Kéthetes lesz minden Major, egybeolvad a főkvalifikációval az esemény

Kéthetes lesz minden Major, egybeolvad a főkvalifikációval az esemény

Az ELEAGUE Boston Majortől lesz érvényes az új rendszer, amiben a Major és a főkvalifikáció egy esemény lesz.

A Valve az utóbbi időben nem nagyon újított a Majorök rendszerén, aminek már javában itt lett volna az ideje. Most viszont végre ők is belátták, így elkezdték a "reformokat".

Az egészet ott kezdték, hogy mindent átneveztek. De tényleg. A Major kvalifikációt mostantól "Új kihívók"-nak (The New Challangers) hívják, ami egybeolvadt a Majorrel. Ez pedig azt jelenti, hogy a mostani 16 helyett 24 csapatos lesz a verseny. Ide a Minorról érkezik nyolc csapat, illetve a másik nyolcas az előző Major 9-16. helyéről kap meghívást. Innen aztán a legjobb nyolc ötös továbbjut a csoportkörbe, amit már "Az új legendák köre"-nek (The New Legends Stage) hívnak, ahonnan szintén a legjobb nyolc bejut a playoffba/rájátszásba, ami úgyszintén új neveket kapott, mégpedig az "Új bajnokok köre"-t (The New Champions Stage).

A következő, jövő évi bostoni Majort az ELEAGUE fogja rendezni, ennek megfelelően január 12-én kezdődik a The New Challangers, majd 19-én a The New Legends Stage, -mindkettő az ELEAGUE saját "arénájában" (ami egy stúdió) Atlantában. A The New Champions Stage pedig már Bostonban lesz január 26-tól, ez már a nézők számára is megtekinthető lesz.

A fenti módosított rendszerrel kapcsolatban még vannak kérdőjelek, hiszen nem tudjuk, hogy a Valve emelni fog-e az 1 millió dolláros nyereményalapon, illetve –ahogy most is– csak a legjobb 16 csapat kap matricát, vagy mindenki? Ami biztos az az, hogy a formátum nem változik, tehát a csoportkör, azaz a The New Legends Stage svájci rendszerben fog zajlani, a The New Champions Stage (rájátszás) pedig egyenes kieséses rendszerben.

A szervező ELEAGUE pedig bejelentette azt is, hogy az amerikai TBS TV-csatornával közösen dokumentumfilmet készít a résztvevőkről. Mindent be akarnak mutatni, kezdve a csapatok bootcampjeitől egészen a Major döntőig. Ha valaki viszont látni szeretné, annak egy kicsit várnia kell, hiszen az ötrészes sorozat premierje február 9-én lesz.

FRISSÍTÉS

Christina Alejandre, az ELEAGUE alelnöke és menedzsere megerősítette egy tweetben, hogy így mind a 24 csapat, és azoknak a játékosai kapnak matricát, így ez a továbbiakban nem kérdés már.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kép: HLTV

Kövess Minket!