Faker legszebb megmozdulásai 2017-ben -videók

A 2017-es év nem feltétlenül volt Fakeré, vagy épp az SKT csapaté. Ettől függetlenül szép megmozdulásai voltak a világ legismertebb és talán egyik legjobb midesének. Nézzük hát, mit tett le az asztalra tavaly!

Nagy önbizalommal és magabiztossággal indulhatott neki a tavalyi évnek az SKT, hiszen háromszoros világbajnokok lettek 2016-ban. Ráadásul leigazolták Peanutot és Hunit is, papíron erősebbnek tűnt az SKT, mint valaha. Aztán jött a zord valóság és hirtelen ráeszmélt a világ, hogy az SKT és Faker egyáltalán nem verhetetlen. Ezt olyannyira sikerült  felismerni, hogy az SKT négy szérián át nem tudott győzelmet szerezni a nyári LCK alapszakaszban, de a VB-n is megszorongatták őket párszor. Faker sem volt a legjobbnak mondható, hiszen több alkalommal is kikapott például Crown-tól, vagy épp Bdd-től.

Az 5 legfontosabb LoL-os újévi fogadalom, szerintetek!

Aioween | 18/01/01 12:07 Tegnap megkérdeztünk titeket, hogy vajon mik lehetnek a legfontosabb dolgok, amiket egy játékosnak meg kell fogadnia a fejlődés érdekében. Lássuk hát az 5 legfontosabbat a véleményetek alapján!

Mindezek mellett, amit eddig letettek az asztalra, azt senki nem fogja elvenni tőlük. Illetve a VB második hely sem azt jelzi, hogy rosszak lennének, talán Bang kivételével, inkább csak azt, hogy a mezőny sokat fejlődött. Faker még mindig egy jó játékosnak számít miden, világszinten továbbra is benne van a top 5-ben. Még egy ilyen viharvert évben is bőven tudott fantasztikus megmozdulásokat mutatni. Ebből is az látszik, hogy mennyire fontos része Faker a csapatnak, és hogy milyen sokszor vitte a hátán ezt a terhet. Ezekből szedtünk most össze párat nektek!

Faker megmutatja, hogy milyen gyorsan is tud játszani ha kell, Mickey nem tudott reagálni semmit a kezdeményezésére, hiába volt a saját dzsungelese a közelben, meg sem próbált közbeszólni. Ekkor még bent volt az a Cassiobug, hogy néha máshol mutatta az animációt, ha gyorsan ultiztunk és Flash-eltünk. Faker nagyon erőteljes a lane-en, ami miatt sokszor campelik, de ő már ezt is megtanulta kezelni.

Menekülésben sem utolsó a koreai sztár, ezt a Cloud9 ellen mutatta be, miután Contractz megtalálta őt az első meccsükön. Tökéletes időben jött ki a Cassio ulti, a mérget felhasználva még gyógyulni is  tudott, és az a Flash a végén a lehető legjobb pillanatban érkezett tőle. A Miasma már csak hab a tortán, amivel pont elég ideig tartotta torony alatt Contractzot, hogy utána el tudja tenni láb alól.

Anno az MSI-n Perkz párszor móresre tanította Fakert, azonban eljött Faker bosszújának ideje is, amit ezúttal Ahrival szolgáltatott, Exhaust ide vagy oda. Perkz elkeseredett Shockwave-je már csak hab a tortán, főleg ahogy magára hagyják az Ignite-tal együtt, hogy abba haljon bele.

Ha valamit megtanulhattunk Fakerrel kapcsolatban a tavalyi évben, az az volt, hogy soha ne adjuk oda neki Galio-t. Ezt a hibát többször is elkövette egymás utána a Royal Never Give Up, és meg is lett a böjtje. A Samsung elleni VB döntőn végül nem a kínai Gárda, hanem Fakerék szerepeltek, ráadásul még Hunit is megmentette ultijával.

Kikerülések terén sem kell félteni Faker-t. Majd az egész kT ugrott rá és tényleg mindent elhasználtak, hogy elkapják, de ő egyszerűen mindent elkerült, és ha nem is sok élettel, de túlélte ezt a csetepatét is.

Nem lenne jó mides, ha nem állná meg a helyét 1 v 1 helyzetekben, elvégre miden játszik. Crown ellen is megmutatta ezt, ráadásul egy olyan hőssel, mint Lucian, aki számos lehetőséget ad a látványos megmozdulásokra. Crown ezt nem tartotta tiszteletben, és még a Healje is bent maradt. Meg is fizetett érte életével és talán megtanulta, hogy egy pillanatra sem szabad lebecsülni Fakert.

Skillshotokkal is igazán jól bánik, tény hogy Huni kicsit besegített a Nature's Grasppel, de hogy 5 játékos között is megtaláljuk a kulcsembert, ahhoz azért nem árt egy kis tehetség. Crown-t épp hogy eltalálja a Fizz ulti szélével de a lényeg, hogy megvan. Innentől az előny már náluk van, hiába megy ki még az Orianna ulti is két emberre, Faker ezt egy Zhonyaval levédi, innen már nehéz fordítani.

Ugyan eddig pillanatokat és egy-egy megmozdulást emeltünk ki, de nem szabad megfeledkezni a negyedik SKT vs MSF meccsről sem, ahol Faker vért izzadva tartotta benn csapatát a világbajnokságon, hogy egyáltalán a döntőig eljuthassanak. Ryze-zal nem egy mentése volt, kiszedte több ember közül Hans Sama-t, vagy megfordított egy teljes csapatharcot ultijával.



Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban az egyik legszebb Orianna megmozdulás, amit az egész évben láthattunk. Faker ráadásul utólag elmondta, hogy másodpercekkel korábban látta a playt és ezt a csapat kommunikációjában is hallani lehetett, hogy srácok ez megvan. Hihetetlen, hogy milyen pontossággal tudja megjósolni ellenfelei mozgását, így mindig a lehető legjobb helyen tud lenni, hogy ezt kihasználja. Ez az Orianna ulti is nem az R betű megnyomása miatt szép, hanem ahogy ezt az egészet előkészíti és magabiztosan Flash-el át a falon, előre tudva, hogy ezzel meg is nyerték a csapatharcot, Baron ide, vagy oda.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!