Adventi naptár 21. nap: Skorpion G

Adventi naptár 21. nap: Skorpion G

Ha még nem bontottad ki Holiday Ops ládából, akkor itt a lehetőség a beszerzésére!

A Skorpion G viszonylag gyakran teszi tiszteletét a Premium Shop-ban, így felbukkanása az adventi naptárban várható volt. Mégis mit tud ez a prémium tankvadász és érdemes-e rá beruházni?

Skorpion G

Egy nem létező tank a Panther alapjain, amit a Rheinmetall vállalat 1943 januárjában kezdett el tervezni. A tervek 1943 április 2-ára ugyan elkészültek a 12,8 cm löveggel felszerelt acélbikáról - vagy esetünkben acélskorpióról -, de végül sosem készült belőle prototípus.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, célzásgyorsító, periszkóp

Előnyök

Személy szerint a tankot egy elrugaszkodott őrült fantazmagóriájának tartom, aki azt mondta, hogy mi lenne, ha rátennénk a 12,8 cm löveget a Pantherre, majd ezt papírra vetette, de ha már egy komplett ágat kaptunk ilyen tankokból (Grille 15), akkor még egy nem oszt, nem szoroz. A tankvadász előnye tehát, hogy ez egy Panther mit 12,8 cm L/55 tier VIII-ban!

Kicsit részletesebben?

A Skorpion G minimális hátrányok mellett cipeli ugyanazt a löveget egy 360 fokban forgatható tornyon, mint a Ferdinand és a Jagdpanther 2, azaz kicsit lassabban tölt és jobban szór. A legjobban nyilvánvalóan az Rhm.-B. WT-re hasonlít, ellenben attól sokkal mozgékonyabb és védettebb. A védettség ugyan abban ki is merül, hogy a teste ellenáll a HE találatoknak, de ettől a TD-től szerintem senki sem vár T28 szintű védettséget.

Hátrányok

A tankot nagyon szeretem és nagyon sokat játszok vele, ezért két hátrányt tudnék említeni. Az egyik teljesen objektív lesz, míg a másik kissé szubjektív, ezért senki se vegye készpénznek az állítást. Az egyik, ami teljesen egyértelmű, hogy nincs páncélzatunk. Pech, de ha a perfekt löveget és az kimagasló mozgékonyságot nézzük, akkor valahol muszáj kompenzálni.

A másik hátrány, hogy egy kicsit pontatlan a lövege a gyakorlatban. Papíron nagyon jól néz ki a 0,29 szórás és a 2,01 másodperces célzási idő, de a csatákban sokszor nagyon szeszélyesen viselkedik az ágyúnk. Persze az is igaz, hogy teljesen beszűkülve már tényleg lézerpontossá válik, de felteszem nem mindig akarjátok megvárni a teljes szűkölést.

Ajánlás

Összességében egy kiváló tankvadászról van szó, ami mindenkinek bejön majd. Ugyan a kevés páncélzat és a rakoncátlan löveg nagy mumusa a tanknak, de mivel nem igényel különösebben technikás játékmenetet, ezért a kezdők is nyugodtan tehetnek vele egy próbát. A Skorpion G teljesen jól működik tipikus hátulról mesterlövészkedős TD-ként is, amit a remek álcája biztosít, de akár meglepetésszerűen is lerohanhatjuk vele az ellenfeleinket, amit a 17 le/t fajlagos teljesítményünk és a 60 km/h végsebességünk tesz lehetővé. A Skorpion G a leginkább játszott prémium tankok közé tartozik és a statisztikai mutatók szerint átlagosan körülbelül 34.000 kreditet termel csatánként, ráadásul az extra bevételekért Team Battle és Stronghold játékmódba is nyugodtan bevihető.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.