A jövő két óriási tehetsége is szögre akasztja az egeret

A jövő két óriási tehetsége is szögre akasztja az egeret

ZywOo és sergej is felhagy a profi játékkal ideiglenesen.

Azzal mindenki tisztában van, hogyha egy sportágat profiként űzünk, annak két oldala van. Az egyik az, hogy rengeteg helyre utazhatunk –akár olyan helyekre is, ahova amúgy sohasem jutnánk el–, rengeteg eseményen szerepelhetünk, rajongóink lesznek, aláírásokat osztogathatunk és persze rengeteg pénzt összeszedhetünk. A másik oldal viszont az, amit szinte senki sem lát, mégis ennek az aránya nagyobb: töménytelen gyakorlás, edzés, lemondások, áldozatok.

Tegnap két óriási tehetség is bejelentette az ideiglenes visszavonulását: a 15 éves finn sergej és a 17 éves francia ZywOo. A finn játékos személyes okokat és a motiváció hiányát hozta fel indoknak, míg a francia inkább úgy gondolta, hogy a tanulás fontosabb számára -és ezt nagyon jól látja. Ahogy a FACEIT egyik vezetője, Milos Nedeljkovic fogalmazott: az iskolát most kell elvégezni, az e-sport ráér még, sőt az e-sport csak néhány év az életedből.

Lehet, hogy ők iszonyatosan jó játékosok lennének rövid időn belül és néhány évig a top játékosok között küzdhetnének. De 25 éves koruk körül már jönnek az újabb kihívók, akik elég jó eséllyel letaszíthatják őket a trónról. Akkor viszont ott állnak még csak 25 évesen: nem értenek nagyjából semmihez, csak az e-sporthoz. Mit csinálnak majd a hátralévő életükben?

A(z e-)sport-tanulás kapcsolatban mindenki máshogy dönt. Volt, aki szüneteltette az egyetemet, mint például a szlovák Styko. Ő a HR-es profi szerződése miatt otthagyta a tanulmányait, és eddig úgy néz ki, hogy ez be is jött neki, hiszen már a mouzban kergeti álmait. A kérdés már csak az, hogy ha kiég a játékból, akkor hajlandó lesz-e visszaülni az iskolapadba?

STYKO bevállalta: abbahagyja tanulmányait az állandó játék érdekében

A HellRaisers szlovák játékosa egy év után búcsúzik az egyetemtől, de nem zárta ki azt sem, hogy később visszaül az iskolapadba.

A két fiatal ezzel a csapatnak is elég nagy gondot okozott. A finn csapatnak egyértelműen sergej volt a húzóembere, így viszont nézhetnek új ötödik után és egyáltalán nem garantált, hogy találnak is valakit a kis finn közösségben. ZywOo is mostanság kezdett feljönni, 1.41-es átlagértékelésével pedig aligha van párja korosztályában. De, miután mindketten a középiskolás éveik elején járnak, ezért jó kérdés, hogy 2-3 év múlva viszont látjuk-e még őket vagy eltűnnek a süllyesztőben. A válaszra biztosan sokat kell még várjunk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!