Az 5 legmeghatározóbb pillanat a Hearthstone idei évéből

Az 5 legmeghatározóbb pillanat a Hearthstone idei évéből

Nézzük át, melyek voltak a legfontosabb események a Mamut évében!

Immáron negyedik éve tapossa a Hearthstone az e-sport világ óriási vízimalmát, népszerűsége azonban továbbra is töretlen, köszönhetően a Blizzard folyamatos karbantartásának, valamilyen a rendszeresen érkező, kisebb-nagyobb frissítéseknek, kiegészítőknek. Új vb formátum, 3 (!) új kiegészítő, folyamatos meta változás: lássuk, hogy mik határozták meg az idei évet a HS világában!

Soha ennyi kiegészítőt nem kaptunk még

2017-ben 405 (!) új lapot kaptunk a Blizzardtól, hiszen három nagy kiegészítő is megjelent: a Journey to Un'Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds and Catacombs. A fejlesztők nagyon ráfeküdtek az új lapok gyártására és a meta irányított módosítására a kiegészítőkkel, ami nem mindig sikerült 100%-osra, de azért örülünk annak, hogy ennyi újdonságot kaptunk az évben. Szerintünk egyébként a KotFT sikerült a legjobban.

Ágyő, Reno!

Reno Jackson: a név, amelytől 2016-ban és 17 elején szinte minden játékos triggerelt. A League of Explorers Indiana Jones karaktere megteremtett a Highlander paklikat, miszerint, ha nem volt duplikált lap a pakliban, akkor fullra húzta az életerőnket. Közülük is a Reno Warlock volt a legerősebb, a control stílusú pakli hónapokon keresztül uralta a metát. Aztán jött a Mamut éve és Renot kiforgatták, a HS népe pedig egyhangúan könnyebbült meg.

Átalakították a vb-t, 3 mini-bajnokot avattunk idén

Idén elmaradt a BlizzConon a Hearthstone világbajnokság, mert év elején a Blizzard úgy döntött, inkább a Standard rotation-höz igazítja a versenynaptárat, ezért a világ titánjai csak jövő januárban csapnak össze. Helyette kaptunk egy, pontosabban három szezonális HCT-t, valamint a Hearhstone Global Gamest. A télit az orosz Aleksey "ShtanUdachi" Barsukov, tavasszal a dán Frederik "Hoej" Nielsen, míg nyáron Kim "Surrender" Jung-soo ért fel a csúcsra, de rajtuk kívül még olyan nevek lesznek ott biztosan az idei vb-n, mint Kolento, Orange, muzzy vagy Neirea. Az már biztos, hogy Pavel hivatalosan a leghosszabb ideje a Hearthstone világ trónján ülő játékos ezzel!

Meglepetések és szép magyar menetelés a Hearthstone Global Games-en

Óriási húzott a Blizzard azzal, hogy az Overwatch mellett a Hearthstone játékosok számára is lehetőséget biztosított arra, hogy országok egymás ellen mérjék össze a tudásukat. A Global Games keretében 48 ország küzdött meg csoportkörben, majd egyenes kieséses szakaszban, a legjobbak pedig offline döntőztek a GamesComon. Az olyan sztárországok, mint a svédek, franciák vagy németek már a csoportban elvéreztek, míg olyan "kicsik" mentek tovább a playoffba, mint Tajvan, a görögök vagy Malajzia. A magyarok a második csoportkörig jutottak és ezért nagyon büszkék lehettünk rájuk! A végét a csehek nyerték, a döntőben 4-2-re győzték le az ukrán válogatottat.

A Blizzard rámászott a Classic lapokra

A standard rotáció megjelenése sajnos nem oldotta meg a túl erős classic és basic lapok bentmaradását. Bár a kiegészítők két év után kirotálnak a standardből, a fenti két kategória lapjai nem, ezzel megtartva néhány "örökérvényű" lapot pl. azoknak, akik mondjuk hosszabb szünet után térnek vissza a HS világába. Mivel az OP lapok még bent voltak, a Blizzard más módszerrel próbálkozott: egyrészt néhány lapot hülyére nerfeltek, a többit pedig betolták egy "Hall of Fame"-be, mikor a Kraken évéből a Mamutéba váltottunk. És hogy mik vannak ott? Ragnaros, Sylvannas, Azure Drake, Conceal, Ice Lance, Power Owerwhelming. Ugye, hogy mindenkit elkapott a retro feeling?

Szerintünk ezek voltak a legfontosabb változások a HS világában 2017-ben, ha ti máshogy gondoljátok, osszátok meg velünk kommentben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!