A Gambitnek is ki kell hagynia a WESG regionális döntőjét

A Gambitnek is ki kell hagynia a WESG regionális döntőjét

Ezúttal a Major győztest érte utol a vízumok átka, sőt, még a Flash-nek is vissza kellett mondania a versenyt.

Az e-sportok világában egyre nagyobb problémákat okoznak a vízumok. Pontosítok; inkább azoknak a hiánya. Van, hogy egy csapatnak amiatt kell visszamondania a teljes versenyt, mert mondjuk egy játékosa nem kapta meg az utazáshoz szükséges papírokat. Így járt nemrég a HellRaisers, nekik a DreamHack Denvert kellett lemondaniuk, mivel woxic török állampolgár és nem kaphatott vízumot. De ami még ennél is rosszabb volt, hogy a TyLoo-nak a Major szereplését kellett lemondania, mivel az egyik kulcsjátékosuk, BnTeT nem utazhatott volna. Ez annak szellemében még rosszabb, hogy a csapatnak ez lett volna az első Majorje, ez is csak azért, mivel alapjaiban megváltoztatták a rendszert.

HIVATALOS: A Flash Gaming veszi át a TyLoo helyét a Major-ön!

Egyre inkább lehetett erre számítani, de most már végre a hivatalos bejelentés is megtörtént.

Most a Major győztes Gambit kényszerült visszamondani a WESG ázsiai és óceániai döntőjét, mivel a játékosokra szigorúbb feltételek vonatkoznak a Kínába való beutazáshoz. Hogy ők kazah állampolgárként megkapják a vízumot, ahhoz a verseny szervezőitől egy külön meghívólevelet kellett volna kapniuk, ami végül nem lett meg, így pedig a papírok sem. A verseny egyébként január 11-14 között kerül megrendezésre a kínai Jiaozhou városában.

Rajtuk kívül még egy csapat, a Flash is kénytelen volt lemondani a versenyt, mivel a TyLoo helyett ők mentek a Majorre -így viszont túl sűrű lett volna a naptáruk. Ez így már azt jelenti, hogy egyik bajnokesélyes sem lesz ott.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV

Kövess Minket!