A tavalyi év legjobb újdonságai a játékon belül

A tavalyi év legjobb újdonságai a játékon belül

A 2017-es év semmiképp sem volt unalmasnak mondható. A sok új és reworkölt hős mellett új játékmódokat és új skineket, na meg új versenyeket is kaptunk. Megnéztük, hogy ezekből mik voltak szerintünk a legjobbak.

Különféle kategóriákat néztünk meg, mint hogy kié lett a legjobb rework, vagy épp ki lett a legjobb új hős aki tavaly jelent meg, ahogy nem maradhatott el a legjobb esemény, vagy a játékon belüli sikeresebb változtatások sem. Nézzük őket sorban.

Faker legszebb megmozdulásai 2017-ben - videók

Aioween | 18/01/02 10:52A 2017-es év nem feltétlenül volt Fakeré, vagy épp az SKT csapaté. Ettől függetlenül szép megmozdulásai voltak a világ legismertebb és talán egyik legjobb midesének. Nézzük hát, mit tett le az asztalra tavaly! Nagy önbizalommal és magabiztossággal indulhatott neki a tavalyi évnek az SKT, hiszen háromszoros világbajnokok lettek 2016-ban.


A legjobb rework a tavalyi év során továbbra is Galionál történt szerintem, egyszerűen mindent eltaláltak nála. Tény és való, hogy az erőssége eléggé érződött, először topon, majd később miden, mikor az emberek rájöttek, hogy tank tárgyakkal is bőven akad benne sebzés, míg a törékeny mágusok maximum a meccs későbbi szakaszában tudták őt bántani. Emellett tank létére elég jó waveclearrel is rendelkezett, nem beszélve a kezdeményezésről, amit akár a pálya másik feléről is indíthattunk az ultinak köszönhetően. Bevallom őszintén, sosem voltam az a tank main játékos, alapvetően unalmasnak tartom őket. Ezzel szemben azt a pár Galio meccset, amit játszottam, nagyon élveztem és még egész jól is ment. Mondhatni jól ötvözték benne azt, amit ritkán sikerül, hogy egy hős egyszerre legyen könnyen elsajátítható, ugyanakkor, magas szinten is lehessen vele játszani, és még élvezetes is legyen. Emiatt, 2017 legjobb reworkje szerintem Galio lett.

Skinek terén nem volt szűkölködés a tavalyi évben. Jöttek új Star Guardian skinek, egy Pulsefire Caitlyn, több Projekt skin még az év végén is, nem beszélve az Arcade Boss kinézetekről. Mégis, úgy gondolom, hogy a tavalyi év legjobb skine a Moo Cow Alistar volt. Az alapötlet alapján senki nem vágná magát hanyatt, hiszen egy bikát öltöztettek tehénnek, szóval annyira nem nagy a változás, de mégis. Az egész kinézet egyszerűen zseniális, vicces, aranyos és egyben baromi idegesítő az ellenfél számára. A kolomp pedig már csak hab a tortán.


A legjobb újonnan megjelent hős a tavalyi évben szerintem Xayah volt. Míg Kayn valóban titokzatosabb és talán sokak számára vonzóbb, ha a teljes képet nézzük, mégiscsak ez az ADC volt a legnagyobb hatással a játék egészére. Nem csak a hölgyek szerettek bele cosplaykészítés miatt, hanem a profi és amatőr játékosok is. A tollas mechanika egy újdonságot hozott Twitch és Kalista alaptámadásaira épülő stackes rendszerbe, amihez hasonlót még nem nagyon láttunk. Ha a játékmenete nem lenne elég, a háttér története sem rossz, ha még nem olvastátok, mindenképp érdemes. Emellett sok nőnek lehet példakép, hiszen az egyértelműen látszik, már csak a pozíció felosztásból, hogy Xayah hordja a nadrágot és nem Rakan. A profi mezőnyt is erőteljesen alakította az év során és jó eséllyel idén is találkozni fogunk vele.

A legjobb játékmód szerintem messzemenően az Invasion mód volt. Ez volt az első igazi PvE módja a LoL-nak, ahol tényleg úgy érezhettük magunkat, minta csak egy PvE dungeonben nyomulnánk egy MMORPG-n belül. Különféle taktikákat kellett alkalmazni, csinos skineket kaptunk hozzá a Star Guardian skinvonalnak köszönhetően. Ugyan a pályán minden alkalommal történt, mégis mindig másokkal játszottunk és a nehezített változata tényleg nagy kihívás volt. Egyáltalán nem volt egyszerű megcsinálni és nagyon oda kellett figyelni minden egyes mobra, hogy valahogyan túléljük. Emlékszem nem egyszer véreztük el a Rift Heraldnál, és hiába próbáltunk túljárni a sok "barátja" eszén, egyszerűen nem ment és elbuktunk. Szívesen látnék több hasonló módot a közeljövőben.

Nem is csak a tavalyi év, de talán az egész eddigi LoL-os történelem során az egyik legnagyobb volumenű változás a tavalyi rúnarendszer bejövetele volt. Fenekestől forgatta fel a hosszú évek alatt megszokott rendszerünket, ahol rúnákat és mesterségeket használtunk. Előbbieket még a meccsek keresése előtt előre be kellett állítani, míg utóbbiakat akár a hősválasztás alatt is változtathattuk. Ezt a kettőt teljesen egybegyúrták és ingyenesség tették, rengeteg új hatást és játékelemet hoztak be vele. A gyermeteg betegségek természetesen előjöttek, de ezek nagy részét már javították és továbbra is tervezik bővíteni őket. Nagyon sok hős teljesen új hangulatot kapott a rúnákkal és tényleg majdnem olyan, mintha egy másik játékkal játszanánk.

Végezetül a legjobb játékmenetet érintő változás szerintem a Rift Herald frissítése volt. Tavaly előtt mindössze egy buffot kaptunk, ami tény, hogy 20 percig tartott, és sok borsot törhetett az ellenfél orra alá, mégsem igazán éreztük a hatását látványosnak. Maximum a splitpusht tette könnyebbé és hatékonyabbá. Ezt váltotta le a tavalyi változat, ami egyértelműen jobb megoldásnak bizonyult. Így egy elsősorban topos buff helyet kaptunk valamit, amit majd mindenki hasznosítani tudott. A legjobb része pedig az, hogy nagyon sok múlik azon, miként, hol és mikor használjuk fel. A tornyok elhozatalában valóban nagy segítség, de önmagában nem egy biztos siker. Van hogy eljuthatunk vele akár az inhibitor tornyokig is, 1-2 vagy akár három tornyot is ledöntve, viszont van olyan, hogy még az elsőt sem szedjük le vele. Emiatt úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb jelentősége van mindkét fél számára. Az is aki elhozza, hiszen nyomást tud gyakorolni vele, de az is aki védekezik, mert ha nem reagál időben, akár több tornya is bánhatja, hiába hoznak érte egy sárkányt.

A megoldás tehát szerintem magától értetődő lenne, igaz ezt rendesen tesztelni is kellene, hogy a hibákat lehetőleg kizárják. Ha erre tudatosan nem is figyelünk, a rendszer segíthetne ebben, hogy ne egy egyszerű figyelmetlenségen menjen el egy egész meccs. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!