott összesen a világbajnokság során, nyugodjanak békében. Összesítve 1,2 milliárd órás megtekintési idővel rendelkezett a rendezvény, vagyis ez az a szám, amit akkor kapnánk, ha mindenkinek a nézett idejét összeadnánk, és ebbe még nem is tudjuk beleszámolni az olyan nagyobb rendezvényeket, mint a mozik, ahol akár több ezer ember nézte egyszerre "egy nézőként". Átszámolva, ez nagyjából 136 986 évet jelent, ami az ismert emberi történelem nagyjából 34-szerese. Ennyi idő alatt civilizációk tucatjai emelkedhettek fel és bukhattak volna el.

A rajongók 2 696 970$-t adtak bele az összdíjazásba és 18 cosplayes, öt különböző országból táncolt a Silver Scrapes zenéjére, amikor volt ötödik mérkőzés. Ami viszont a meglepőbb, hogy idén nem a döntő volt a legnézettebb része a világbajnokságnak. Ez azért is lehet, mert a VB-t Kínában tartották, ők pedig elég sokan vannak. Ebből fakadóan talán érthető, hogy a legnézettebb szériája az eseménynek az SKT összecsapása a kínai RNG ellen volt, melyet több mint 80 millió egyedi néző követett egyszerre, míg az SSG vs SKT döntőt "csak" 57,6 millióan nézték világszerte. Szégyenre azért úgy érzem így sincs oka a Riot-nak, továbbra is csak növekvő tendenciát mutatnak a számok, még ha a játékosbázis csökkent is egy keveset az elmúlt időben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!