Az AMX 65t a legrosszabb tier VIII nehéz tank?

Az AMX 65t a legrosszabb tier VIII nehéz tank?

Annak ellenére, hogy hatalmas várakozás övezte, egy meglehetősen gyenge tier VIII nehéz harckocsit kapott az új francia nehéz tank ág.

Az AMX 65t-től úgy gondolom, mindenki egy Libertéhez hasonló játékélményt várt, de amit kaptunk az sokadik ránézésre is egy rakás ócskavas. Nem fárasztanálak benneteket azzal, hogy milyen hátrányai vannak, mert gyakorlatilag csak azokkal rendelkezik. Most biztos azt gondoljátok, hogy elfogult vagyok a tankkal kapcsolatban, -de mi lenne, ha azt mondanám, hogy szeretek ezzel a tankkal játszani?

Minden kezdet nehéz

Sajnos vagy nem sajnos, de a legtöbb tankkal szeretek úgy játszani, hogy a fontosabb modulokat már előre kifejlesztem szabad XP-ből, ezért az AMX 65t-re is felraktam mindent, aztán végigpróbálgattam a rendelkezésre álló lövegeket, amik közül a 120 mm ágyú tűnt a leghatásosabbnak. A másik kettővel nem voltam kibékülve, mert vagy nem passzolt a tank lomhaságához az alacsony alfájú löveg, vagy épp a szűkülési idővel és a pontossággal akadtak problémáim.

Gondolom mondanom sem kell, hogy nem voltam kibékülve ezzel a koncepcióval, de azért több, mint 50 csatát ezzel a konfigurációval játszottam le. A teljesség igénye nélkül gondban voltam tűzerő, páncélzat és mozgékonyság tekintetében.

A kevesebb néha több

Bár az előző bekezdést úgy kezdtem, hogy sajnos vagy nem sajnos, de az AMX 65t esetében egyértelműen sajnálom, hogy nem játszottam a tank stock verziójával. Véleményem szerint ez az egyik legnagyobb hiba, amit a játékban valaha elkövettem. Van a tankon egy fix pont: a test páncélzat, amin nem lehet segíteni, mert hiába a kettősen döntött kialakítás, a lepattanók aránya minimális. Minden másra ott a kis torony.

Igen, jól láttátok: a kis torony. Talán elsőre furán veszi ki magát, hogy a tankot így érdemes használni, de vegyük sorra, hogy milyen előnyei vannak a kis torony és a 100 mm löveg kombinációjának:

  • Magasabb DPM
  • Gyorsabb töltési idő
  • Pontosság
  • Jobb lövegsüllyedés és lövegemelkedés
  • Jobb fajlagos teljesítmény
  • Mozgékonyság
  • Erősebb és jobban kialakított torony páncélzat

Két szempontot emelnék ki a páncélzatnál. Egyrészt a két torony méretbeli különbségét, másrészt a gyenge pontok számát. A méretbeli különbség azért számít, mert sokkal kisebb a célozható felület a kis torony esetében, míg a gyenge pontok száma a kis toronnyal mindössze egy (természetesen a kupola), míg a nagy toronynál ott a két hatalmas kupola és az érezhetően rosszul kialakított toronyfront.

Akkor mégsem rossz tank az AMX 65t?

Nem, sőt nekem az egyik kedvenc tier VIII-as tankommá vált. Nem azt mondom, hogy ha kis toronnyal használod, akkor jobb lesz, mint egy Defendert vagy bármely más meta nehéz tank a saját szintjén, de egy felső középkategóriás tankká válik, amivel élvezetes a játék.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.