Mit tehetünk, ha túszként tartanak minket fogva egy meccsen 4 órán át?

Mit tehetünk, ha túszként tartanak minket fogva egy meccsen 4 órán át?

AFK-oljunk? Leaveljünk? Igen ritka eset fordult elő egy játékossal.

Ritka, de nem elképzelhetetlen helyzetbe került egy League of Legends játékos a napokban. Némileg a szerencsének is köszönhetően, úgy alakult, hogy a saját, valamint az ellenfél csapatába is kapott egy-egy olyan párost, akik egyébként ismerték is egymást. 

A két duó így megkapta az esélyt, hogy összejátsszanak és teljesen tönkretegyék a másik hat játékos meccsét. Ezt pedig ki is használták. A játék előrehaladtával annyira felhúzták magukat, hogy képesek voltak 2v3-ban játszani, de mire ezt a többi játékos észrevette volna, már késő volt. Tehát A csapat 2 játékosa simán felvette a kesztyűt a B csapat 3 ártatlan játékosával és fordítva, a két, bűnös duó pedig megállapodott abban, hogy nem hagyják befejezni a meccset, amit képesek voltak ezzel a módszerrel nagyon hosszúra elhúzni. A túszjáték nem újkeletű dolog, mások is jelezték, hogy futottak már bele hasonlóba.

Nincs erre rendszere a Riotnak

Mert hát mi is történik ilyenkor? Feladni egyik csapat se tudja, hiszen 3/2-be nem érvényes a surrender vote. Ha AFK-olsz, a Riot büntet. Hiába lépsz ki és töltöd le a büntetésed, amíg egy meccs tart, nem léphetsz be egy másik meccsbe. És ez a meccs (minden bizonnyal a poén kedvéért) 4 óra 20 percig tartott, tehát ha az első meccseden kifogtad ezt a duó párost, akkor annyi volt a következő 4 órádnak. És voltak ennél hosszabb meccseik is, volt ami 10 órásra is elhúztak. A 2-2 duó tehát túszként tartja fogva a másik 6 játékost és gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak. Lehet őket meccs után reportolni, de túszejtésre nincs külön report opció, meg amúgy se biztos, hogy a Riot egyből kivizsgálja.

Mi lehet a megoldás?

Ha automatizált rendszer szemszögéből nézzük, már az egy megoldás lenne, hogy minden, legalább másfél, vagy két órás, vagy ennél hosszabb mérkőzést automatikusan átnéz a Riot szűrője az elejétől a végéig. Nem sokan és nem könnyen tudnak ilyen túszejtést csinálni, minden bizonnyal gyorsan kiszűrhető lenne, főleg, ha még utána egy Rioter is átnézni. Alapesetben egy átlag meccs aligha tart egy óránál tovább, szóval a 2 óra felettieket pillanatok alatt ki lehet szűrni.

A másik direkt segítségkérés a Riottól. Az egyik áldozat redditen kért segítséget és úgy tűnik, gyorsan kapott is, hiszen elég nagy figyelem övezi a posztját. A Riot számára pedig ez az egész amúgy is dupla bukó, hiszen pont egy ilyen, túszejtő meccset népszerűsítettek hivatalos oldalon, mint az egyik leghosszabb meccs valaha.

Szóval nem minden a riport, lehet, hogy ha eljuttatjátok a problémátokat a széles közönséghez, hamarabb reagál a Riot is, hiszen nekik is az a céljuk, hogy az ilyen embereket kiszűrjék a rendszerből.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Borítókép innen

Kövess Minket!