Adventi naptár 24. nap: Mauerbrecher

Adventi naptár 24. nap: Mauerbrecher

Mégis mire képes 168 tonna német acél tier VIII-ban?

Az új német prémium harckocsi jött, látott és elbukott - legalábbis nálam.

A legújabb német prémium tank: Mauerbrecher

A T92-höz hasonlóan esélyes, hogy ez a fenevad is helyet kap az adventi naptárban!

Mauerbrecher

1942 nyarán a Porsche egy olyan projekt tervezésébe kezdett, ami alkalmas a frontvonal áttörésére, valamint a legerősebb fegyverrel és páncélzattal van felvértezve. A VK 168.01 lénygében a Mäuschen projekt továbbfejlesztése volt és a fő különbség elsősorban a toronyban keresendő. A tank csak a tervezőasztalon létezett.

Előnyök

Nem szeretnék elfogult lenni, de a tanknak mindent egybevetve két előnyét tudnám megemlíteni. Az egyik a magas alfa sebzésű löveg, ami furcsamód kicsit jobban működik a Mauerbrecheren, mint a VK100.01 (P)-n, a másik pedig a hat fős legénység a két töltővel, amivel a legalkalmasabb tankká válik legénységképzésre a Maus vonalára.

Hátrányok

Először is, ami engem a legjobban kiakaszt, hogy egy 168 tonnás harckocsiról van szó, ami közel 50 tonnával nehezebb, mint a VK 100.01 (P), ennek ellenére sokkal gyengébb a páncélzata. Először is három gyenge pont van a frontján: a kupola, a géppuskafészek és a hasi páncélzat. Ezen kívül átlagosan 20 mm-rel kevesebb a frontpáncélzatunk, illetve a hátsó páncéllemezünk is kevesebb 20 mm-rel a testen és a tornyon egyaránt. Talán ez utóbbit még el is tudnám nézni, ha azt a hiányzó 20 mm páncélzatot beépítették volna a front- vagy az oldalpáncélzatba, de nem. Beszéljünk egy kicsit az oldalpáncélról, ami bár papíron megegyezik a VK 100.01 (P) védettségével, de a gyakorlatban mégsem működött tökéletesen. Persze meglehetősen kevés csatát tudtam vele játszani, de az első benyomás teljes mértékben ezt mondatja velem.

Ezt leszámítva szinte mindenben megegyezik a VK 100.01 (P)-vel, és én nem is vártam el ettől a harckocsitól eszeveszett sebességet vagy egyedi játékélményt, de amit adott, az még ennél is kevesebb volt.

Ajánlás

Szinte senkinek. Aki farmolni szeretne vagy élvezni a játékot, annak semmiképp, így maximum azoknak tudnám ajánlani megvételre, akik imádják a német harckocsikat és valamilyen különös kényszer okán szeretnék ezt a tankot, vagy a Supreme csomagban mellé adott Grosstraktort a garázsukban tudni.

Más megközelítésből a tank abból a szempontból jó, hogy harcértékét tekintve gyengébb a normál megfelelőjénél, amit a megemelt kredithozamával és a legénységképzésre alkalmas kompenzál, szóval sokkal jobban illeszkedik abba a képbe, amit általánosságban a prémium tankokról szeretnénk látni, mint bármely más, 2017-ben bemutatott prémium tank.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.